NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

20 χρόνια Eurocert – 20 χρόνια επιτυχίας

20 χρόνια Eurocert – 20 χρόνια επιτυχίας

Ο Πρόεδρος και Διεθύνων Σύμβουλος της Eurocert από το 1999, κ. Γεώργιος Μπρισκόλας, μιλάει στο epixeiro.gr για τα 20 χρόνια επιτυχίας της Eurocert.

20 χρόνια Eurocert – 20 χρόνια επιτυχίας. Σε ποιους παράγοντες οφείλονται οι τόσες επιτυχίες;

Η EUROCERT δημιουργήθηκε από μία ομάδα έμπειρων Ελλήνων μηχανικών και επιστημόνων που από το ξεκίνημα είχαν ως όραμα να δημιουργήσουν μία εταιρεία πιστοποιήσεων και ελέγχων που θα κατακτούσε μία ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Είχαμε λοιπόν έναν ξεκάθαρο και υψηλό στόχο από το ξεκίνημά μας. Και πράγματι καταφέραμε γρήγορα να ξεπεράσουμε τα ελληνικά σύνορα και να ακολουθήσουμε μία δυναμική ανάπτυξη με παγκόσμια εμβέλεια που σήμερα μας επιτρέπει να διεκδικούμε μία από τις πρώτες θέσεις στη διεθνή ελίτ των φορέων πιστοποίησης. Σε αυτή τη διαδρομή παραμείναμε συνεπείς στην ταυτότητά μας και στηριχθήκαμε στις ίδιες αξίες που από το 1998 μέχρι σήμερα συνοδεύουν τις αποφάσεις και τα βήματά μας. Επενδύσαμε στην αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Αναπτύξαμε τεχνογνωσία που μας ξεχώρισε σε παγκόσμιο επίπεδο και διατηρήσαμε την ανεξαρτησία, την αντικειμενικότητα και τη δεοντολογία μας.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ως τώρα επιτυχίες της εταιρίας;

Η σημαντικότερη, ίσως, πρόκληση και μεγαλύτερη επιτυχία μας υπήρξε η υψηλή διείσδυση στη διεθνή αγορά. Σήμερα έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο 500 ενεργών επιθεωρητών παγκοσμίως και δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες από 25 χώρες του εξωτερικού, όπως Κίνα, Ινδία, χώρες του Κόλπου, Αίγυπτος και πολλές χώρες της Ευρώπης. Αντιμετωπίσαμε σκληρό ανταγωνισμό στη διεθνή αγορά και σταθήκαμε ισάξια. Έτσι σήμερα διαπραγματευόμαστε με φορείς του κινεζικού κλάδου σιδηροδρόμων για συνεργασία στη σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας με την Ευρώπη, έχουμε πιστοποιήσει την αντίστοιχη πολιτική αεροπορία του Κουβέιτ και μετράμε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο portfolio μας. Όλες αυτές οι επιτυχίες προέκυψαν με πολύ κόπο και συνέπεια, και αποτελούν ουσιαστικά ένα άρθροισμα μικρότερων, καθημερινών επιτυχιών που καθένας και όλοι μαζί ως ομάδα κατορθώσαμε, κοιτάζοντας προς τον ίδιο στόχο.

Η Eurocert δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Ποιες πρακτικές πιστεύετε που να έχετε δει στο εξωτερικό, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εδώ για να βελτιωθεί το ελληνικό επιχειρείν;

Κάθε χώρα έχει τη δική της επιχειρηματική κουλτούρα και εισπράττουμε μαθήματα από καθεμία αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Σε γενικές γραμμές, αυτό που βλέπουμε να ξεχωρίζει σε οικονομίες που γνωρίζουν ανάπτυξη και θα αποτελούσαν θετικό πρότυπο για το ελληνικό επιχειρείν είναι, ανάμεσα σε άλλα, η σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου, η έμφαση στις ποιοτικές υπηρεσίες και η διαθεσιμότητα επιχειρήσεων με υψηλή εξειδίκευση.

Eurocert_Ktirio.jpg?mtime=20180525104505#asset:87962

Τι περιθώρια εκσυγχρονισμού του κλάδου των πιστοποιήσεων υπάρχουν στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ γόνιμο έδαφος για τις πιστοποιήσεις, με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Μέχρι πρόσφατα, η πιστοποίηση δεν αποτελούσε διαδεδομένο κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας στην εγχώρια αγορά. Οι επιχειρήσεις ξεκινούσαν διαδικασίες πιστοποίησης συνήθως όταν το απαιτούσαν οι πελάτες ή/και ήθελαν να εξάγουν. Σήμερα, βλέπουμε μια σημαντική μεταστροφή. Οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο ότι οι πιστοποίησεις δίνουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αυξάνουν την αξιοπιστία και, φυσικά, αποτελούν προαπαιτούμενο για εξαγωγές. Ωστόσο, και οι επιχειρήσεις του κλάδου θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Απαιτείται εξέλιξη, εξειδίκευση, συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση. Οι πελάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ως προς τους συνεργάτες πιστοποίησης που επιλέγουν, να μην παρασύρονται από χαμηλές τιμές μόνο, να κάνουν έρευνα και να επιβεβαιώνουν ότι η επιχείρηση πιστοποίησης στην οποία απευθύνθηκαν διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση.    

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τους συνεργάτες σας;

Πίσω από την επιτυχία μιας επιχείρησης, πάντοτε βρίσκεται ένα άξιο ανθρώπινο δυναμικό. Στην EUROCERT αναζητούμε συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν πολυετή εμπειρία στο χώρο τους και βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις και περνούν από συνεχή εκπαίδευση ώστε να ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, προσφέροντας αξιοπιστία και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον πελάτη.

Πείτε μας δυο λόγια για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πραγματοποιεί η εταιρία. Πόσο σημαντικές τις θεωρείτε; Για ποιες νιώθετε περισσότερο περήφανος;

Η EUROCERT δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ΕΚΕ και, μάλιστα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν άλλες επιχειρήσεις να ενσωματώνουν την ΕΚΕ στην πολιτική τους. Ένα project που τρέχουμε αυτή την περίοδο, για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περίφανοι, είναι το σήμα Ethos. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη CSR Hellas, βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας ενός σήματος ΕΚΕ το οποίο θα απονέμεται σε επιχειρήσεις που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές εφαρμογής ΕΚΕ. Στόχος είναι ο καταναλωτής να γνωρίζει ότι η επιχείρηση που επιλέγει προσφέρει πίσω στην κοινωνία. Το σήμα αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και θα το λανσάρουμε σύντομα, ξεκινώντας αρχικά από τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Πολύ σημαντική για εμάς είναι, επίσης, η συνεργασία μας με το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ παρότι δεν εμπίπτει στο αυστηρό πλαίσιο της ΕΚΕ, είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε στην «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», την πρωτοβουλία που προωθεί τη στήριξη της ελληνικής επιχιερηματικότητας και προσφέρει ειδικό σήμα στις εταιρείες-μέλη το οποίο πιστοποιεί ότι διατηρούν το τρίπτυχο Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Έτσι, όπως και παραπάνω, ο καταναλωτής είναι σε θέση να αναγνωρίζει ότι αγοράζοντας τα προϊόντα με το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία.

Τι νεότερο μπορούμε να αναμένουμε από την εταιρία στο άμεσο μέλλον;

Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς υπάρχουν αρκετά projects τα οποία δρομολογούμε αυτό το διάστημα, ανάμεσα στα οποία το Green Agency, το σήμα Ethos, που προαναφέραμε, και αρκετά ακόμα καινοτόμα προϊόντα πιστοποίησης για τα οποία σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα. Στο στρατηγικό μας σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενώ το βλέμμα μας στρέφεται και στην ενδιαφέρουσα αγορά της Βραζιλίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr