NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Cryptowars: Το μυστικό σχέδιο κατάληψης της αγοράς και η επικείμενη απογείωση

Cryptowars: Το μυστικό σχέδιο κατάληψης της αγοράς και η επικείμενη απογείωση

Επιστρέφουμε δυναμικά με το άρθρο του Ιουνίου για να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε το εξής παράδοξο.

Σειρά θετικών ειδήσεων που μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για να μπορέσουν να επενδύσουν στην τεχνολογία του blockchain και των κρυπτονομισμάτων οι μεγάλοι θεσμικοί. Διαδοχικές ειδήσεις που αν βρισκόμασταν 10 μήνες πίσω θα απογείωναν την αγορά. Η κυβέρνηση της Κίνας επισήμως έχρισε την τεχνολογία του blockchain ως την βάση για την οικονομία του αύριο ενώ στη Νότιο Κορέα θα άρουν τις απαγορεύσεις για τις ICO (Initial Coin Offerings). Σε προηγούμενα άρθρα έχουμε αναφέρει το γεγονός ότι μεγάλοι θεσμικοί θα μπουν στην αγορά και ποιοί είναι αυτοί.

Δεν θα σταθούμε ιδιαίτερα στις αρνητικές ειδήσεις όπως το γεγονός κλοπών στα ανταλλακτήρια ή την κλήση της US Commodities Futures Trading Commission (CFTC) σε τέσσερα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια (Bitstamp, Coinbase, Kraken και itBit) σχετικά με τα στοιχεία που έδωσαν στην CME Group η οποία λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές παραγώγων στον κόσμο όπου είναι διαθέσιμα τα  Bitcoin Futures.

Τέτοιες ειδήσεις δείχνουν ότι μπαίνουν κανόνες στην αγορά και ερευνείται σε βάθος η χειραγώγηση της. Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα παράγωγα επενδυτικά προϊόντα με βάση το Bitcoin η άνοδος του σταμάτησε και μαζί με αυτή και η άνοδος των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων. Και αυτό γιατί πλέον πληρώνει αυτούς που θα στοιχηματίσουν ακόμα και τη πτώση της τιμής του ενώ πριν κανείς δεν κέρδιζε από αυτό.

Η αγορά από τα 832Δις USD τον Ιανουάριο  έχει φτάσει στα 272Δις USD ενώ τους τελευταίους μήνες η πορεία της είναι ένα ασανσέρ που ανεβοκατεβαίνει συνέχεια. Η άνοδος του Μάιου δεν συνεχίστηκε και αντίθετα ακολούθησε μία πτώση 196 Δις!

Οι μικροεπενδυτές έχουν απογοητευτεί, στα group στο Telegram τα communities  γκρινιάζουν καθώς πιέζουν τις εταιρείες να λανσάρουν τις πλατφόρμες τους πιο γρήγορα ενώ πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τελικά και πουλάνε τα coins τους.

Τι συμβαίνει τελικά; Γιατί χάθηκε ο τζίρος από τις αγορές; Γιατί όταν εταιρείες σαν το EOS και το VECHAIN φτάνουν πλέον στο σημείο να λανσάρουν τα δικά τους blockchain οι τιμές τους δεν ανεβαίνουν; Αν όχι τώρα πότε;

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι μία οργανωμένη εκστρατεία από τα μεγάλα κεφάλαια να συμπιέσουν τις τιμές και να απορροφήσουν τα μερίδια των μικροεπενδυτών,της κοινότητας του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που τόλμησε,μπήκε και κέρδισε μέχρι και τον Ιανουάριο. Το κύριο εργαλείο τους είναι η χειραγώγηση της τιμής του BTC με την οποία συνδέονται όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα στα ανταλλακτήρια.

Και θα περιμένουν όσο χρειαστεί για να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι απογοητευμένοι μικροεπενδυτές.

Και εκεί που το πλαίσιο θα έχει δημιουργηθεί και κανείς δεν θα το έχει αντιληφθεί η αγορά θα αρχίσει να τρέχει και η πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα θα γίνει πλέον διαθέσιμη στο κοινό. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί μέχρι το τέλος του 2018. Όμως τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν οι θεσμικοί που θα έχουν αγοράσει την πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων που πουλάνε οι μικροί επενδυτές αυτή τη στιγμή.

Οι περισσότεροι μικροεπενδυτές ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί την καινοτομία και την απόλυτη διαφάνεια που θα φέρει το blockchain σε όλο το φάσμα της οικονομίας και του τρόπου που θα λειτουργούν όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες/διαδικασίες στο μέλλον. Οι  περισσότεροι μπήκαν για να στοιχηματίσουν και όχι να επενδύσουν.

Όσοι από τους αναγνώστες μας έχουν δώσει βάση σε όσα έχουμε επικοινωνήσει και έχουν αποθηκεύσει σε hardware wallets τα κρυπτονομίσματα που επέλεξαν δεν έχουν παρά να κάνουν υπομονή και να θυμούνται την μακροπρόθεσμη στρατηγική επένδυσης.

Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε ότι τα άρθρα μας δεν αποτελούν οικονομικές συμβουλές και ο κάθε αναγνώστης οφείλει να κάνει την έρευνα του και να μην επενδύει χρήματα που δεν είναι διατεθειμένος να χάσει.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι γεμάτο εξελίξεις για τα κρυπτονομίσματα. Θα είμαστε εδώ για να σας απλοποιήσουμε τα γεγονότα. Δίνουμε ραντεβού για τον Ιούλιο!  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr