NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Daphnis and Chloe: Η γεύση της εξωστρέφειας

Daphnis and Chloe: Η γεύση της εξωστρέφειας
23_08_2018

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Η περιέργεια άνοιξε έναν νέο επιχειρηματικό δρόμο στην Ευαγγελία Κουτσοβούλου και την οδήγησε από τη δημοσιογραφία στη δημιουργία της δικής της εταιρείας με την επωνυμία Daphnis and Chloe​, με αντικείμενο τη διάθεση τοπικών ποικιλιών μαγειρικών βοτάνων και αφεψημάτων σε αγορές του εξωτερικού.

«Λίγο πριν κλείσω τα τριάντα εργαζόμουν στο Μιλάνο ως δημοσιογράφος. Οι Ιταλοί φίλοι μου ενθουσιάζονταν με τη ρίγανη που έφερνα από την Ελλάδα και έτσι ξεκίνησα να ψάχνω τους λόγους για τους οποίους τα βότανα της χώρας μας τους ήταν πιο αρεστά. Η έρευνα που έκανα αποκάλυψε εκλεκτές ποικιλίες που μπορεί κανείς να βρει μόνο σε τοπικές αγορές της Ελλάδας». Και από την έρευνα η Ευαγγελία πέρασε στην πράξη, με στόχο τη δημιουργία ενός brand που να συνδέει την ποιοτική παραγωγή μικρής κλίμακας με τις αγορές του κόσμου. Και τα κατάφερε.

Τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται σε όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα, τη φυσική διατροφή και βεβαίως τη μαγειρική. Η ίδια έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια που έτρωγε λιτά αλλά φρόντιζε πάντα να χρησιμοποιεί εξαιρετικές πρώτες ύλες. Αυτές προσφέρει στους πελάτες της σήμερα. Τα προϊόντα της Daphnis and Chloe «ταξιδεύουν» ήδη στις κουζίνες 18 χωρών και η Ευαγγελία φροντίζει, μέσω των εξαιρετικών συσκευασιών της αλλά και του site της, να ενημερώνει τους παραλήπτες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και να τους προτείνει συνταγές που θα τις αναδείξουν.

peoplestrust_daphnischloe_2.jpg?mtime=20180818151625#asset:95503

«Στο ξεκίνημα, άκουγα με δυσπιστία όσους με προειδοποιούσαν για το βαθμό δυσκολίας που έχει μια εξαγωγική επιχείρηση, ειδικά όταν ξεκινάς από το μηδέν. Νομίζω ότι χωρίς τη βοήθεια της άγνοιας, δεν θα είχα πάρει την απόφαση να κάνω δική μου εταιρεία. Σίγουρα υπήρξαν δυσκολίες, άλλες αναμενόμενες, όπως η εύρεση κεφαλαίου και οι απαιτήσεις της αγοράς, και άλλες αστάθμητες, όπως η πολιτική και οικονομική αστάθεια. Όμως αυτό που έχω διδαχθεί από την έως τώρα πορεία μου είναι ότι η επιλογή ικανών συνεργατών και συνοδοιπόρων, όπως επίσης και η προσεκτική μελέτη κάθε επαγγελματικής κίνησης, μπορούν να κάνουν τις δυσκολίες διαχειρίσιμες. Δεν πιστεύω σε "χρυσούς κανόνες". Βρίσκω πιο ρεαλιστικό το να έχει κανείς επίγνωση των δυνατοτήτων του και η τόλμη του να συνοδεύεται από τη λογική», δηλώνει η Ευαγγελία και η έως τώρα πορεία της επιβεβαιώνει τα πιστεύω της.

Η πρόοδος που έχει κάνει η εταιρεία είναι πολύ σημαντική, γεγονός που δημιούργησε την επιθυμία για ένα επόμενο, μεγαλύτερο βήμα το οποίο έγινε πραγματικότητα και με τη συνδρομή του μη – κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust: «Ο οργανισμός πίστεψε στις δυνάμεις μας και χρηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό την μετεγκατάσταση μας σε έναν νέο χώρο στο κέντρο της Αθήνας». Από εκεί, η Ευαγγελία σχεδιάζει τους στόχους της για τη συνέχεια, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ανάδειξη της Daphnis and Chloe ως συνώνυμης των καλύτερων μεσογειακών βοτάνων και μπαχαρικών που διατίθενται στις διεθνείς αγορές. Και φαίνεται πως αυτός ο στόχος δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα, αφού το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που η εταιρεία συμμετείχε σε διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας εφτά διακρίσεις!

peoplestrust_daphnischloe_3.jpg?mtime=20180818151634#asset:95504

Η Ευαγγελία επέλεξε να επιστρέψει από την Ιταλία και να φτιάξει εδώ την επιχείρησή της. «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Για μένα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το φιλότιμο και η επικοινωνία. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η έλλειψη επαγγελματικής παιδείας. Για να πάει μπροστά ένας ολόκληρος τομέας χρειάζονται συνέργειες. Το «μπορώ καλύτερα μόνος μου» δεν λειτουργεί μακροπρόθεσμα και εκεί πρέπει να κοιτάζουμε: στο μέλλον».

Ένα μέλλον που η Ευαγγελία ξεκίνησε να σχεδιάζει πριν από πέντε χρόνια με την ίδρυση της Daphnis and Chloe, όνομα που εμπνεύστηκε από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Λόγγου και που για την ίδια αποτυπώνει μια από τις ομορφότερες πτυχές της ελληνικότητας. Αυτήν την ελληνικότητα που αποτυπώνεται απλόχερα και στα προϊόντα της.

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr