epixeiro
Επιχειρηματικά Νέα

Εγκαίνια της νέας επένδυσης στο εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Εγκαίνια της νέας επένδυσης στο εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ
epixeiro

24/04/2019 | 15:39

epixeiro

07/08/2025 | 23:19

Το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας επένδυσης άνω των 7,5 εκατ ευρώ στο εργοστάσιο ΔΙΟΣ, της εταιρείας Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. Στους πρόποδες του Ολύμπου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΔΙΟΣ, περισσότεροι από 800 καλεσμένοι «τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια των πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στην Ευρώπη».

Πρόκειται για μια νέα γραμμή παραγωγής και νέους αποθηκευτικούς χώρους 3.000 τμ, με νέα αυτόματα συστήματα εμφιάλωσης και ποιότητας, τη νέα μονάδα C.I.P (Αυτόματη μονάδα Καθαρισμού και Απολύμανσης).

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Μεντεκίδης, παρουσίασε το τι έχει πετύχει η εταιρεία τα τελευταία 7 χρόνια. Βάσει των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν, υπερτριπλασίασε τον τζίρο της - το 2011 ο τζίρος ήταν περίπου 3,5 εκατ. ενώ το 2018 έκλεισε με 11,5 εκατ. - και η πρόβλεψη για το 2019 είναι στα 12,5 εκατ. Η εταιρεία έχει τετραπλασιάσει τις θέσεις εργασίας από 19 εργαζόμενους το 2011 σε 75 το 2018.

Στις σημαντικές επενδύσεις για τον μηχανολογικό εξοπλισμό των δυο εργοστασίων ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ, οι οποίες ξεπερνούν τα 23 εκατ. (την περίοδο 2012-2018) αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος Ζαχαρίας Βασιλειάδης. Μεταξύ άλλων ανέλυσε τη φιλοσοφία της εταιρείας για το περιβάλλον, υπογραμμίζοντας ότι το εργοστάσιο ΔΙΟΣ είναι το πρώτο πράσινο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα το οποίο χρησιμοποιεί ήπιας μορφής ενέργεια με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ. Στο τέλος, τόνισε ότι οι φιάλες της εταιρείας χρησιμοποιούν μειωμένο πλαστικό το οποίο είναι BIC (Best in Class) σε χρησιμοποιούμενο πλαστικό και ανακοίνωσε επίσημα τη δέσμευση της εταιρείας ότι έως το 2025, το 25% της παραγωγής θα γίνεται από Recycle PET (ανακυκλωμένο πλαστικό).

Ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίνος Κούτσας παρουσίασε το όραμα της εταιρείας να ανήκει «στις κορυφαίες εταιρείες εμφιάλωσης-ενυδάτωσης υγιεινών προϊόντων στην Ελλάδα, με διεθνή προσανατολισμό, έντονο κοινωνικό έργο και με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον». Αναφέρθηκε ακόμα στις πολιτικές της εταιρείας για το ανθρώπινο δυναμικό και τις επιπλέον παροχές της εταιρείας και τόνισε τη σημαντικότητα του νοσοκομειακού και συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους, την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και το σημαντικό κοινωνικό έργο της εταιρείας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στο τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πορεία της εταιρείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «σε ένα πολύ δυναμικό και ανταγωνιστικό κλάδο, στον οποίο δραστηριοποιούνται 45 περίπου εταιρείες, το 2011 η εταιρεία βρισκόταν στη 15η θέση και σήμερα έχει σκαρφαλώσει στο Νο 4 σε όγκο πωλήσεων”.

Η εταιρεία διαθέτει δυο brands, τα φυσικά μεταλλικά νερά ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ. Το ΔΙΟΣ «είναι διεθνώς πολυβραβευμένο για τη θεϊκή καταγωγή του, τον Όλυμπο, και το ΣΕΛΙ για την απαράμιλλη πολυβραβευμένη ποιότητα και γεύση του».