Αλουμύλ: Τι απαντάει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την απορρόφηση της Αλουφόντ
10/01/2020 | 15:52
08/08/2025 | 01:01
Σε απάντηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όσον αφορά στο θέμα της ολοκλήρωσης απορρόφησης της Αλουφόντ, η Αλουμύλ αναφέρει πως αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου και, πιο συγκεκριμένα, την 30.06.2020.
Αναλυτικά:
Την 08.08.0219 τα Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιριών αποφάσισαν, μεταξύ άλλων την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΛΟΥΦΟΝΤ από την ΑΛΟΥΜΥΛ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4601/2019, του 4548/2018, του άρθρου 54 του Ν. 4172/2013 και του άρθρου 61 του Ν. 4438/2016, όπως ισχύουν, τεθειμένης ως εκτιμώμενης ημερομηνίας ολοκλήρωσης της συγχώνευσης την 31.12.2019.
Της ως άνω ημερομηνίας παρερχομένης, η Αλουμύλ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:
- Η συγχώνευση, τελούσα υπό την έγκριση των αρμοδίων οργάνων των Συγχωνευόμενων Εταιριών και υπό την αίρεση της λήψης όλων των απαιτούμενων από τον νόμο αδειών και εγκρίσεων των αρμοδίων Αρχών, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 30.06.2020.
- Επί του παρόντος, η διορισθείσα ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, ελεγκτική εταιρία «KPMG ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», βρίσκεται στο τελικό στάδιο διενέργειας αποτίμησης των Συγχωνευόμενων Εταιριών και διατύπωση γνώμης αναφορικά με το εύλογο, δίκαιο και λογικό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των Συγχωνευόμενων Εταιριών.
- Η παράταση της αρχικά εκτιμώμενης ημερομηνίας ολοκλήρωσης της συγχώνευσης κατέστη αναγκαία προς διασφάλιση της διαδικασίας και των συμφερόντων κάθε μετόχου των Συγχωνευόμενων Εταιριών.
Σχολιάστε