Επιχειρηματικά Νέα

Nokia: Επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις βάσει τεχνητής νοημοσύνης

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Nokia: Επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις βάσει τεχνητής νοημοσύνης

Ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων της Nokia, η NGP Capital, δημιούργησε ένα σύστημα μηχανικής εκμάθησης για να εντοπίζει υποσχόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις - προσφέροντας ορισμένα μέρη του συστήματος με άδεια ανοικτού κώδικα για να δοκιμαστεί και από άλλους.

Η συγκεκριμένη στρατηγική αποτελεί μέρος μιας κίνησης για να πραγματοποιηθούν περισσότερες επενδύσεις βάσει δεδομένων, παρά «ενστίκτου», όπως σημειώνει ο Bo Ilsoe, συνεργάτης της NGP Capital και η «κινητήριος δύναμη» πίσω από το project.

Η NGP χρειάστηκε 18 μήνες για να αναπτύξει ένα σύστημα AI με στόχο να τη βοηθήσει να εντοπίσει πιθανούς επενδυτικούς στόχους γρηγορότερα και είναι πρόθυμη να μοιραστεί μέρος του δωρεάν.

Το VC δεν θα παρέχει πρόσβαση στο σύστημα AI - γνωστό ως Q - αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συνδέει τα δικά του στοιχεία και αλγόριθμους. «Η μυστική συνταγή είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα δεδομένα και ποιους αλγόριθμους εφαρμόζετε. Δεν το δίνουμε αυτό» υπογραμμίζει ο Ilsoe.

Με πληροφορίες από sifted