Επιχειρηματικά Νέα

Μεγάλη σύμπραξη Aegean Airlines με Emirates

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Μεγάλη σύμπραξη Aegean Airlines με Emirates

Την πρώτη από κοινού συνέντευξη Τύπου πραγματοποιούν σήμερα η Aegean Airlines με την Emirates, ένα χρόνο μετά την έναρξη της συνεργασίας τους για πτήσεις κοινού κωδικού. Στόχος των δύο αεροπορικών η ανάπτυξη των συνδέσεων εσωτερικού και εξωτερικού.

Σε σχετικό δημοσίευμα το epixeiro.gr στις 28 Φεβρουαρίου 2023 αναφέρθηκε στους τρεις κύριους στόχους της Emirates για την Ελλάδα ενώ συνομιλώντας με την Aegean επιβεβαίωσε τότε το ισχυρό ενδιαφέρον της ελληνικής αεροπορικής με την Emirates.

Στο «πιλοτήριο» της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, o Ibrahim Ghanim, ο οποίος συνομιλώντας με το epixeiro.gr ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο βασικός στόχος του νέου διευθυντή είναι να διατηρήσει και να αναπτύξει την σχέση μεταξύ Ντουμπάι και Ελλάδας, να διατηρήσει και να εμπλουτίσει τις καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο.

Η Emirates συνδέει το Ντουμπάϊ με την Αθήνα και μέσω της Αθήνας από το 2017 με την υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους να διοργανώνεται από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την Νέα Υόρκη με Boeing 777.

Οκτώ ελληνικοί προορισμοί σε συνεργασία με την Aegean

Σε συνεργασία με την Aegean Airlines μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Emirates συνδέει την πρωτεύουσα των ΗΑΕ με άλλους 8 ελληνικούς προορισμούς: Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη και Χανιά και 8 ευρωπαϊκούς προορισμούς για πτήσεις μέσω Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου και της Νάπολη, καθώς και δρομολόγια που αφορούν τις πτήσεις της Emirates από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης και από το Μιλάνο προς το JFK της Νέας Υόρκης.

Aegean: 28 Aneo αεροσκάφη και αύξηση χιλιομετρικών θέσεων το 2023

H Aegean στο τέταρτο τρίμηνο του έτους θα επιχειρήσει με 10% και 15% περισσότερες χιλιομετρικές θέσεις από το 2022 με στόχο την ανάπτυξη των μεταφορών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροπορική είχε το πρώτο κερδοφόρο εξάμηνο στην ιστορία της το 2023 έχοντας αποπληρώσει το σύνολο του δανείου που έλαβε στην διάρκεια της πανδημίας ενώ τον Ιούνιο παρέλαβε το αεροσκάφος Α320 neo χρησιμοποιώντας μόνο ταμειακά διαθέσιμα. Ταυτόχρονα αποπλήρωσε ένα προϋπάρχουν δάνειο του 2020 για 1 A321 neo. Έτσι τα ελεύθερα βαρών (μισθώσεων ή δάνειων) αεροσκάφη έφτασαν συνολικά τα 11 (2 Airbus neo, 6 Airbus CEO , 3 ATR 72 -600) από μόλις 4 στις 31/12/2019. Συνολικά η Aegean το 2023 θα επιχειρεί με 28 Αneo αεροσκάφη.

Οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου

Σημειώνεται την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Aegean Ailines θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.