Nōema Μυκόνου: Υποδέχεται για 5η χρονιά επισκέπτες - Τοπικές γεύσεις σε πιάτα και ποτά
12/05/2025 | 15:09
09/08/2025 | 08:36
Ένα ακόμα καλοκαίρι ξεκινά στο Nōema, που ανοίγει για 5η χρονιά τις πόρτες του, προσφέροντας την ουσία της σύγχρονης κυκλαδίτικης φιλοξενίας. Κρυμμένο μέσα στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, το Nōema στεγάζεται σε έναν πρώην υπαίθριο κινηματογράφο, που μεταμορφώθηκε σε έναν χώρο που δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο ή μπαρ, αλλά μια ζωντανή έκφραση του αυθεντικού πνεύματος της Μυκόνου.
Από τις 8:00 μ.μ. έως τις 3:00 π.μ. καθημερινά, η ζωή κινείται γύρω από την εσωτερική αυλή — όπως σε κάθε παραδοσιακό κυκλαδίτικο σπίτι. Διαφορετικοί χώροι με ξεχωριστό χαρακτήρα φιλοξενούν στιγμές για φαγητό, ποτό και χορό, ενώ ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για privatedining είναι μια δυνατότητα σπάνια στο νησί.
Σημείο μουσικής συνάντησης το Nōema
Με την καθοδήγηση του operations manager, Milan Jovanovic, η φιλοσοφία του Nōema παραμένει αναλλοίωτη και το 2025: αναδεικνύει τα τοπία, ρίχνει φως στις παραδόσεις, στους ανθρώπους και τις ιδέες που κάνουν το Αιγαιοπελαγίτικο νησί της Μυκόνου τον ξεχωριστό τόπο που είναι. Με την ίδια έμφαση στη γαστρονομία, την ατμόσφαιρα και τη διασκέδαση, το Nōema συνεχίζει να αποτελεί σημείο συνάντησης – ένα μέρος όπου οι άνθρωποι έρχονται κοντά μέσα από τη μουσική, με καλλιτέχνες, DJs και μουσικούς να αναλαμβάνουν την μουσική επένδυση στο Nōema κάθε βράδυ της εβδομάδας.
Το καλοκαίρι ξεκινά με το ελληνικό συγκρότημα RE:KÜLTURA που ενώνει την παράδοση με την ηλεκτρονική μουσική κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Το line-up του καλοκαιριού συμπληρώνουν ο γνωστός της ελληνικής club σκηνής ElatedMind, και συμπληρώνουν οι Julioo, Little D., Realms, Kurup και Stories of Dharma — όλοι φέρνουν μαζί τους τους ιδιαίτερους ήχους τους που θα συνθέσουν τις αναμνήσεις του φετινού καλοκαιριού.
Μια γαστρονομική εμπειρία
Στην ανοιχτή κουζίνα, με τον Culinary Director Αθηναγόρα Κωστάκο να ηγείται μιας σπουδαίας ομάδας, πρωταγωνιστούν οι ελληνικές γεύσεις με έμφαση στην εποχικότητα και τις αυθεντικές πρώτες ύλες. Το μενού εστιάζει σε τοπικά, βιολογικά προϊόντα με πιάτα όπως η κοιλιά τόνου με καπνιστό βοδινό λίπος και χαβιάρι, σεβίτσε γαρίδας Κοιλάδας, και στρείδια με spicy dressing καρπουζιού. Στα ορεκτικά για να μοιράζεται το τραπέζι υπάρχουν πιάτα όπως η καβουροσαλάτα με ντόπιο μπλε καβούρι, το ψητό χταπόδι και το κυκλαδίτικο καλαμάρι με chimichurri φρέσκου κρεμμυδιού και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με άγριες αγκινάρες, ντόπια παλαιωμένη γραβιέρα και καπνιστό αλάτι και φυσικά, ο διάσημος καπνιστός ταραμάς που σερβίρεται με λιαστή ντομάτα και πούδρα χαρουπένιου παξιμαδιού.
Στα κυρίως πιάτα, που είναι ιδανικά επίσης για το κέντρο του τραπεζιού, ξεχωρίζουν τα φρέσκα ψάρια ημέρας που ψήνονται στην ανοικτή φωτιά, αστακός με μπισκ και ελληνικά ζυμαρικά, και pasta με καραβίδες που εμπλουτίζεται με αυγοτάραχο και κρητική πιπεριά τσίλι. Στο μενού υπάρχουν επίσης αρνίσια σουβλάκια που σερβίρονται με ελληνικό γιαούρτι, αγγούρι και λαδολέμονο, ντόπια χοιρινά λουκάνικα που συνοδεύονται με φρέσκια τομάτα και πιπεριές padron,μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι, ντομάτα, τρούφα και γραβιέρα καθώς και μια επιλογή από μοσχαρίσια φιλέτα και σιγομαγειρεμένα χοιρινά παϊδάκια καρέ σερβιρισμένα με ψητά ροδάκινα.
Όλα τα πιάτα έχουν τις ρίζες τους στην απλότητα αλλά και τη βαθιά γεύση της ελληνικής κουζίνας, μια προσέγγιση που έχει ανοίξει ένα μονοπάτι για το ελληνικό φαγητό παγκοσμίως. Το μενού του Nōema καθορίζεται από όσα η ομάδα του και οι τοπικοί προμηθευτές καταφέρνουν να εξασφαλίσουν κάθε μέρα.
Το δείπνο στο Nōema κλείνει γευστικά με επιδόρπια που αντλούν έμπνευση από την ελληνική γη: τιραμισού με χαρούπι και ελληνικό καφέ, πανακότα λευκής καραμελωμένης σοκολάτας με ψητό βερίκοκο και μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων παγωτών και σορμπέ με ιδιαίτερες γεύσεις όπως καραμέλα και κανέλα, ελληνικό γιαούρτι, μανταρίνι με φύλλο πορτοκαλιού, φρέσκο σύκο κλπ.
Κοκτέιλ με τοπικά υλικά
Η ίδια προσέγγιση υπάρχει και στο υπαίθριο μπαρ, εκεί όπου η ομάδα του Nōema φέρνει τοπικά υλικά στο προσκήνιο και στο cocktail menu. Στη λίστα θα βρείτε μεταξύ άλλων το Kiano που φτιάχνεται με βότκα που έχει πάρει στοιχεία από ντόπιο μπλε τυρί με την τεχνική του fatwash, πικάντικο παντζάρι, φράουλα και τόνικ. Υπάρχει επίσης το Aegean Negroni που περιέχει πιπεριά Φλωρίνης και κουμκουάτ, και το Forager, το κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με βότανα όπως τσουκνίδα, αγιόκλημα και ευκάλυπτο.
Η οινική λίστα περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες από κορυφαίους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις.
Το Nōema ανήκει στον Βρετανό restaurateur Richard Caring και από έναρξη της λειτουργίας του τον Μάιο του 2021, παραμένει ένας αυθεντικός χώρος συνάντησης που αντανακλά το ανέμελο πνεύμα των Κυκλάδων. Εδώ κάθε βραδιά εξελίσσεται ανεπιτήδευτα, φυσικά, και χωρίς σενάριο.
Για κρατήσεις: reservations@noemamykonos.com / +30 228 944 82 77
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Σχολιάστε