epixeiro
Events

Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα: «Διλήμματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για την ελληνική εξωτερική πολιτική»

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα: «Διλήμματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για την ελληνική εξωτερική πολιτική»
epixeiro

10/12/2013 | 09:20

epixeiro

07/08/2025 | 12:32

Μετά τον δεύτερο κύκλο δημόσιων συζητήσεων με γενικό θέμα «Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις, Ρήξεις, Τομές» που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια – Eλλάς, σε συνεργασία με το Megaron Plus, ο τρίτος κύκλος, που θα έχει τον γενικό τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις με το βλέμμα στο μέλλον», θα προχωρήσει στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων σε τέσσερα μεγάλα θέματα που αφορούν άμεσα το μέλλον της χώρας. Κάθε μια από τις προτάσεις αυτές θα αποτελεί προϊόν συλλογικής μελέτης και επεξεργασίας από τους συνδιοργανωτές και θα υποβληθεί σε δημόσιο διάλογο.

Στην πρώτη δημόσια συζήτηση του νέου κύκλου, θα κατατεθούν προτάσεις για τη Συνταγματική αναθεώρηση και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Στη δεύτερη, λίγο πριν την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα, θα επανεξεταστεί η θέση της χώρας μας σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη Ευρώπη και σε ένα παγκοσμιοποιημένο αλλά εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον. Στην τρίτη, θα συζητηθούν οι προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα της ενέργειας, εξετάζοντας τόσο την αναπτυξιακή όσο και τη γεωπολιτική διάσταση. Στην τελευταία δημόσια συζήτηση του νέου κύκλου, θα κατατεθούν προτάσεις για μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Στόχος είναι η ουσιαστική συμβολή της εκδήλωσης στο δημόσιο διάλογο μέσα από συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις. Η Ελλάδα αλλάζει, αλλά καλό είναι να ξέρει πού θέλει να πάει και πώς.

Στην συζητηση θα τοποθετηθούν ο Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβης ε.τ., ο Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Είσοδος Ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.