Tο Mandarin Oriental, Costa Navarino και το εστιατόριο Doya στο Μαϊάμι προσφέρουν μια πολυσυλλεκτική γαστρονομική εμπειρία
31/07/2025 | 16:10
09/08/2025 | 15:14
Δύο αξιόλογοι γαστρονομικοί προορισμοί, το εστιατόριο Doya στο Μαϊάμι με τριπλή διάκριση Michelin Bib Gourmand και το εστιατόριο Oliviera του Mandarin Oriental, Costa Navarino, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια exclusive γαστρονομική εμπειρία που γεφυρώνει δύο ηπείρους.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μενού που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά για δύο βραδιές, στις 15 και 16 Αυγούστου, ταυτόχρονα σε Μαϊάμι και Ελλάδα.
Ο Executive Chef Partner του Doya, Erhan Kostepen, θα ταξιδέψει στη Μεσσηνία, στο Mandarin Oriental, Costa Navarino, για να μαγειρέψει μαζί με τον Executive Chef του resort Bertrand Valegeas και τον Executive Sous Chef, Σπύρο Γεωργάκη. Παράλληλα, στο Doya στο Wynwood του Μαϊάμι, θα σερβίρεται το ίδιο μενού για όσους θέλουν να ζήσουν αυτή τη “συνεργασία του Αιγαίου” στην καρδιά της Φλόριντα.
Βασισμένο σε τοπικές επιρροές και με δημιουργική ματιά, το à la carte μενού αποτίει φόρο τιμής στην κουζίνα του Αιγαίου, συνδυάζοντας αγαπημένα signature πιάτα του Doya με νέες εμπνεύσεις και δημιουργικές παραλλαγές κλασικών συνταγών. Όλα τα πιάτα αξιοποιούν εποχικά υλικά από τη γύρω περιοχή. Ενδεικτικά:
Spicy Yogurt
Πιάτο του Doya: στρώσεις από καπνιστές, τριμμένες πατάτες με καυτερές πιπεριές και άφθονο λάδι από καμένη πάπρικα. Ένα ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα στο πικάντικο, το καπνιστό και το δροσερό.
Kilada Ceviche
Δημιουργία αποκλειστικά για το event: γαρίδες Κοιλάδας με πίκλες πιπεριάς, ξυδάτο σουμάκ, χαβιάρι με ελληνικό μέλι και νότες από καπνιστό isot για βάθος.
Black Manti Dumplings
Μια ανατρεπτική εκδοχή των αγαπημένων μαντί του Doya, αυτή τη φορά με καραβίδα τυλιγμένη σε ζύμη με μελάνι σουπιάς, μαραθόριζα και πιπέρι marash για ένα αρωματικό τελείωμα.
The Fisherman Stew
Φτιαγμένο με βάση μια σάλτσα από λευκό κρασί με μύδια, σφυρίδα, γαρίδες και αχιβάδες, αυτό το θαλασσινό πιάτο, εμπνευσμένο από ένα άλλο κλασικό πιάτο του Doya, αιχμαλωτίζει την ουσία της θάλασσας σε κάθε μπουκιά.
Crispy Branzino
Μια νέα εκδοχή του signature πιάτου ολόκληρου ψαριού του Doya, σερβιρισμένο με κρούστα από σουτζούκι για υφή, αρωματική σάλτσα γάλακτος με μαστίχα και έναν πουρέ από τον κήπο του Αιγαίου που συνδέει το πιάτο με την περιοχή προέλευσής του.
Για τον Chef Erhan, που μεγάλωσε στις ακτές της Σμύρνης, η μαγειρική αυτή συνάντηση αποτελεί έκφραση της βαθιάς του σχέσης με τη μεσογειακή κουλτούρα και της αριστοτεχνικής χρήσης της φωτιάς στην κουζίνα. Μέσα από αυτό το μενού, φέρνει στον επισκέπτη το συναίσθημα και τη γεύση του Αιγαίου στο Μαϊάμι μέσα από κάθε
αισθητηριακή λεπτομέρεια. Το μενού των δύο βραδιών ολοκληρώνει αυτή την οπτική, προσφέροντας ένα κοινό τραπέζι που συνδέει την κληρονομιά του με τον γαστρονομικό παλμό του Μαϊάμι.
“Πάντα είχαμε μεγάλο σεβασμό στην Mandarin Oriental για την άριστη φιλοξενία”, αναφέρει ο Chef Erhan. “Η συνεργασία με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους σε έναν τόσο σημαντικό τόπο όπως η Costa Navarino και το να φέρω αυτή την ενέργεια πίσω στο Doya, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή”.
Σχολιάστε