Νορβηγία: Το 60% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν ήταν ηλεκτρικά
Σχεδόν το 60% των αυτοκινήτων που διατέθηκαν στη Νορβηγία ήταν ηλεκτρικά, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ομοσπονδία, κάνοντας ακόμη πιο εφικτό το στόχο της κατάργησης χρήσης ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2025. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό για τον Μάρτιο έφτασε το 58,4%, με το Model 3 να συνεισφέρει σημαντικά προς την επίτευξη του συγκεκριμένου ρεκόρ.
Η απαλλαγή των αυτοκινήτων από τους φόρους που επιβάλλονται στα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα ανέβασε τη σχετική αγορά της χώρας, αυξάνοντας τα ποσοστά των εταιρειών που ασχολούνται με τον κλάδο, όπως οι Tesla και Nissan, πλήττοντας όμως τις πωλήσεις των Toyota, Daimler και άλλων.
Το 2018, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία αυξήθηκαν σε μερίδιο αγοράς 31,2%, από 20,8% το 2017, παρουσιάζοντας μεγάλη διαφορά από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με την αυξημένη ζήτηση να οδηγεί σε μεγάλες λίστες αναμονής.
Σχολιάστε