epixeiro
Διεθνή

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανανεώνει τις κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανανεώνει τις κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας
epixeiro

11/11/2019 | 11:07

epixeiro

08/08/2025 | 00:38

«Υπό το φως της συνεχιζόμενης πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης στη Βενεζουέλα, με επίμονες δράσεις που υπονομεύουν τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων», όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέτεινε σήμερα τα περιοριστικά μέτρα κατά της Βενεζουέλας για ένα έτος, έως τις 14 Νοεμβρίου 2020.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν εμπάργκο όπλων και εξοπλισμού για εσωτερική καταστολή καθώς και απαγόρευση ταξιδίου και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε 25 καταγεγραμμένα άτομα σε επίσημες θέσεις «τα οποία ευθύνονται για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και/ή για υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Βενεζουέλα».

«Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να συμβάλουν στην εξεύρεση δημοκρατικών κοινών λύσεων, ώστε να επέλθει πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες του πληθυσμού. Τα στοχευμένα μέτρα είναι ευέλικτα και αναστρέψιμα και έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να μην πλήττουν τον λαό της Βενεζουέλας» καταλήγει η ανακοίνωση.