Κίνα: Προσλαμβάνει 100 μηχανικούς με στόχο την ηγεσία στην αγορά των chipset
18/08/2020 | 11:23
08/08/2025 | 03:32
Δύο κινεζικές εταιρείες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση έχουν προσλάβει από κοινού περισσότερους από 100 βετεράνους μηχανικούς και διευθυντές από την Taiwan Semiconductor Manufacturing, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής chipset στον κόσμο.
Οι προσλήψεις, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στοχεύουν να βοηθήσουν το Πεκίνο να επιτύχει τον στόχο του γύρω από την προώθηση της εγχώριας βιομηχανίας ψηφιακών υποσυστημάτων, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της Κίνας από ξένους προμηθευτές.
Η Quanxin Integrated Circuit Manufacturing (Jinan), γνωστή ως QXIC, και η Wuhan Hongxin Semiconductor Manufacturing, ή HSMC, μαζί με τις διάφορες συνδεδεμένες και θυγατρικές εταιρείες τους, είναι ελάχιστα γνωστές εκτός του κλάδου. Αλλά εκτός από την πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της TSMC, και οι δύο διευθύνονται επίσης από πρώην στελέχη της TSMC με μεγάλη φήμη στον κόσμο των chip.
Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην ανάπτυξη τεχνολογιών επεξεργασίας τσιπ 14 νανομέτρων και 12 νανομέτρων, οι οποίες είναι δύο έως τρεις γενιές πίσω από το TSMC αλλά εξακολουθούν να είναι οι πιο προηγμένες στην Κίνα.
Οι Hongxin και QXIC, που ιδρύθηκαν το 2017 και το 2019 αντίστοιχα, αποτελούν μέρος μιας πρόσφατης «έκρηξης» στη βιομηχανία ημιαγωγών της Κίνας, καθώς το Πεκίνο δίνει προτεραιότητα στην αυτάρκεια σε βασικούς τομείς τεχνολογίας που επηρεάζονται από τις εντάσεις με την Ουάσινγκτον.
Σχολιάστε