Η Βενεζουέλα λανσάρει ψηφιακό νόμισμα και αφαιρεί έξι μηδενικά από το μπολίβαρ
04/10/2021 | 10:51
08/08/2025 | 10:45
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εισήγαγε ένα νέο ψηφιακό νόμισμα, υπό την ονομασία Digital Bolivar, ώστε να διευκολύνει τις συναλλαγές στο εσωτερικό της χώρας.
Το ψηφιακό μπολίβαρ δεν θα ανταγωνίζεται το παραδοσιακό χάρτινο νόμισμα, καθώς θα έχει την ίδια αξία και θα χρησιμοποιεί την ίδια ονομασία.
Το Digital Bolivar θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητά τηλέφωνα, καθώς βασίζεται σε SMS. Ένα από τα πλεονεκτήματα για την κυβέρνηση είναι ότι θα μπορεί να εντοπίσει όλες τις πληρωμές που θα γίνονται με το Digital Bolivar, επιτρέποντάς της να λαμβάνει περισσότερους φόρους.
Όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα που βασίζεται σε SMS για πληρωμές, θα μπορούν να χρησιμοποιούν χαρτονόμισμα. Η χώρα κυκλοφόρησε νέα χαρτονομίσματα, προχωρώντας στην αφαίρεση έξι μηδενικών.
Η Βενεζουέλα είναι η δεύτερη χώρα στην Αμερική τις τελευταίες εβδομάδες που βάζει τα ψηφιακά νομίσματα στο επίκεντρο. Τον περασμένο μήνα, το Ελ Σαλβαδόρ αποφάσισε να κάνει νόμιμο χρήμα το bitcoin, δίνοντας στους πολίτες το δικαίωμα να το χρησιμοποιούν για να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες.
Σχολιάστε