epixeiro
Διεθνή

Η βιετναμέζικη Vinfast ετοιμάζει επένδυση 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Η βιετναμέζικη Vinfast ετοιμάζει επένδυση 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

​Η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία για αρχική επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την κατασκευή ενός εργοστασίου στη Βόρεια Καρολίνα.

Το εργοστάσιο αυτό θα κατασκευάζει ηλεκτρικά λεωφορεία, SUV και με μπαταρίες για EV.

Η μονάδα του μεγαλύτερου ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων του Βιετνάμ, του Vinggroup, δήλωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια συνολική επένδυση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πρώτο της συγκρότημα εργοστασίων στις ΗΠΑ.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος, μόλις η εταιρεία λάβει τις απαραίτητες άδειες, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2024.

Η αρχική δυναμικότητα του εργοστασίου θα είναι 150.000 μονάδες ετησίως, είπε η Vinfast.

«Με μια μονάδα παραγωγής στην αγορά των ΗΠΑ, η VinFast μπορεί να σταθεροποιήσει τις τιμές και να συντομεύσει τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων, καθιστώντας τα EV μας πιο προσιτά στους πελάτες», δήλωσε ο Nguyen Thi Thu Thuy, αντιπρόεδρος της Vinggroup και Διευθύνων Σύμβουλος της VinFast Global.

Η VinFast έχει αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες παγκοσμίως για δύο ηλεκτρικά SUV, με στόχο να ξεκινήσει την παράδοσή τους στο τέταρτο τρίμηνο.