NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πώς οι Πιστοποιήσεις Επαγγελματικής Επάρκειας βοηθούν την επαγγελματική εξέλιξη

Πώς οι Πιστοποιήσεις Επαγγελματικής Επάρκειας βοηθούν την επαγγελματική εξέλιξη

Η σύγχρονη αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και οι απαιτήσεις για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη ολοένα και εντονότερες.

Οι εταιρείες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις αγοράς, να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και να ενδυναμώσουν το brand τους  αναγνωρίζουν ότι πρέπει να καταρτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, αφενός για να τους δίνουν την ευκαιρία να εξελιχθούν αφετέρου για να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών.

Ένας από τους πιο σημαντικούς και αναπτυγμένους τομείς στην ελληνική και παγκόσμια αγορά είναι το Supply Chain (Logistics) και ένας πολύ αποτελεσματικός κλάδος που εξασφαλίζει επιτυχή έργα είναι το Project Management.  

Η Εφοδιαστική Αλυσίδα (Supply Chain) εμπεριέχει μεταξύ άλλων τη Διαχείριση Προμηθειών, την Αποθήκευση, το Σχεδιασμό Διαδικασιών, τη Μεταφορά, τη Διαχείριση Αποθεμάτων και την Εξυπηρέτηση Πελατών. Η διεθνής πιστοποίηση Logistics από τον ELA (European Logistics Association) είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, παρέχοντας εκπαίδευση σε ζητήματα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας που πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας Logistician και αφορά άμεσα τις εταιρείες – βιομηχανικές, εμπορικές, 3PL, μεταφορικές, παροχής υπηρεσιών κλπ – που δραστηριοποιούνται στο Supply Chain. Μέσω της πιστοποίησης, τα στελέχη τεκμηριώνουν την επαγγελματική τους επάρκεια, αποκτούν κοινή γλώσσα επικοινωνίας με την παγκόσμια αγορά των Logistics και ενισχύουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Μαθαίνουν να βλέπουν την εφοδιαστική αλυσίδα ως ένα σύνολο και να οργανώνουν τη δική τους δραστηριότητα με στόχο τη συνολική βελτιστοποίηση. Οι εταιρείες με πιστοποιημένο προσωπικό αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και καλύτερες πιθανότητες ανάπτυξης συνεργασιών με πελάτες και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την άλλη, το Project Management αποτελεί πλέον βασική δεξιότητα για τα στελέχη οποιασδήποτε εταιρείας, καθώς αφορά σε όλους τους τομείς – από τις κατασκευές μέχρι την παροχή υπηρεσιών και από το ΙΤ μέχρι τις δημόσιες σχέσεις. Η καθημερινή εργασία σε πολλές θέσεις σήμερα είναι μια αλληλουχία υλοποίησης έργων με στόχο αυτά να υλοποιηθούν με επιτυχία. Για κάθε έργο υπάρχουν οι κατάλληλες διαδικασίες, τεχνικές, εργαλεία και συμπεριφορές μέσα σε μία ομάδα που οδηγούν σε επιτυχή αποτελέσματα. Η διεθνής πιστοποίηση Project Management IPMA (International Project Management Association) είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως και την τελευταία δεκαετία την έχουν αποκτήσει  πάνω από 110.000 project managers σε 45 χώρες. Πρόκειται για μία αντικειμενική πιστοποίηση της ικανότητας διαχείρισης έργων που προσφέρει επαγγελματική επάρκεια, ανάπτυξη διοικητικών ικανοτήτων, βελτιωμένες ευκαιρίες καριέρας και προστιθέμενη αξία για κάθε εταιρία.

Γιατί όμως να επιδιώξει να πιστοποιηθεί κάποιος που έχει ήδη έναν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο;

Οι πιστοποιήσεις στο σύνολό τους προσφέρουν ένα ενιαίο, κοινό, παγκόσμιο πρότυπο. Ο πιστοποιημένος Project Manager για παράδειγμα αναγνωρίζεται ως πιστοποιημένος παγκοσμίως, κάτι που δεν συμβαίνει απαραιτήτως με τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών. Οι τελευταίοι παρουσιάζουν διαφορές στα προγράμματα σπουδών τους και στην ποιότητα των σπουδών από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο και οι εργοδότες σπάνια θα ασχοληθούν με την κατάταξη του πανεπιστημίου ή τη φήμη του.

Οι εργοδότες αναζητούν ανθρώπους με δεξιότητες, όχι μόνο με πτυχία. Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών προσφέρουν συνήθως μόνο γνώσεις και όχι δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας – αν και ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα αυτό. Αντίθετα, οι πιστοποιήσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Μια πιστοποίηση είναι πάντα πιο ενημερωμένη. Τα προγράμματα σπουδών για την προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης αναπτύσσονται και βελτιώνονται συνεχώς, καθώς τόσο οι εκπαιδευτικοί φορείς όσο και οι εκπαιδευτές έχουν άμεση επαφή με τις νέες τάσεις και τις απαιτήσεις της αγορά εργασίας στο παρόν και στο μέλλον. Τα πανεπιστήμια, αντιθέτως, επικαιροποιούν τα προγράμματα σπουδών τους μετά από αρκετά χρόνια και ενδέχεται να προσφέρουν παρωχημένες γνώσεις.

Πού μπορώ να μάθω περισσότερα για τις Διεθνείς Πιστοποιήσεις στο Project Management IPMA και Logistics ELA;

Η projectyou, ως εγκεκριμένος εκπαιδευτικός φορέας των πιστοποιήσεων αυτών, διοργανώνει προγράμματα εκπαίδευσης και προετοιμασίας για την απόκτηση των πιστοποιήσεων. Με γνώμονα τη διευκόλυνση των εργαζομένων, τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να παρέχουν ευελιξία στους συμμετέχοντες, με δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω e-learning, homework, σταδιακή παρακολούθηση και προγραμματισμό σταδιακής συμμετοχής στις εξετάσεις ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο τους. Οι εκπαιδευτές των προγραμμάτων είναι πιστοποιημένοι εισηγητές με πολύχρονη εμπειρία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, το Project Management και το mentoring και διδάσκουν τεχνικές πάνω σε πρακτικά ζητήματα που εταιρείες και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Οι επόμενοι κύκλοι εκπαίδευσης και προετοιμασίας για την πιστοποίηση ξεκινούν στις 31/10/18 για το Project Management IPMA και στις 03/12/18 για τα Logistics ELA.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.projectyou.gr , info@projectyou.gr, τηλ 2114025485, 6977999254.

 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr