NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πάμε σινεμά: 10+1 ταινίες που πρέπει να δει κάθε entrepreneur

Πάμε σινεμά: 10+1 ταινίες που πρέπει να δει κάθε entrepreneur

​Παρασκευή σήμερα, αγοράζουμε εισιτήριο και πάμε κινηματογράφο, επιλέγοντας τις καλύτερες ταινίες που κάθε entrepreneur θα πρέπει να δει.

Είτε πρόκειται για πραγματικές ιστορίες είτε για ταινίες που έχουν, με τον δικό τους τρόπο, να περάσουν κάποιο «μήνυμα» ή «μάθημα» γύρω από την επιχειρηματικότητα, αυτές είναι οι 10+1 ταινίες που σας καλούμε να δείτε, με μια ίσως διαφορετική ματιά.

  • The Social Network: Όποια κι αν είναι η γνώμη σας για το Facebook και τον Mark Zuckerberg, η ταινία του David Fincher αποτελεί μια πολύ καλή υπενθύμιση του πως μια εταιρεία μπορεί να ξεκινήσει από κάτι μικρό και να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί, φυσικά, με τα όποια προβλήματα προκύπτουν από αυτήν την διαδικασία.
  • Pirates of Silicon Valley: Η ταινία ακολουθεί τις παράλληλες διαδρομές του Bill Gates και του Steve Jobs, την περίοδο μεταξύ 1971 και 1997, προσφέροντας μια ματιά στην ιστορία δύο εκ των πιο επιτυχημένων τεχνολογικών εταιρειών.
  • Wall Street: «Greed is good» ή μήπως όχι; Η ταινία του Oliver Stone διηγείται την ιστορία του χρηματιστή Bud Fox που δουλεύει στην Wall Street και είναι έτοιμος να κάνει οτιδήποτε για το κέρδος, υπό την καθοδήγηση του Gordon Gekko που παίρνει τον Fox υπό την προστασία του. Μια υπενθύμιση του ότι η απληστία δεν είναι καλός οδηγός.
  • The Pursuit of Happyness: Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του πωλητή Chris Gardner ο οποίος θα βρεθεί να ζει στους δρόμους, μαζί με τον γιο του. Ο Gardner ξεπέρασε απίστευτες δυσκολίες για να καταφέρει, χρησιμοποιώντας την υπομονή, το πείσμα και την ευστροφία του, ιδιότητες που θα πρέπει να έχει κάθε entrepreneur.
  • Glengarry Glenn Ross: Με ένα δυνατό cast, η συγκεκριμένη παρουσιάζει το πως είναι να δουλεύεις σε ένα περιβάλλον υπό πίεση, με μια επικέντρωση στο επάγγελμα των πωλητών ακινήτων. Ένα πολύ καλό μάθημα γύρω από τις τεχνικές πωλήσεων, τη διαχείριση των πελατειακών σχέσεων, τις διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο συναλλαγών
  • Twelve Angry Men: Η συγκεκριμένη θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Αν και δεν έχει να κάνει με πωλήσεις ή επιχειρηματικότητα, αποτελεί ένα πολύ μάθημα γύρω από την ηγεσία, τη συμπεριφορά, την ψυχολογία μιας ομάδας ανθρώπων και τον τρόπο που λαμβάνει κανείς σημαντικές αποφάσεις υπό καθεστώς πίεσης.
  • The Wolf of Wall Street: Με τον Leonardo DiCaprio στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Martin Scorsese στη σκηνοθετική καρέκλα, βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Jordan Belfort, την άνοδο και την πτώση του, σε μια ζωή γεμάτη απάτες. Ο Belfort είναι αυτό που κανένας entrepreneur δεν πρέπει να είναι. Μια ταινία με πολύτιμα μαθήματα για την επιτυχία, την φήμη, την τύχη, την απληστία και το νόμο.
  • Thank You for Smoking: Αν σας ενδιαφέρουν οι πωλήσεις και το marketing, αυτή εδώ είναι μια ταινία που πρέπει να δείτε. Ένα παράδειγμα του πως μπορείτε να πουλήσετε οτιδήποτε, αρκεί να έχετε τα σωστά δεδομένα και το κατάλληλο ταλέντο.
  • The Aviator: Άλλη μια συνεργασία μεταξύ DiCaprio και Scorsese, το Aviator βασίζεται σε ακόμη μια αληθινή ιστορία. Αυτήν την φορά, πρόκειται για εκείνη του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Howard Hughes που ξεπέρασε τις αναστολές και τις αδυναμίες του για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.
  • Moneyball: Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που σχετίζεται με το μπέιζμπολ. Και επειδή είμαστε στην Ελλάδα και το συγκεκριμένο άθλημα μάλλον δεν σας ενδιαφέρει, αρκεί να έχετε υπόψιν σας πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καλό μάθημα του πως, σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάζεται να προσαρμοστείς για να επιβιώσεις, παίρνοντας ρίσκα και δύσκολες αποφάσεις.
  • Steve Jobs: Όπως φαίνεται και από την ονομασία, πρόκειται για ακόμη ένα έργο που σχετίζεται με τον συνιδρυτή της Apple. Επικεντρώνοντας σε τρία κρίσιμα σημεία της ζωής του, που όλα σχετίζονται με τρεις παρουσιάσεις τεχνολογικών προϊόντων,πρόκειται μάλλον για την καλύτερη ταινία που μπορείτε να δείτε για τον Jobs.

Ποιες ταινίες προτείνετε εσείς; Ποιες είναι εκείνες που θα πρέπει κάθε entrepreneur να προσθέσει στην watchlist του;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr