NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Όλοι μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες, αλλά η επιχειρηματικότητα δεν είναι για όλους

Όλοι μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες, αλλά η επιχειρηματικότητα δεν είναι για όλους

Αυτό που σου λένε για την επιχειρηματικότητα ίσως να διαφέρει από την πραγματικότητα.

Ο Malcolm Lemmons, CEO της εταιρείας Players Point Agency και πρώην αθλητής, συνόψισε σε άρθρο του στο Medium πέντε μύθους γύρω από το τι σημαίνει να είσαι entrepreneur.

  • Χρειάζεσαι λεφτά για να ξεκινήσεις ή να επεκτείνεις μια επιχείρηση: Η συμβουλή του Lemmons είναι να ξεκινήσεις με λίγα, με δικά σου χρήματα, και να επεκταθείς σταδιακά. Μελέτησε και προσάρμοσε κάθε λεπτομέρεια. Οι περισσότεροι, όταν ξεκινούν, δεν είναι έτοιμοι ούτε για περισσότερα κεφάλαια, ούτε για περισσότερους ανθρώπους. Περισσότερα λεφτά σημαίνουν περισσότερες υποχρεώσεις και περισσότεροι άνθρωποι, όπως επενδυτές, σημαίνουν περισσότερα άγχη.
  • Εάν δουλέψεις σκληρά, όλα τα άλλα θα έρθουν: Η συγκεκριμένη λογική είναι λάθος, καθώς δεν χρειάζεται απλώς να δουλέψεις σκληρά αλλά και έξυπνα. Η σκληρή δουλειά είναι ένας βασικός παράγοντας, αλλά εάν την επικεντρώσεις στα λάθος πράγματα, δεν θα τα καταφέρεις. Με απλά λόγια, είναι άλλο να είσαι απασχολημένος με κάτι και άλλο να είσαι παραγωγικός. Μην ασχολείσαι απλώς με κάτι και μην είσαι απλώς παραγωγικός. Ασχολήσου με το να είσαι παραγωγικός.
  • «Χτίσε το» και θα έρθουν: Η συγκεκριμένη λογική μπορεί να λειτουργεί σε κάποια πράγματα (και ίσως στις ταινίες του Hollywood, από όπου και προέρχεται) αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί πάντα στην επιχειρηματικότητα. Το βασικό που θα πρέπει να κάνεις είναι να δεις εάν υπάρχει ζήτηση ή ανάγκη για την ιδέα σου, το προϊόν ή την υπηρεσία που θέλεις να προσφέρεις. Εάν το χτίσεις, ίσως έρθουν. Αλλά εάν ξέρεις από πριν τι θέλουν και μετά το «χτίσεις», τότε σίγουρα θα έρθουν.
  • Κάποιοι μέρα θα γίνεις εκατομμυριούχος: Δεν θα γίνουν όλοι εκατομμυριούχοι entrepreneurs. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι δεν θα πλησιάσουν καν αυτόν τον στόχο. Εάν ο βασικός σου στόχος είναι να βγάλεις εκατομμύρια, καλύτερα να αναζητήσεις άλλα επαγγέλματα. Εάν επικεντρώσεις στα χρήματα, δεν θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου. Επικέντρωσε στην αξία, στους ανθρώπους και στο να προσφέρεις κάτι. Τα χρήματα θα ακολουθήσουν.
  • Όλοι μπορούν να γίνουν entrepreneurs: Η επιχειρηματικότητα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Αν και τίποτα δεν σε σταματά από το να γίνεις ένας entrepreneur, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πρέπει και να το κάνεις. Χρειάζεται πολύ χρόνο, κόπο, ενέργεια, προσοχή, θυσίες, επιμονή, δεξιότητα, ταλέντο, υπομονή και μια δόση τύχης. Είναι μια δύσκολη διαδικασία στην οποία επιβιώνουν μόνο οι δυνατοί. Πρέπει να το αγαπάς και να του δώσεις όλο σου τον εαυτό. Ο καθένας μπορεί να γίνει επιχειρηματίας, αλλά η επιχειρηματικότητα δεν είναι για όλους.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr