NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

5 μαθήματα ζωής που μπορείς να πάρεις πηγαίνοντας γυμναστήριο

5 μαθήματα ζωής που μπορείς να πάρεις πηγαίνοντας γυμναστήριο

Είσαι επιχειρηματίας; Είσαι εργαζόμενος; Είσαι άνεργος; Θα σου μιλήσω για τα πέντε μαθήματα που μπορείς να πάρεις πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε γυμναστήριο, fitness studio ή fitness club. Μαθήματα τα οποία θα σε πάνε παρακάτω στην προσωπική σου ζωή, την καριέρα και την ανάπτυξη σου.

Είσαι πιο σκληρός απ’ όσο νομίζεις

Πόσες φορές είπες στο γυμναστήριο «εγώ αυτό το πρόγραμμα δεν μπορώ να το κάνω«, «εγώ δεν μπορώ να αντέξω 30 λεπτά ποδήλατο», «δεν μπορώ να βγάλω μια προπόνηση cross training», «δεν μπορώ να ακολουθήσω ένα μάθημα Zumba»; Και ενώ στην αρχή σου φαινόταν αδύνατο, τελικά έβγαινε!

Οι χώροι άσκησης μας διδάσκουν ένα από τα πιο βαθιά και σημαντικά μαθήματα στη ζωή: Είσαι πιο δυνατός και πιο ικανός απ΄ όσο τείνεις να σκέφτεσαι και να πιστεύεις για τον εαυτό σου. 

Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις

Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να τρώμε όλοι υγιεινά κάθε μέρα και να έχουμε το σώμα που ονειρευόμαστε μέσα σε ένα βράδυ. Η επίτευξη των στόχων μας, στο fitness όπως και στη ζωή, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Βασικά, σπανίως είναι. Οι στόχοι απαιτούν προσπάθεια. Απαιτούν δέσμευση. Και σκληρή δουλειά.

Κάθε φορά που διασχίζεις την πόρτα του γυμναστηρίου, να θυμάσαι ότι πρέπει να παλέψεις για να αποκτήσεις τα πράγματα που θέλεις στη ζωή.

Το γυμναστήριο σε διδάσκει να μην είσαι ψώνιο

Κάποιες μέρες βγαίνεις από το γυμναστήριο και νιώθεις σαν το απόλυτο 10, περπατώντας με αυτοπεποίθηση, κλείνοντας το μάτι στον περαστικό που σε κοιτάζει.

Και υπάρχουν μετά εκείνες οι μέρες - ξέρεις, αυτές που με το ζόρι σέρνεις τα πόδια σου και δεν έχει σημασία πόση προσπάθεια ρίχνεις στην προπόνηση και πόση ψυχή βάζεις, γιατί απλά δεν πάει.

Αυτές οι μέρες είναι χάλια. Αυτές οι μέρες όμως κάνουν τις καλές μέρες πιο νόστιμες και απολαυστικές και μας θυμίζουν ότι τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλουμε. Και δεν πειράζει που δεν πάνε. Αρκεί να είσαι εκεί και να συνεχίζεις.

Η ρουτίνα σου είναι αυτή που καθορίζει τα αποτελέσματα σου

Ζούμε σε μια κοινωνία εστιασμένη στο αποτέλεσμα. Μερικές φορές θέλουμε τόσο πολύ το αποτέλεσμα που, βολικά, ξεχνάμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί.

Το γυμναστήριο σε διδάσκει ότι το να γυμνάζεσαι δεν έχει να κάνει πάντα με το τέλειο αποτέλεσμα, με το να φτιάξεις το τέλειο σώμα ή να χάσεις τα κιλά που θέλεις γρήγορα. Έχει να κάνει με το να βρίσκεις το χρόνο να αναπτύξεις μια ρουτίνα και μία καθημερινότητα όπου τα αποτελέσματα που τόσο επιθυμείς θα βρουν χώρο πραγματικά να συμβούν.

Δημιούργησε τον τρόπο ζωής που ονειρεύεσαι και αυτός θα κάνει τα υπόλοιπα.

Εξέλιξη ή θάνατος

Εντάξει, το έκανα λίγο πιο δραματικό. Αλλά όταν δεν εξελισσόμαστε μένουμε στάσιμοι. Πηγαίνοντας γυμναστήριο τακτικά και αναβαθμίζοντας τις προπονήσεις σου - δοκιμάζοντας νέα προγράμματα, νέα συστήματα, περισσότερες επαναλήψεις ή κιλά - μαθαίνεις να ωθείς και να πιέζεις τον εαυτό σου έξω από τη ζώνη άνεσης σου για να επιδιώξεις το καλύτερο. 

Οτιδήποτε κάνεις - είτε αποφασίζεις να κάνεις πιο συχνές τις προπονήσεις σου, είτε να δοκιμάσεις ένα πιο δυνατό πρόγραμμα, είτε να κάνεις πιο σκληρές προπονήσεις για λίγες μέρες - είναι γιατί παλεύεις για να γίνεις καλύτερος, να πας ένα βήμα παρακάτω, να είσαι περήφανος γι’ αυτό. 

Ανέπτυξε μία αίσθηση άμεσης δράσης για αυτά που θέλεις. Στο γυμναστήριο και στην ζωή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr