NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

​Ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να δημιουργηθεί συνδυάζοντας μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με ένα ασφαλές πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων σε διαφορετικά blockchain και από χρήστη προς χρήστη, μία φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα ανάλυσης και αξιολόγησης της αγοράς και ένα πρόγραμμα προσέλκυσης του κοινού με κίνητρα.

Οι απαιτήσεις της αγοράς

Εισερχόμενοι στη δεύτερη δεκαετία από την εμφάνιση του Bitcoin, τα ψηφιακά αγαθά έχουν καθοριστεί από τα υψηλά (που προκαλούν ίλιγγο) και τα ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα χιλιάδων κρυπτονομισμάτων - πολλά από τα οποία αποδείχθηκαν απάτες - που αποτελούν αντικείμενο εμπορίου μόνο από ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Σε καμία περίπτωση δεν αγνοούμε αυτά τα προβλήματα, υπάρχει όμως το ερώτημα: με ποιες στρατηγικές οι "προκλητικές" τεχνολογίες του μέλλοντος, που εμφανίζονται τα τελευταία δέκα χρόνια, θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να πολλαπλασιάζονται και τελικά θα διεισδύσουν και θα επηρεάσουν την επικρατούσα τάση;

Ο κύριος στόχος της τεχνολογίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πρέπει να είναι η απλούστευση και ο εμπλουτισμός της εμπειρίας των χρηστών. Οι επιλογές για το ποιες υπάρχουσες τεχνολογίες πρέπει να χρησιμοποιηθούν και ποιες μη διαθέσιμες τεχνολογίες πρέπει να αναπτυχθούν, πρέπει να βασίζονται στην άνεση, τη βεβαιότητα και την ασφάλεια των συναλλαγών των χρηστών και των συναφών εμπειριών.

Συμβατή με την αγορά λύση

Για να αντιμετωπιστεί η επικρατούσα απαίτηση της αγοράς, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αναπτύσσοντας και συνδυάζοντας τις ακόλουθες εφαρμογές:

Μια πλατφόρμα δυναμικής κοινότητας που συγκεντρώνει και ευθυγραμμίζει τα μέλη της κοινότητας για τη στήριξη της διανομής ενός εγγενούς ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και για την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες της κοινότητας.

Ένα πορτοφόλι πολλών νομισμάτων για τη διευκόλυνση του άμεσου ελέγχου και της τοπικής διαχείρισης ιδιωτικών και δημoσίων κωδικών για χρήση σε συναλλαγές άμεσα μεταξύ χρηστών με στόχο την εξάλειψη των κινδύνων καταστροφικών απωλειών που συνδέονται με αποτυχίες κεντρικών φορέων.

Ένας μηχανισμός ανάλυσης που είναι προσβάσιμος μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη πλατφόρμας με δεδομένα της αγοράς σε πραγματικό χρόνο και ιστορικά, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και ανάλυσης συναισθήματος της αγοράς.

Ένα κατανεμημένο, αποκεντρωμένο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με έμφαση στην εμπειρία του χρήστη, την ασφάλεια, την ταχύτητα, τον έλεγχο ταυτότητας, την ευκολία χρήσης, την επεκτασιμότητα, τη στήριξη πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων και την ανάπτυξη και διακυβέρνηση της κοινότητας που υλοποιείται από μια αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση (DAO) δομημένη πάνω σε εφαρμογές που διαχειρίζεται η κοινότητα σύμφωνα με ένα κατασταστικό κώδικα δεοντολογίας.

Μια εγγενής ψηφιακή μονάδα αξίας και ανταλλαγής που εκδίδεται, που διευκολύνει την πρόσβαση και τη χρήση του οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η αρχική διανομή του εγγενούς ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου θα γίνει φυσικά ιδιωτικής προπώλησης ή δημόσιας πώλησης, ανάλογα με τις ανάγκες χρηματοδότησης και τις κανονιστικές εκτιμήσεις.

Τεχνολογία

Κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή των αλληλένδετων συνιστωσών του οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, οι αρχιτέκτονες μπορούν να επωφεληθούν από τις υπάρχουσες (και αναδυόμενες) τεχνολογίες που απορρέουν από τη μαζική εισροή κεφαλαίων στο χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία δέκα χρόνια. Το αξιοσημείωτο όφελος της φιλοσοφίας του ανοιχτού κώδικα είναι ότι ουσιαστικά υπάρχουν τεράστιες δημόσιες βιβλιοθήκες, καθώς και καθημερινές ανακοινώσεις σχετικά με τις εξελίξεις λογισμικού που επηρεάζουν τη χρήση ψηφιακών στοιχείων. Και, φυσικά, εφόσον υπάρχουν σημαντικοί οικονομικοί πόροι άμεσα στη διάθεση του οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τότε οι αρχιτέκτονες θα έχουν τους πόρους για την ανάπτυξη καινοτόμων εγγενών τεχνολογιών.

Υιοθέτηση

Προφανώς, η γενική υιοθέτηση είναι πρωταρχικής σημασίας. Ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πρέπει, πάνω απ 'όλα, να είναι εύκολα προσβάσιμο και εύχρηστο για όλους εκείνους που επιθυμούν να ενταχθούν στην κοινότητα του οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και να συμμετάσχουν στις αλληλεπιδράσεις της.

Ως εκ τούτου, σε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή συνδέεται με ένα προσωπικό πορτοφόλι, έναν μηχανισμό ανάλυσης και μια πλατφόρμα προσέλκυσης, ενσωματωμένη σε μια ασφαλή, εύχρηστη εμπειρία του χρήστη, που του επιτρέπει να διαχειρίζεται αποδοτικά και έξυπνα όλες τις συναλλαγές σε μια τεράστια ποικιλία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και Blockchains που υπάρχουν οποτεδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του εγγενούς ψηφιακού στοιχείου που εκδίδεται στο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Φιλοσοφία

Η πρωταρχική φιλοσοφία του οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι η αποκέντρωση σε συνδυασμό με τη διαφάνεια. Η αντίστοιχη δέσμευση πρέπει να είναι η ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα με πλήρη λειτουργικότητα για την υποβολή προτάσεων μέσα σε μια ισχυρή δομή κοινοτικής διακυβέρνησης που προετοιμάζει τη λειτουργικότητα βάσει της  τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο του εξελισσόμενου Διαδικτύου των πραγμάτων. Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που θα βασίζεται στην ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία του χρήστη, ενώ παράλληλα θα σέβεται τη συμμόρφωση με το νόμο.

Κανονισμός και συμμόρφωση

Αν και ορισμένοι υποστηρικτές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να ελπίζουν ότι οι τεχνολογικές πρωτοβουλίες τους θα είναι άμεσα παραγωγικές προς μια ενισχυμένη ανωνυμία, ιδιωτικότητα και ανταλλαξιμότητα, αυτή η φιλοδοξία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

Οποιαδήποτε τρέχουσα σύγχυση στο κανονιστικό περιβάλλον δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με τον αναποτελεσματικό έλεγχο και την επιβολή της νομοθεσίας. Οι κυρίαρχες χώρες παίρνουν σοβαρά υπόψη τους ελέγχους των  KYC / AML και έχουν αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για την πρόληψη των καταχρήσεων κατά των υπηκόων τους (και των νομισμάτων τους) που αντιλαμβάνονται. Ένα συνετό και έξυπνο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα ήταν ορθό να μην παρακάμψει, πολύ περισσότερο να μην αγνοήσει τη συμμόρφωση με το νόμο. Πράγματι, λόγω των πολλών διαφορετικών κανονιστικών προσεγγίσεων που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, η σύνεση απαιτεί ένα οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να συνθέτει και να εφαρμόζει ορθές πολιτικές και βέλτιστες πρακτικές με τις οποίες θα λειτουργεί.

Προειδοποίηση/Αποποίηση Ευθύνης : Παρακαλούμε να μη λαμβάνετε τίποτα από αυτό που συντάσσεται σε αυτό το άρθρο ως νομική συμβουλή (ή, ως εκ τούτου, ως συμβουλή οποιουδήποτε είδους). Πρέπει πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του νομικού σας συμβούλου ή /και άλλων επαγγελματιών συναφούς αντικειμένου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr