NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Το βραβευμένο ελαιόλαδο που παράγεται δίπλα στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου

Το βραβευμένο ελαιόλαδο που παράγεται δίπλα στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου

Ο Αργύρης Κελίδης, ιδιοκτήτης του Ελαιοτριβείου Κύκλωπας, μιλάει στο epixeiro.gr για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγει η οικογενειακή επιχείρηση, με αφορμή και την πρόσφατη διάκριση στην κατάταξη του EVOOWR.

Πώς προκύπτει η ενασχόληση με την ελαιοπαραγωγή; Μιλήστε μας για την εταιρεία Κύκλωπας, για το πώς ξεκίνησε, το που βρίσκεται σήμερα και την ομάδα από την οποία αποτελείται.

Η ενασχόληση μου με την ελαιοπαραγωγή ξεκινάει από το 1956, όταν μικρό παιδί μυήθηκα στον χώρο του ελαιολάδου από τους γονείς μου. Με άριστες γνώσεις, τις οποίες μου κληροδότησαν, το 1982, μαζί με τη σύζυγό μου Νίκη Κελίδου, δημιούργησα το ελαιοτριβείο Κύκλωπας στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Κτίζεται μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου κοντά στη σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου, από όπου και πήρε το όνομα του. Φτάνοντας στο σήμερα, η οικογένεια Κελίδη, μετά από συνεχή ενημέρωση, πάθος και αγάπη, καλλιεργεί πλέον 12.000 ελαιόδεντρα και 2.000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας. Παράγουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας, ένα από τα πιο βραβευμένα ελαιόλαδα στην Ελλάδα.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Ποιες θα χαρακτηρίζατε ως τις πιο καινοτόμες/ξεχωριστές προτάσεις που μπορεί κανείς να εντοπίσει με την υπογραφή της εταιρείας σας;

Τα πολυβραβευμένα προϊόντα Κύκλωπας είναι ευρέως γνωστά και αναγνωρίσιμα για την εξαιρετική και σταθερή ποιότητα τους. Το αγουρέλαιο Κύκλωπας είναι ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας, ποικιλίας Μάκρης. Στη γεύση πολύπλοκο και ντελικάτο, με μέτριας έντασης πίκρα και πικάντικο, προτείνεται να καταναλωθεί ωμό σαν τελευταία πινελιά σε όλα τα πιάτα.

Τα αρωματικά μας ελαιόλαδα είναι ελιές αλεσμένες με πραγματικά φρούτα και βότανα από την ελληνική γη, ο πιο υγιεινός τρόπος να αρωματίσεις ένα ελαιόλαδο. Είναι διαθέσιμο σε έξι διαφορετικές γεύσεις: λεμόνι, πορτοκάλι, βασιλικό, δυόσμο με τζίντζερ, σκόρδο και τσίλι. Επίσης, διαθέτουμε μέλι παραγωγής μας, ελιές βρωσιμες Μακρης, παστές ελιές, φυσικά καλλυντικά και σαπούνια φτιαγμένα με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας. Όλα μας τα προϊόντα είναι αγνά, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από την οικογένεια μας. Ότι καταναλώνουμε εμείς τόσα χρόνια στο δικό μας τραπέζι, πιστεύουμε ότι αξίζει να υπάρχει και στις άλλες οικογένειες.

kyklopas-kelidhs3.jpg?mtime=20190118221946#asset:110530

Σε ποιες χώρες έχετε φτάσει, μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας που παρουσιάζετε, και ποια είναι η ανταπόκριση που υπάρχει από το καταναλωτικό κοινό απέναντι σε ένα ελληνικό προϊόν;

Τα ελληνικά ελαιόλαδα αναζητούνται από τους καταναλωτές ανά τον κόσμο γιατί αποτελούν πρότυπο σωστής και υγιεινής διατροφής. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας εξάγεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως σε Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Καναδά, Βουλγαρία, Κύπρο κ.α. Χαρακτηριζόμαστε για τις πολυετείς συνεργασίες που στηρίζονται στην αξιοπιστία μας. Τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα, καθώς βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση για όλα τα στάδια προετοιμασίας της παραγγελίας του εκάστοτε πελάτη. Διασφαλίζουμε την άριστη παραλαβή του εμπορεύματος ως προς την συσκευασία (μπουκάλια – ετικέτα) αλλά και το περιεχόμενο τους.

Βλέπουμε πώς το branding και το marketing παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε είδους προϊόν. Ποια είναι η δική σας στρατηγική σε αυτόν τον τομέα;

Χαιρόμαστε που με τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό branding. Τα πολυβραβευμένα προϊόντα Κύκλωπας είναι ευρέως γνωστά και αναγνωρίσιμα για την εξαιρετική σταθερή ποιότητα τους. Χαιρόμαστε που έχουμε τόσες χιλιάδες ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα. Η διαφήμιση για εμάς είναι η ποιότητα μας γιατί, πραγματικά, όποιος δοκιμάσει τα προϊόντα μας γίνεται φανατικός μας οπαδός.

Με αφορμή και την πρόσφατη διάκριση σας στην κατάταξη του EVOOWR, ποιες είναι οι βραβεύσεις που έχουν υπάρξει για την εταιρεία σας; Πώς έχει προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και τι σημαίνει για εσάς;

Η οικογένεια δουλεύει χρόνια με πάθος για αυτό που κάνει, σωστές τεχνικές και άριστη κατάρτιση. Κατά τη μακρόχρονη πορεία μας, έχουμε συμμετάσχει σε απαιτητικούς διεθνής και πανελλαδικούς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου, όπως στους Olivinus, Ovibeja, NYIOOC, China International Olive Oil Competition, Terraolivo, London IOOC, ΑTHENA, KOTINOS, Olive Japan, Los Angeles, Monocultivar, BIOL, DER FEINSCHMEKER και άλλους. Τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν, κατακτώντας πληθώρα διακρίσεων και κατατάσσοντας το ελαιόλαδο μας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, βάζοντας την περιοχή της Μάκρης στον παγκόσμιο χάρτη της ελαιοκομίας.

kiklopas_agureleo.jpg?mtime=20190119004552#asset:110535

Στο ελαιοτριβείο πραγματοποιείτε και το σχετικό tour για το κοινό. Είναι αυτό μια δραστηριότητα γύρω από τον αγροτουρισμό; Γενικότερα, ποιες είναι οι προοπτικές που υπάρχουν στην χώρα μας γύρω από τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα κατεξοχήν αγροτική, προικισμένη με μεσογειακά προϊόντα. Πρέπει και μπορεί να στηρίζεται στον αγροτικό τομέα, ο οποίος θα της αποφέρει τα επιθυμητά έσοδα. Οι τουρίστες έρχονται στην χώρα μας για να ζήσουν το μύθο της ελληνικής γης και όλα όσα αυτή παράγει.

Στο ελαιοτριβείο Κύκλωπας πραγματοποιούμε δωρεάν ξενάγηση σε όλους τους επισκέπτες μας καθημερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες, από τις 9 π.μ ως τις 6 μ.μ. Οι σημαίες «Κύκλωπας» πάνω στο δρόμο προς Μάκρη οδηγούν στο άνετο πάρκινγκ μας για τα αυτοκίνητα ή για γκρουπ με λεωφορεία. Οι υποδομές μας είναι προσβάσιμες και για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Καλοσωρίζουμε τον κόσμο σε έναν κλιματιζόμενο χώρο όπου υπάρχουν κατάλληλες δραστηριότητες για παιδιά, όσο οι μεγαλύτεροι γνωρίζουν τις εγκαταστάσεις μας. Η ξενάγηση αρχίζει στο χώρο του ελαιοτριβείου, όπου εξηγούμε τον τρόπο εξαγωγής του ελαιολάδου, παρουσιάζοντας τα μηχανήματα στο εργοστάσιο, από την αρχή όπου πέφτει το τελάρο με τις ελιές μέχρι το τέλος που τρέχει φιλτραρισμένο το ελαιόλαδο. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τις ανοξείδωτες δεξαμενές φύλαξης του ελαιολάδου στις αποθήκες μας και το τυποποιητήριο μας. Υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία, κάτω από ελαιόδεντρα χιλιάδων ετών.

Ποια είναι η υποστήριξη που προσφέρει η πολιτεία σε προσπάθειες όπως η δική σας και οι συνθήκες που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στον τομέα σας; Θα λέγατε πως υπάρχουν ευκαιρίες για τους νέους;

Η πολιτεία πρέπει σίγουρα να παρέχει βοήθεια στους αγρότες, αλλά εμείς ως οικογένεια πιστεύουμε πολύ στην προσωπική δύναμη του καθενός. Πρώτα από όλα, καλό θα είναι να μοχθήσουμε εμείς οι ίδιοι, με συνεχή ενημέρωση και σκληρή δουλειά. Αν εκμεταλλευτούμε όλα όσα μας δίνει η γη μας και αυτό το ιερό δέντρο, το ελαιόδεντρο, με σωστή προσέγγιση σίγουρα θα ανταμειφθούμε. Με την κρίση στην χώρα μας υπάρχει μια στροφή από τους νέους στην καλλιέργεια της ελιάς με αξιόλογα αποτελέσματα. Υπάρχουν σαφώς και δυσκολίες, ανάλογα με την ελαιοκομική χρόνια, όπως καιρικές συνθήκες και αρρώστιες του καρπού. Θέλει μεθοδικότητα και μεγάλη προσπάθεια.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι για το Ελαιοτριβείο Κύκλωπας;

Το ελαιοτριβείο Κύκλωπας έχει κατακτήσει πληθώρα βραβείων και αναγνωρισιμότητα. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας έχει κατακτήσει μέχρι τώρα 80 παγκόσμια βραβεία για την ποιότητά του. Η χρονιά του 2018 έκλεισε για εμάς με τον καλύτερο τρόπο, με το αγουρέλαιο Κύκλωπας, ανάμεσα σε 9.522 δείγματα, να βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως και στην νούμερο 1 στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλες τις ποικιλίες και όλα τα αρωματικά ελαιόλαδα, σύμφωνα με την κατάταξη του EVOOWR.

Αν και κάποιος στη θέση μας μπορεί να επαναπαυόταν στις δάφνες του, εμείς δεν εφησυχάζουμε. Πάντα υπάρχουν νέοι στόχοι και νέοι ορίζοντες να διερευνήσουμε. Το πιο μεγάλο στοίχημα είναι να κρατήσουμε σταθερή την άριστη ποιότητα μας. Επιθυμία μας είναι να υπάρχει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μας σε ακόμη περισσότερες χώρες και προσπαθούμε για αυτό. Επίσης, βελτιώνουμε κάθε χρόνο τις εγκαταστάσεις μας, για την πιο σύγχρονη ελαιοποίηση που υπάρχει. Ο χώρος μας προσαρμόζεται συνεχώς για να παρέχει το πιο ευχάριστο περιβάλλον στους επισκέπτες μας.

Τέλος, ένας από τους μεγαλύτερους στόχους για εμάς είναι η στροφή που κάνουμε σε κάθε τομέα, σύμφωνα με τα νέα πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr