NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Βαριές κατηγορίες εις βάρος της Huawei

ΗΠΑ: Βαριές κατηγορίες εις βάρος της Huawei
29_01_2019 | 17:13
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσιοποίησε τις κατηγορίες που απευθύνει τόσο εναντίον της οικονομικής διευθύντριας της εταιρείας, Meng Wanzhou, η οποία συνελήφθη τον Δεκέμβριο, όσο και εναντίον της ίδιας της Huawei.

Οι αμερικανικές Αρχές κατηγορούν πλέον τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Κίνας για κλοπή εμπορικών μυστικών, διάπραξη απάτης, παραβίαση συμφωνιών εμπιστευτικότητας και παραβίαση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι εισαγγελείς κατηγορούν την Huawei για κλοπή εμπορικών μυστικών από την αμερικανική T-Mobile, υποστηρίζοντας πως δίνονταν και μπόνους σε εργαζομένους που κατάφερναν να αποκτήσουν τεχνολογία από ανταγωνιστικές εταιρείες.

Πρόκειται για ένα σύνολο 23 κατηγοριών, με τις 13 να αφορούν την Huawei, δύο θυγατρικές και την Meng Wanzhou, σε σχέση με απάτη και συνωμοσία για τις δραστηριότητες στο Ιράν, και σε 10 που σχετίζονται με την κλοπή εμπορικών μυστικών από την T-Mobile.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο Christopher Wray, διευθυντής του FBI, δήλωσε ότι οι κατηγορίες δείχνουν τις «επαίσχυντες και επίμονες δράσεις της Huawei για την εκμετάλλευση αμερικανικών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και την απειλή της ελεύθερης και δίκαιης παγκόσμιας αγοράς».

Μέσω ανακοίνωσης, η Huawei τόνισε πως δεν διέπραξε καμία από τις παραβιάσεις και ότι «δεν γνωρίζει για καμιά παραβίαση από την κυρία Meng». Σύμφωνα με τη δήλωση, οι ισχυρισμοί περί κλοπής εμπορικών μυστικών αποτέλεσαν αντικείμενο διακανονισμένης αστικής αγωγής, κατά την οποία δεν εντοπίστηκαν «ούτε ζημιές, ούτε δόλια και κακόβουλη συμπεριφορά».

Με πληροφορίες από Bloomberg, BBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr