NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

11 tips για το μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς: Τι να ΜΗΝ κάνεις!

11 tips για το μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς: Τι να ΜΗΝ κάνεις!
Φωτογραφία: C messier

Παρασκευή σήμερα και είναι πολύ πιθανό ότι, είτε τις επόμενες ώρες είτε τις επόμενες ημέρες, είτε είσαι startupper, είτε επαγγελματίας κάποιου κλάδου, είτε υπάλληλος μιας εταιρείας, θα πάρεις κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς - ενδεχομένως το μετρό - για να πας για έναν καφέ ή κάτι παρόμοιο. Πριν πας, διάβασε αυτό.

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το μετρό. Χιλιάδες άνθρωποι τα χρησιμοποιούν κάθε μέρα. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ, ένας από αυτούς είσαι μάλλον κι εσύ. Προτείνω λοιπόν σήμερα Παρασκευή, με χαλαρή διάθεση και ρίχνοντας μια ματιά σε κάτι διαφορετικό, να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν μπαίνουμε σε αυτά.

Και όχι, το να σιγοτραγουδάς Scorpions μέσα στο μετρό (όπως έκανε μια κοπέλα απέναντι μου πριν από μερικές ημέρες - πολλά χαιρετίσματα αν μας διαβάζεις) δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά. Συνέχισε απτόητος/η (όπως οι Scorpions).

  1. Αν το μηχάνημα δεν δέχθηκε την κάρτα σου στις πρώτες προσπάθειες, δεν υπάρχει περίπτωση να την δεχθεί με την 42η φορά που θα την περάσεις. Να έχεις υπόψιν σου πως αυτός που περιμένει πίσω σου μετράει τις φορές που την περνάς μια - μια.
  2. Αν φοράς τσάντα πλάτης, υπολόγισε και αυτήν σε κάθε κίνηση που κάνεις. Εναλλακτικά, βάλε την μπροστά σου ή πάρε την στα χέρια. Γιατί; Γιατί χτυπάς ανθρώπους χωρίς να το καταλαβαίνεις (αλλά το καταλαβαίνουν αυτοί).
  3. Αν κάποιος σου δώσει διαφημιστικό φυλλάδιο («προσπέκτους», τι περίεργη λέξη) πριν μπεις στο μετρό, μην το πετάξεις στο τέλος της κυλιόμενης. Καλύτερα μην το πάρεις καθόλου ή βάλε το στην τσάντα σου (αυτήν από το προηγούμενο παράδειγμα).
  4. Αν κατεβαίνουν 150 άνθρωποι και εσύ στέκεσαι μπροστά στην πόρτα επειδή βιάζεσαι, απλώς θα αργήσεις να ανέβεις και οι υπόλοιποι να κατέβουν.
  5. Με παρόμοια λογική, ισχύει το ότι οι επιβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλο το μήκος της αποβάθρας. Αυτό που κατεβαίνεις από την κυλιόμενη στην αποβάθρα και απλώς σταματάς μες τη μέση, δεν θα το καταλάβω ποτέ.
  6. Αν η δίπλα θέση είναι άδεια και η πρόσβαση σε αυτήν είναι δύσκολη, δεν καταφέρνεις κάτι ιδιαίτερο με το να την κάνεις ακόμα δυσκολότερη. Το εισιτήριο δεν γράφει αριθμό θέσης (νομίζω δηλαδή, δεν έχω κοιτάξει. Ίσως έχει QR code).
  7. Αν μόλις αγόρασες κάτι που μυρίζει (όπως μερικά κιλά ψάρια ή κάτι άλλο που μυρίζει πολύ) δεν ξέρω τι να σου προτείνω καθώς έχεις κι εσύ το δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις το μετρό. Απλώς, κάνε κάτι για τη μυρωδιά.
  8. Αν πρέπει να διασχίσεις ένα ολόκληρο λεωφορείο με 850 ανθρώπους για να πας να κάτσεις σε μια θέση κάπου στη γαλαρία, υπάρχει περίπτωση περισσότερο να ταλαιπωρηθείς παρά να ξεκουραστείς.
  9. Αν περπατάς μπαίνοντας ή βγαίνοντας από κάποιο ΜΜΜ και από πίσω σου ακολουθεί μια ολόκληρη παρέλαση από ανθρώπους, μην σταματάς ξαφνικά. Γίνονται καραμπόλες και με ανθρώπους.
  10. Αν μόλις μπήκες, άσε την χαλάρωση και ότι άλλο σκέφτηκες να κάνεις και κρατήσου. Ποτέ δεν ξέρεις αν ο οδηγός θα πατήσει κατευθείαν γκάζι, οπότε θα φύγεις πάνω σε άλλους
  11. Αν και είναι κλασσικό, μην στέκεσαι στα αριστερά των κυλιόμενων αν δεν βιάζεσαι. Μπορείς να σταθείς μπροστά ή πίσω από τον φίλο σου, όχι στο πλάι. Δεν χάνεστε σε δύο σκαλοπάτια (νομίζω τουλάχιστον).

Και για το τέλος, πιστεύω πως αν κάποιος κατέγραφε την ταχύτητα με την οποία κινούνται οι επιβάτες του μετρό όταν βγαίνουν από αυτό και κατευθύνονται προς τις σκάλες και την έξοδο, θα υπήρχαν συνεχή και καθημερινά ρεκόρ. Αλήθεια, γιατί βιαζόμαστε τόσο πολύ και συνέχεια;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr