NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Δ. Ραμαντζάς - So Easy: O τομέας της εκπαίδευσης έχει ισχυρές προοπτικές

Δ. Ραμαντζάς - So Easy: O τομέας της εκπαίδευσης έχει ισχυρές προοπτικές

Ο Δημήτρης Ραμαντζάς, co-founder και partner του Ομίλου So Easy Education & Πρόεδρος της Επιτροπής Franchise του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τον ρόλο του φροντιστηρίου στην ελληνική κοινωνία αλλά και για τις δυνατότητες που προσφέρει η μέθοδος του franchising.

Ποιος είναι σήμερα ο ρόλος του φροντιστηρίου στην ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό και με το εκπαιδευτικό έργο στα δημόσια σχολεία; Ποιες είναι οι σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και στις εκπαιδευτικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας;

Τα σύγχρονα δεδομένα στην εκπαίδευση είναι πολύ διαφορετικά σήμερα και εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η τεχνολογία δίνει πολλαπλά ερεθίσματα στα παιδιά από πολύ μικρές ηλικίες και η γνώση μετακινείται ηλικιακά όλο και πιο χαμηλά. Παράλληλα, οι απαιτήσεις του 21ου αιώνα ξεφεύγουν από τη στενή απόκτηση γνώσης και προκαλούν ανάγκες ανάπτυξης δεξιοτήτων, όπως δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, problem solving και team building.

Όλες οι πιο πάνω συνθήκες έχουν φέρει πολύ σημαντική ανάπτυξη στον κλάδο μας, ακόμα και μέσα στα χρόνια της βαθιάς κρίσης. Ουσιαστικά, η φροντιστηριακή εκπαίδευση έχει πάψει να είναι συμπληρωματική ανάγκη για τη μέση ελληνική οικογένεια. Είναι αναγκαιότητα για την προετοιμασία των παιδιών, από μικρή ηλικία, στις προκλήσεις του 21ου αιώνα και στο μεγάλωμα επιτυχημένων ανθρώπων.

Μιλήστε μας για το εκπαιδευτικό μοντέλο The Knowledge Hub των So Easy Education. Πως ακριβώς λειτουργεί και τι προσφέρει ένα πολυεκπαιδευτήριο;

Το εκπαιδευτικό μοντέλο The Knowledge Hub του ομίλου μας είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο μοντέλο στην ιδιωτική εκπαίδευση που έρχεται να απαντήσει στις πιο πάνω ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, με αποτελεσματικό και value for money τρόπο. Μέσα από κορυφαία brands που έχουν διανύσει τη δική τους πορεία το καθένα, για περισσότερα από 20 χρόνια, σε εξειδικευμένους τομείς εκπαίδευσης, συνδυάζει την εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε μαθητή με την παροχή ολοκληρωμένης παιδείας και ανάπτυξης υψηλών δεξιοτήτων προσωπικότητας και επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, τα brands του ομίλου μας είναι τα εξής:

  • SO EASY: Ξένες Γλώσσες – 25 χρόνια. Με 145 προγράμματα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και επιχειρήσεις σε 9 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Αραβικά, Τούρκικα, Κινέζικα).
  • Αρειμάνιο: Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης - 30 χρόνια. Με 7 καινοτόμους εκπαιδευτικούς πυλώνες που περιλαμβάνουν σχολική μελέτη Δημοτικού και Γυμνασίου, προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους σε πρότυπα σχολεία και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και 5 ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για ολοκληρωμένη και εκ βάθρων κατάρτιση των μικρών & μεγάλων τους σπουδαστών.
  • Easy Win.Net: Ψηφιακή εκπαίδευση – 20 χρόνια. Με εξειδικευμένα προγράμματα για παιδιά, ενήλικες, επαγγελματίες και δυνατότητα αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων (ECDL, UNICERT).

Ουσιαστικά, κοντά μας μπορεί να έρθει ένα παιδί 4 χρονών ξεκινώντας τη δεύτερη του γλώσσα, να προχωρήσει κατά τη διάρκεια του Δημοτικού σχολείου και να αφομοιώσει τη γνώση που παρέχει το Δημόσιο σχολείο χωρίς κενά, παίρνοντας επιπλέον ερεθίσματα μέσα από ειδικά προγράμματα σπουδών, όπως STEM & Robotics, πληροφορική και προγραμματισμός, βιωματική μάθηση Αρχαίων Ελληνικών και μαθηματική λογική, να κερδίσει προκλήσεις μέσα από την προετοιμασία για διαγωνισμούς και για πρότυπα σχολεία και να προχωρήσει στη μέση εκπαίδευση, στοχεύοντας σωστά στην επιλογή επαγγέλματος και προετοιμάζοντας με ασφάλεια την επιτυχία του στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Και επειδή η πρόκληση για μάθηση δε σταματάει ποτέ, μπορεί κοντά μας να συνεχίσει την εκπαίδευση του μέσα από ειδικά προγράμματα σπουδών για ενήλικες, τόσο στην ξενόγλωσση όσο και στην ψηφιακή εκπαίδευση.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρετε σε ενήλικες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες; Τι ξεχωρίζετε σε αυτές;

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους ενήλικες είναι εξειδικευμένες και πλήρως προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Καταρχήν, βασική μας αρχή είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση των απαιτήσεων που έχει ο κάθε ενήλικας, μέσα από ειδικά προγράμματα σπουδών και ολιγομελή τμήματα που επιτρέπουν στο σπουδαστή την ενεργή συμμετοχή στο μάθημα.

Θα ξεχώριζα τα ειδικά ξενόγλωσσα προγράμματα, που αφορούν σε γλώσσες ιδιαίτερα σημαντικές πλέον στην επαγγελματική εξέλιξη, σε ολόκληρο τον πλανήτη (όπως τα αραβικά και τα κινεζικά), αλλά και σε γλώσσες που μπορεί να είναι οικείες αλλά όχι πραγματικά κατακτημένες από τους ενήλικες. Εδώ αναφέρομαι στην ανάγκη των ενηλίκων να χρησιμοποιούν ολοκληρωμένα, σε καθημερινή βάση στην επαγγελματική τους ζωή, τις βασικές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά).

Ειδικά προγράμματα με δυνατότητα πιστοποίησης σε 145 διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους προσφέρονται σε επιχειρήσεις (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο). Τέλος, στα πλαίσια της ψηφιακής μας εκπαίδευσης, ενήλικες και επαγγελματίες μπορούν να παρακολουθήσουν και να πιστοποιηθούν σε μια σειρά σύγχρονων προγραμμάτων, όπως το digital marketing.

Ποιες είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας της εκπαίδευσης;

O τομέας της εκπαίδευσης είναι από τους πλέον ασφαλείς και κερδοφόρους τομείς, με ισχυρές προοπτικές στην ελληνική πραγματικότητα. Οι εκπαιδευτικές ανάγκες της σύγχρονης οικογένειες πολλαπλασιάζονται, με επακόλουθη τη δημιουργία συνεχώς νέων εκπαιδευτικών «προϊόντων» / υπηρεσιών και την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών. Αρκεί να σας αναφέρω ότι η δαπάνη της ελληνικής οικογένειας για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών (πρωτοβάθμια εκπαίδευση) σχεδόν τετραπλασιάστηκε μέσα στα χρόνια της κρίσης!

Επιπλέον, η τεχνολογία είναι πλέον κομμάτι της δουλειάς μας, προσφέροντας πολύ σημαντικές δυνατότητες για νέα εκπαιδευτικά «προϊόντα» που θα καλύπτουν πιο ολοκληρωμένα τις ανάγκες των παιδιών αλλά και των ενήλικων σπουδαστών.

Εν ολίγοις, η εκπαίδευση αποτελεί έναν δυνατό, ζωντανό και πολύ δυναμικά αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κλάδο στη δύσκολη ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές που προσφέρει το franchise των So Easy; Και γιατί κάποιος να το επιλέξει;

Με μία λέξη θα τολμούσα να πω ότι το franchise σήμερα είναι «μονόδρομος» για την Ελλάδα. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες των τελευταίων ετών δεν αφήνουν περιθώρια για «ρίσκα» σε μελλοντικούς επιχειρηματίες. Έτσι, η επιτυχημένη και δοκιμασμένη «συνταγή» που εκπροσωπεί μια σωστή, ολοκληρωμένη και καλά δομημένη πρόταση franchise, όπως η δική μας, είναι η μόνη ασφαλής επιλογή για υποψήφιους επενδυτές και επιχειρηματίες.

Μέσα από το νέο μας επιχειρηματικό μοντέλο που υποστηρίζει το So Easy Hub, υπάρχουν μοναδικές δυνατότητες για cross selling και οικονομίες κλίμακος στην αρχική επένδυση αλλά και καινοτόμες, συνεχώς πολλαπλασιαζόμενες, επιχειρηματικές προοπτικές.

Η επιχειρηματική μας πρόταση έχει επιπλέον ένα ακόμα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: την εξασφάλιση μιας σταθερής, long term, σχέσης με τους πελάτες μας. Ουσιαστικά, μέσα από το μοντέλο So Easy Hub κάθε εγγραφή ενός μικρού μαθητή σημαίνει κυριολεκτικά την κατάκτηση ενός πελάτη για τα επόμενα 20 χρόνια!

Γενικότερα, ποια η γνώμη σας για το επιχειρείν στην Ελλάδα και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στην χώρα μας; Οι προτάσεις σας, προς μια ενδεχόμενη βελτίωση;

H επιχειρηματική πραγματικότητα στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη. Είναι όμως γεμάτη προκλήσεις. Είμαι απόλυτος σύμμαχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία μπορεί να δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον. Οι Έλληνες είμαστε αδιαμφισβήτητα ένας ανήσυχος λαός. Όταν καταφέρνουμε να μετατρέψουμε αυτό το ανήσυχο πνεύμα μας σε δημιουργική και παραγωγική πράξη, πετυχαίνουμε εξαιρετικά επιτεύγματα. Αυτό, λοιπόν, που προτείνω αφορά τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Να μη διστάζουμε, να μη φοβόμαστε, να μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας και να μη σταματάμε να παίρνουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από τις δυσκολίες, με σύνεση, επαγγελματισμό και όραμα για το μέλλον.

Όσον αφορά στη μέθοδο του franchising, ως πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής του ΕΕΑ, τι θα προτείνατε σε όποιον ενδιαφέρεται να ανοίξει ένα τέτοιο κατάστημα; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει ενδεχομένως να προσέξει;

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο θεσμός του franchise είναι η πλέον υγιής και αμοιβαία επαγγελματική σχέση. Αποτελεί ένα εξαιρετικό δίπολο αλληλεπίδρασης με τεράστια οφέλη και για τις δύο πλευρές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υγιών επιχειρήσεων είναι αυτές που δραστηριοποιούνται με το συγκεκριμένο σύστημα.

Με περισσότερες από 140,000 επιχειρήσεις, οι οποίες δεν επέζησαν τα τελευταία πέντε έτη, και με την ανεργία να καλπάζει σε ρυθμούς άνω του 30%, οι οργανωμένες αλυσίδες franchise συνεχίζουν να αναπτύσσονται με σταθερούς ρυθμούς, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη και εγγυημένες διαδικασίες που διασφαλίζουν την βιωσιμότητα των δικτύων τους.

Σε κάθε περίπτωση, το franchising αποδεικνύεται ως η πλέον σίγουρη επιλογή για όσους αναζητούν ασφάλεια και δεσμεύονται να συμμετέχουν ενεργά στην επιχείρησή τους. Διακρίνεται από εξαιρετικά πλεονεκτήματα για όσους διαθέτουν ένα «γερό» concept και επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα δυνατό δίκτυο.

Ο υποψήφιος franchisee θα πρέπει να ανακαλύψει το σωστό και διαχρονικό προϊόν / υπηρεσία, να ελέγξει την τεχνογνωσία, τους ικανούς συνεργάτες, τις απαραίτητες υποδομές και, πάνω απ’ όλα, το όραμα της μητρικής εταιρείας για ανάπτυξη με ηθικές αρχές και αξίες. Τότε η επιτυχημένη και κερδοφόρα ανάπτυξη είναι σίγουρη.

Τα So Easy έχουν διακριθεί με το Βραβείο Βέλτιστης Μαθησιακής Εμπειρίας. Τι σημαίνει αυτό για εσάς και πώς προέκυψε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;

Μέσα στα 30 χρόνια της πορείας μας στην εκπαίδευση έχουμε λάβει πολλές διακρίσεις. Το Education Leader Award που λάβαμε πέρυσι αποτελεί τη σημαντικότερη διάκριση για μας, γιατί αφορά στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας στην πράξη.

Παίρνοντας το βραβείο Βέλτιστης Μαθησιακής Εμπειρίας ανάμεσα σε περισσότερους από 600 υποψήφιους Δημόσιους & Ιδιωτικούς φορείς, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, κορυφώνεται η καθημερινή μας δουλειά με κάθε σπουδαστή ξεχωριστά. Όλα αυτά που του προσφέρουμε και, κυρίως, όλα αυτά που τον κάνουμε να νιώθει, είναι πάνω από όλα ξεχωριστά για εκείνον και την εξέλιξη του. Είναι μια ολόκληρη εμπειρία που ζει μαζί μας.

Ακριβώς αυτό αντικατοπτρίζει το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο είναι αποτέλεσμα πολυετούς συνεχούς δουλειάς της ακαδημαϊκής μας ομάδας πάνω στις αρχές και τις αξίες της βιωματικής μάθησης και των εφαρμογών της σε εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών, custom made για τις διαφορετικές ομάδες των σπουδαστών μας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για τον όμιλο So Easy Education; Που επικεντρώνονται οι επόμενοι αναπτυξιακοί σας στόχοι;

Όραμα μας είναι να ηγηθούμε μιας νέας εποχής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Της εποχής που θα εξελίσσει επιτυχημένους ανθρώπους, έτοιμους να κατακτήσουν κορυφαίους στόχους σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να το πετύχουμε αυτό στοχεύουμε να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε τα κρυφά ταλέντα του κάθε σπουδαστή μας, από την νηπιακή του κιόλας ηλικία.

Προετοιμάζουμε για το άμεσο μέλλον μια σειρά ξεχωριστών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για αυτό το σκοπό και επιδιώκουμε αυτό να γίνει πραγματικότητα με τη λειτουργία νέων So Easy Hubs σε όλη την Ελλάδα. Ήδη λειτουργούν με επιτυχία τα πρώτα 8 Ηubs στην Αττική και για την επόμενη χρονιά προγραμματίζονται 10 καινούργια σε Αττική και Περιφέρεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr