NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Facebook αποθήκευσε εκατομμύρια κωδικούς του Instagram χωρίς καμία κρυπτογράφηση

Το Facebook αποθήκευσε εκατομμύρια κωδικούς του Instagram χωρίς καμία κρυπτογράφηση

Εκατομμύρια, και όχι «δεκάδες χιλιάδες» - όπως είχε αρχικά αναφερθεί - είναι οι κωδικοί πρόσβασης του Instagram που εκτέθηκαν σε πιθανό κίνδυνο, λόγω του ότι η εταιρεία τους αποθήκευε σε μη κρυπτογραφημένη μορφή.

Η αρχική αναφορά είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικές εβδομάδες, με την Facebook να αναφέρει τότε πως είχε επιλύσει ένα πρόβλημα που είχε εκθέσει τους κωδικούς πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών, καθώς αυτοί ήταν αποθηκευμένοι σε αναγνώσιμη μορφή στα εσωτερικά συστήματα των εργαζομένων της.

Η εταιρεία εξέταζε, τότε, τις αιτίες πίσω από το συγκεκριμένο τεχνικό θέμα, υπογραμμίζοντας πως «εκτιμούμε ότι θα ειδοποιήσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook Lite, δεκάδες εκατομμύρια άλλους χρήστες του Facebook και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram».

Τελικά, οι τελευταίοι υπολογίζονται σε εκατομμύρια, με την εταιρεία να ενημερώνει και το σχετικό blog post. Σύμφωνα με αυτό «από την αρχική δημοσίευση, ανακαλύψαμε επιπρόσθετα αρχεία καταγραφής κωδικών πρόσβασης Instagram αποθηκευμένα σε αναγνώσιμη μορφή. Εκτιμούμε ότι αυτό το ζήτημα επηρέασε εκατομμύρια χρήστες Instagram. Θα ειδοποιήσουμε αυτούς τους χρήστες όπως κάναμε και με τους άλλους».

Την ίδια στιγμή, η έρευνα που αναφέρει πως πραγματοποίησε κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε κατάχρηση των κωδικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr