NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Intel αλλάζει τα σχέδια της για το 5G μετά τη συμφωνία Apple - Qualcomm

Η Intel αλλάζει τα σχέδια της για το 5G μετά τη συμφωνία Apple - Qualcomm

Την αποχώρηση της από ένα τμήμα της ανερχόμενης αγοράς του 5G ανακοίνωσε η Intel, λίγο μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Qualcomm και Apple, μέσω της οποίας έβαλαν τέλος σε μια πολυετή δικαστική διαμάχη.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή κατασκευάστρια ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την αγορά των 5G mobile modem, των υποσυστημάτων, δηλαδή, που χρησιμοποιούνται στα smartphones για την σύνδεση τους με δίκτυα πέμπτης γενιάς.

Εντούτοις, θα συνεχίσει τις επενδύσεις στον τομέα, εστιάζοντας τις προσπάθειές της στην αγορά των 4G και 5G modem για υπολογιστές και στις έξυπνες οικιακές συσκευές, καθώς και για την ευρύτερες υποδομές γύρω από το 5G.

«Η εταιρεία θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες δεσμεύσεις με τους πελάτες της για την υπάρχουσα σειρά προϊόντων 4G smartphone modem, αλλά δεν αναμένει να δρομολογήσει προϊόντα μόντεμ 5G στον χώρο των smartphones, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν σχεδιαστεί για παρουσίαση το 2020» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είναι πολύ πιθανό πως η συμφωνία Apple - Qualcomm έπαιξε ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση. Η Apple κατηγορούσε την Qualcomm ότι χρησιμοποιούσε παράνομες πρακτικές γύρω από πατέντες για να διατηρήσει μονοπώλιο στα μόντεμ, τα υποσυστήματα που συνδέουν τα κινητά με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η Qualcomm υποστήριζε από την πλευρά της ότι η Apple χρησιμοποιούσε την τεχνολογία της χωρίς να πληρώνει για αυτήν.

Η Apple ενσωμάτωνε μόντεμ της Intel σε μερικά iPhone το 2016. Αργότερα σταμάτησε να πληρώνει τέλη για πατέντες στην Qualcomm και σταμάτησε τελείως να χρησιμοποιεί τα υποσυστήματα της τελευταίας στα iPhone του 2018. Ήταν αναμενόμενο πως η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα άλλαζε τη στρατηγική και άλλων «παικτών» της αγοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr