NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Νέοι τεχνίτες, νέες επιχειρήσεις

Νέοι τεχνίτες, νέες επιχειρήσεις
23_04_2019

Powered by:
AFI​ Action Finance Initiative, ΑΜΚΕ
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ηλεκτρονικοί, νέοι τεχνίτες που συνεχίζουν παραδοσιακά επαγγέλματα και πετυχαίνουν στην Ελληνική οικονομία. Επιχειρηματίες που μέσω των ικανοτήτων τους και της σκληρής δουλειάς καταφέρνουν να ξεχωρίσουν στην Ελληνική αγορά.

Η ΑFI πιστεύει και επενδύει εμπράκτως στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και τα επόμενα χαρακτηριστικά παραδείγματα το αποδεικνύουν.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Ροκάνι.

texnites_1.png?mtime=20190422161751#asset:122715

Πόσο μπορούμε να επιμηκύνουμε τη ζωή ενός προϊόντος; Η ομάδα Ροκάνι μας δίνει την απάντηση, δίνοντας ζωή σε χρησιμοποιημένα υλικά και φθαρμένα προϊόντα μέσω ανακατασκευής και δημιουργία νέων προϊόντων σπιτιού και επίπλων. Μαραγκοί και ξυλουργοί στην πλειοψηφία τους, φέρνουν συνδυάζουν την γνώση με την φαντασία και την συλλογική δουλειά. Η ΑFI στάθηκε στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή και τους εξασφάλισε πρόσβαση σε χρηματοδότηση, για να μεγαλώσουν το εργαστήριο τους, να αναπτύξουν εξωστρέφεια και να συνεχίσουν να δημιουργούνε!

Ο λόγος που δημιουργήθηκε το Rokani, όπως μας εξηγούν οι ίδιοι, είναι επειδή τους γοητεύει να παίρνουν παλιά και επαναχρησιμοποιημένα υλικά και να τους δίνουν νέα προστιθέμενη οικολογική, κοινωνική και οικονομική αξία!


Νίκος Μακρίδης. Dr Volt

IMG_08135555_1222061117.jpg?mtime=20190422162539#asset:122721

Ο Νίκος μεγάλωσε στον οικισμό Άσπρα Σπίτια της Βοιωτίας, λόγο του πατέρα του που εργαζόταν στο εργοστάσιο Αλουμινιίου της Ελλάδος. Σπούδασε στην Τεχνική Σχολή της Λιβαδειάς ηλεκτρολόγος και μετέπειτα στην Αθήνα στη Σιβιτανήδειο Σχολή τεχνικός ηλεκτρονικών δεκτών. Αποφάσισε να επιστρέψει στις ρίζες του και μετά από πρόσκληση τις κοινότητας των Άσπρων Σπιτιών ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση. Η ανάγκη για τεχνικό συντήρησης και επισκευής τηλεφώνων, Η/Υ, λάπτοπ και καλωδιακών τηλεοράσεων καλύφτηκε από τον Νίκο και το μαγαζί του με το όνομα Dr. Volt. O Nίκος ήρθε στην AFI πριν ανοίξει την επιχείρηση του για συμβουλευτική καθοδήγηση και πρόσβαση σε χρηματοδότηση για εργαλεία εξοπλισμού και αρχικό εμπόρευμα.


Νίκος και Γιώργο Βρούτσης

υδραυλικάδικο.jpg?mtime=20190422162502#asset:122720

Ο Νίκος και ο Γιώργος είναι δυο αδέλφια που προέρχονται από μια γενιά με παράδοση στον χώρο των υδραυλικών. ‘’Σε μια οικογένεια που από πάππου προς πάππου το επάγγελμα μας ήταν υδραυλικοί, ήταν όχι μόνο απόφαση, αλλά και η ίδια μας μοίρα να συνεχίσουμε την παράδοση’’, μας εξηγεί ο Γιώργος. Τα δυο αδέλφια πίστεψαν στις ικανότητες και δημιούργησαν την επιχείρηση τους με σκοπό μια πιο σύγχρονη προσέγγιση σε έργα και υδραυλικές υπηρεσίες. To Ydraulikadiko, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους και η AFI ενίσχυσε με χρηματοδότηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες το όραμα τους.

Η AFI δημιουργήθηκε το 2014 από την Action Aid Hellas και την Adie International με σκοπό:

  • Να εισάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα. Παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροδανείων έως και €12.500 σε ανέργους και υφιστάμενους επιχειρηματίες που είναι αποκλεισμένοι από άλλες μορφές χρηματοδότησης. Για την εκταμίευση των δανείων συνεργάζεται με τη Eurobank και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
  • Να προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικής εκπαίδευσης, υποστήριξης και mentoring μέχρι και την πλήρη αποπληρωμή του δανείου
  • Να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και να κάνει συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του νομικού και θεσμικού πλαισίου γύρω από την επιχειρηματικότητα.


Facebook | Instagram

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr