NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Facebook θα ελέγχει για παραπληροφόρηση και το περιεχόμενο του Instagram

Το Facebook θα ελέγχει για παραπληροφόρηση και το περιεχόμενο του Instagram
08_05_2019 | 10:43 08_05_2019 | 10:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Μετά την εφαρμογή fact-checking ελέγχων στο ίδιο το Facebook, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα υιοθετήσει παρόμοιες μεθόδους σε μια ακόμα υπηρεσία της, αυτήν την φορά στο Instagram.

Σύμφωνα με την Stephanie Otway, εκπρόσωπο της υπηρεσίας, «η προσέγγισή μας όσον αφορά στο θέμα της παραπληροφόρησης είναι η ίδια με αυτήν του Facebook - όταν εντοπίζουμε κάτι λανθασμένο, αντί να το διαγράφουμε θα μειώνουμε τη διανομή του».

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία αναγνώρισης φωτογραφιών για να εντοπίζουμε το ίδιο περιεχόμενο στο Instagram και να προχωρούμε σε αυτόματες ενέργειες» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης.

Βάσει αυτού, το Instagram θα αφαιρεί περιεχόμενο από το Explore tab και τα σχετικά tags, εάν αυτό εντοπιστεί να αποτελεί παραπληροφόρηση, κάτι που θα κάνει δυσκολότερο τον εντοπισμό και τη διάδοση του εάν κάποιος δεν ακολουθεί το λογαριασμό που το δημοσίευσε.

Σημειώνεται πως, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες, η Facebook έχει πλέον συνεργάτη και στην Ελλάδα για αυτό το θέμα, με την υπηρεσία «Ellinika Hoaxes» να αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο και να προκαλεί τις αντιδράσεις του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr