NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

120 Δόσεις & Εξωδικαστικός: Προσφέροντας λύσεις και εξυγίανση στις επιχειρήσεις [video]

Sponsored by:
120 Δόσεις & Εξωδικαστικός: Προσφέροντας λύσεις και εξυγίανση στις επιχειρήσεις [video]

Το φλέγον θέμα μετά από μια πολυετή κρίση είναι τα cash flow των εταιρειών. Για να μπορέσουν αυτά να αντέξουν, θέλουν εξυγίανση. Αυτή μπορεί σήμερα να επιτευχθεί με έναν και μοναδικό τρόπο και αυτός είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός των επιχειρήσεων.

Βεβαίως, πολύ μελάνι έχει χυθεί και για τις 120 δόσεις. Οι 120 δόσεις είναι κάτι μονοδιάστατο. Δηλαδή, η επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί κατευθείαν στον ΕΦΚΑ ή σε κάποια πλατφόρμα την οποία θα φτιάξουν, προκειμένου να ρυθμίσει, με 120 δόσεις, στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό θα αφορά τόσο τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και τους εργοδότες. Αλλά μόνο αυτό.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, από την άλλη, εντοπίζει τι υπόλοιπα υπάρχουν σε προμηθευτές, τι υπόλοιπα υπάρχουν σε ασφαλιστικά ταμεία, στην ΑΑΔΕ - εφορίες δηλαδή - και σε τράπεζες, και προχωράει σε ένα business plan σύμφωνα με τη δυνατότητα αποπληρωμής της εταιρείας και τη δόση που μπορεί να πληρώνει.

Όπως είναι εμφανές, η δεύτερη περίπτωση, δηλαδή ο εξωδικαστικός, είναι μια πολύ πιο ολοκληρωμένη λύση, αλλά πιο δύσκολη και με απαιτήσεις για περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, ρυθμίζει πραγματικά για όσες εταιρείες είναι βιώσιμες. Σημειώνεται πως στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων θα μπορούν να υπαχθούν και εταιρείες οι οποίες δεν έχουν βιωσιμότητα, κάτι που δεν υπάρχει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, οπότε αυτές μπορούν να πάνε εκεί.

Για τις βιώσιμες επιχειρήσεις, όμως, ο εξωδικαστικός είναι μια μονοδιάστατη λύση, γιατί ανάλογα με τις δόσεις που θα βγουν στον ΕΦΚΑ, θα πρέπει να ρυθμίσουν και όλα τα υπόλοιπα ζητήματά τους για να μπορέσουν να είναι πραγματικά βιώσιμες.

Εμείς σαν NEPA έχουμε τη λύση, επειδή μπορούμε να αναλύουμε το πρόβλημα των επιχειρήσεων. Θεωρούμε ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις και εξυγίανση στις επιχειρήσεις.

Sponsored by:
120 Δόσεις & Εξωδικαστικός: Προσφέροντας λύσεις και εξυγίανση στις επιχειρήσεις [video]
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr