NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Πρόσθεσε χρόνο στη μέρα σου με 12 απλά βήματα!

Πρόσθεσε χρόνο στη μέρα σου με 12 απλά βήματα!
28_06_2019

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching

Κι όμως! Υπάρχει τρόπος να προσθέσεις λεπτά μέσα στη μέρα σου. Πώς; Με σωστή διαχείριση χρόνου.

Μήπως νιώθεις πάντα ότι είσαι σε ένα αδιάκοπο τρέξιμο ή ότι δεν προλαβαίνεις να κάνεις ότι πρέπει και θέλεις μέσα στη μέρα γιατί σε κυνηγάει ο χρόνος; Νιώθεις ότι είσαι πάντα σε πίεση και με αυξημένο άγχος; Αρκετά συνηθισμένο, ιδιαίτερα αν είσαι εργαζόμενος και χρειάζεται να ζεις σε γρήγορους ρυθμούς, πιεστικές ταχύτητες και αυστηρά χρονικά όρια. Όλα αυτά μπορεί να σου απομυζούν την ενέργεια και τη θετική σκέψη με αποτέλεσμα να νιώθεις συνέχεια ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός.

Γιατί είναι απαραίτητη η διαχείριση χρόνου;

Αν καταφέρεις να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου, θα αυξήσεις την παραγωγικότητα σου. Θα καταφέρεις να κάνεις περισσότερα πράγματα στον ίδιο χρόνο που αφιέρωνες πριν για λιγότερα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα είσαι πιο συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου, θα έχεις λιγότερο άγχος και θα είσαι πιο ήρεμος. Επίσης, οι συνεργασίες σου θα είναι καλύτερες, εφόσον θα διέπονται από κλίμα συνέπειας και εμπιστοσύνης. Ακόμα, οι στόχοι σου θα αρχίσουν επιτέλους να πραγματοποιούνται. Αυτό θα σε κάνει να έχεις καλύτερη διάθεση και ψυχική ισορροπία. Τέλος, με μια καλύτερη χρονοδιαχείριση θα σου περισσέψει περισσότερος χρόνος για τον εαυτό σου και για πράγματα που σε ευχαριστούν. Έτσι, θα νιώσεις πραγματικά πιο γεμάτη τη ζωή σου. Συνεπώς μια καλύτερη χρονοδιαχείριση μπορεί πραγματικά να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής σου.

Τα 12 βήματα για καλύτερη διαχείριση χρόνου

Αν νιώθεις γενικά ότι δεν σου περισσεύει χρόνος, μπορείς να δοκιμάσεις τρόπους για να αλλάξεις αυτήν την κατάσταση:

  1. Ξύπνα 30 λεπτά νωρίτερα. Θα διαπιστώσεις με έκπληξη πόσα μπορείς να κάνεις σε ένα μόλις μισάωρο.
  2. Οργανώσου καλύτερα. Φτιάξε ένα καλό πρόγραμμα που περιλαμβάνει λίστες με τις υποχρεώσεις σου. Χρησιμοποίησε ένα ημερολόγιο ή ένα τετράδιο για να το συντάξεις.
  3. Βάλε χρονικά όρια στις δουλειές σου, στις δραστηριότητές σου και στις υποχρεώσεις σου. Σε όσα, δηλαδή, χρειάζεται να ολοκληρώσεις. Κάνε το όμως έγκαιρα. Το προηγούμενο βράδυ ή μια εβδομάδα πριν κι όχι την τελευταία στιγμή.
  4. Θέσε προτεραιότητες. Ξεκίνα από τα σημαντικά και συνέχισε με τα λιγότερο σημαντικά. Αν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε σημαντικά και επείγοντα, σκέψου αν είναι πραγματικά επείγοντα κι αν είναι πιο σοφό να επιλέξεις τα σημαντικά.
  5. Βάλε στόχους. Κινήσου προς αυτούς προετοιμάζοντας τα σωστά, οργανωμένα βήματα.
  6. Ομαδοποίησε τις εργασίες σου. Π.χ. Τα τηλέφωνα της ημέρας ή τα e-mail της ημέρας. Έτσι νιώθεις ότι ολοκληρώνεις ένα πεδίο εργασίας χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψεις σε αυτό.
  7. Απομάκρυνε το διαδίκτυο, τα social media και οτιδήποτε αποσπά την προσοχή σου τις ώρες που εργάζεσαι ή κάνεις κάτι σημαντικό. Έτσι, μειώνεις την απόσπαση προσοχής και αυξάνεις την αποδοτικότητά σου.
  8. Ζήτα και δέξου βοήθεια. Μην είσαι συγκεντρωτικός. Θα ανακαλύψεις ότι οι «βοηθοί» γύρω σου θα σου εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο.
  9. Μη λες «ναι» σε όλα. Βάλε τα «όχι» στη ζωή σου εκεί που χρειάζεται. Έτσι θα σταματήσεις να φορτώνεσαι πράγματα που στην πραγματικότητά ισοδυναμούν με αγγαρεία ή δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις.
  10. Μην αναβάλλεις τις προγραμματισμένες δράσεις. Όσο αναβάλλεις τόσα περισσότερα συσσωρεύονται.
  11. Αφαίρεσε κάτι από το πρόγραμμά σου αν είναι φορτωμένο. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μέσα στην ίδια μέρα!
  12. Δεσμεύσου και για διασκέδαση. Ναι, βάλε στο πρόγραμμα της εβδομάδας και τον καφέ με φίλο και την έξοδο για θέατρο.

Τι θα ανακαλύψεις στο τέλος της ημέρας;

Εφαρμόζοντας τις 12 παραπάνω συμβουλές, θα διαπιστώσεις ότι ενώ η μέρα συνεχίζει να έχει 24 ώρες, τώρα αξιοποιείς περισσότερες από αυτές και με αυτόν το «μαγικό τρόπο» προσθέτεις χρόνο στη ζωή σου. Ναι, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Πολύτιμος για να δημιουργείς αλλά και να απολαμβάνεις. Μην το ξεχνάς αυτό.


Αρχική δημοσίευση από Νανά Συγκούνα, Life Coach, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr