NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Πλήρως ικανοποιημένο από την ζωή του το 5,6% των Ελλήνων

Πλήρως ικανοποιημένο από την ζωή του το 5,6% των Ελλήνων

Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώθηκαν οι δείκτες ευημερίας του πληθυσμού της Χώρας και οι δυσκολίες στέγασης, που προκύπτουν από τα στοιχεία της δειγματοληπτικής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών έτους 2018, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2017.

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι:

  • πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του, δηλώνει το 5,6% του πληθυσμού 16 ετών και άνω, ενώ καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 2,1%
  • πολύ ικανοποιημένο από τη ζωή του (βαθμοί 7 έως 9 της κλίμακας), δηλώνει το 43,8% του πληθυσμού 16 ετών και άνω
  • πλήρως ικανοποιημένο από την εργασία του δηλώνει το 4,8% των εργαζομένων, ενώ καθόλου ικανοποιημένο από την εργασία του δηλώνει το 1,6%
  • πολύ ικανοποιημένο από την εργασία του (βαθμοί 7 έως 9 της κλίμακας), δηλώνει το 37,5% των εργαζομένων

Το ποσοστό των ατόμων 16 ετών και άνω που δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση ανέρχεται σε 6,6% , ενώ πλήρως ικανοποιημένο δηλώνει το 2,0%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του φτωχού πληθυσμού (52,3%) δηλώνει καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο (βαθμοί 0 έως 4 της κλίμακας) από την οικονομική του κατάσταση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον μη φτωχό πληθυσμό ανέρχεται σε 28,3%. Πλήρως ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση δηλώνει το 0,9% του φτωχού πληθυσμού και το 2,2% του μη φτωχού πληθυσμού.

Πολύ ικανοποιημένο από τη χρήση του χρόνου του (βαθμοί 7 έως 9 της κλίμακας), δηλώνει το 32,5% του πληθυσμού 16 ετών και άνω (Πίνακας 1.1), ενώ πολύ ικανοποιημένο από τις προσωπικές του σχέσεις, δηλώνει το 50,4%.

Το 2,7% του πληθυσμού 16 ετών και άνω δηλώνει ότι, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων (που προηγήθηκαν της συνέντευξης), αισθανόταν πολύ νευρικό ή ανήσυχο συνεχώς, ενώ για τον φτωχό και το μη φτωχό πληθυσμό τα ποσοστά ανέρχονται αντίστοιχα σε 4,0% και 2,4%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr