NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Μετά το Libra της Facebook, η Κίνα ενισχύει τα σχέδια της για κρυπτονόμισμα

Μετά το Libra της Facebook, η Κίνα ενισχύει τα σχέδια της για κρυπτονόμισμα

Τα σχέδια του Facebook για τη δημιουργία δικού του κρυπτονομίσματος φαίνεται πως «ανάγκασαν» την κεντρική τράπεζα της Κίνας να ενισχύσει την έρευνα για τη δημιουργία του δικού της ψηφιακού νομίσματος, καθώς το Libra θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για τις κινεζικές διασυνοριακές πληρωμές και τη νομισματική πολιτική της χώρας.

«Εάν το Libra χρησιμοποιηθεί ευρέως για πληρωμές, ιδίως για διασυνοριακές, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν χρήμα και συνεπώς να επηρεάσει σημαντικά τη νομισματική πολιτική, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το διεθνές νομισματικό σύστημα» δήλωσε ο Wang Xin, διευθυντής του ερευνητικού γραφείου της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) κατά τη διάρκεια ακαδημαϊκής διάσκεψης που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ψηφιακών Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Η PBOC δίνει «μεγάλη προσοχή», σύμφωνα με τον Wang, μετά και τη σχετική ανακοίνωση του Facebook, όπου περιγράφει τα σχέδια για τη δημιουργία του δικού της πολυαναμενόμενου κρυπτονομίσματος και ενός project χρηματοοικονομικής υποδομής που θα βασίζεται στο blockchain.

Η PBOC, όπως αναφέρεται, ήταν η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που μελέτησε τα ψηφιακά νομίσματα, το 2014, «ένα βήμα για την αντιμετώπιση της πρόκλησης από κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, με την ίδρυση και ενός ερευνητικού ιδρύματος το 2017 για να διευκολύνει την έρευνα».

Σύμφωνα με τον Wang, η PBOC, αφού έλαβε έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνεργάζεται με ιδρύματα της αγοράς για τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος, χωρίς να γίνεται γνωστό το πότε αυτό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο.

Στο συνέδριο της Δευτέρας εγκαινιάστηκε μια ανοιχτή ερευνητική πρωτοβουλία γύρω από το θέμα του digital finance, η οποία θα αξιοποιήσει τους ακαδημαϊκούς πόρους κορυφαίων κινεζικών πανεπιστημίων, όπως το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο Renmin, το Πανεπιστήμιο Zhejiang και το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong, για την βελτίωση των ερευνητικών προσπαθειών της χώρας γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr