NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Είναι επίσημο: «Deal» 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ Apple και Intel

Είναι επίσημο: «Deal» 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ Apple και Intel
26_07_2019 | 11:48 26_07_2019 | 18:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Apple και η Intel υπέγραψαν συμφωνία μέσω της οποίας η εταιρεία από το Cupertino θα προχωρήσει στην απόκτηση του μεγαλύτερου τμήματος της δραστηριότητας της Intel γύρω από την αγορά των modem για smartphones.

Περίπου 2.200 εργαζόμενοι της Intel θα μεταφερθούν στην Apple, μαζί με την σχετική πνευματική ιδιοκτησία, τον εξοπλισμό και τις μισθώσεις. Η συναλλαγή, η οποία εκτιμάται πως θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων και άλλων όρων.

Η Intel δεν πρόκειται να αποχωρήσει εξ ολοκλήρου από τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς θα είναι σε θέση να αναπτύξει modems για υπολογιστές, συσκευές Internet of Things, αυτόνομα οχήματα και φαινομενικά οτιδήποτε δεν είναι smartphone. Ο CEO της Intel, Bob Swan, δήλωσε ότι η εξαγορά θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη άλλων 5G τεχνολογιών.

Την ίδια στιγμή, σημαίνει ότι η Apple θα μπορέσει τώρα να κατασκευάσει τα δικά της modem 5G για τα smartphones της, αντί να χρειάζεται να βασιστεί στην Qualcomm. Σημειώνεται πως, πριν από μερικές εβδομάδες, η Intel είχε ανακοινώσει την αποχώρηση της από την αγορά, λίγο μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Qualcomm και Apple, μέσω της οποίας έβαλαν τέλος σε μια πολυετή δικαστική διαμάχη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr