NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Μ. Καπελάκη, devolo: Υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα Wi-Fi Powerline

Μ. Καπελάκη, devolo: Υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα Wi-Fi Powerline

Η Μαρία Καπελάκη, Country Manager της devolo για την Ελλάδα και την Κύπρο, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για την πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, την κατηγορία των powerline επόμενης γενιάς αλλά και για την εξοικείωση των καταναλωτών με τα πλεονεκτήματα του λεγόμενου «έξυπνου σπιτιού».

Ποια είναι σήμερα η παρουσία της devolo στην Ελλάδα; Δώστε μας μια εικόνα από την πορεία της στην χώρα μας και τις σημερινές της δραστηριότητες.

Η devolo είναι ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς powerline από το 2002 όπου ανέπτυξε και διέθεσε προϊόντα για μεταφορά σήματος ΙΡ μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ευρέως γνωστά ως Powerline. Από το 2006 τα προϊόντα μας διατίθενται στην Ελληνική αγορά, ενώ το 2011 διατέθηκαν και στην Κυπριακή, διαγράφοντας μέχρι και σήμερα μια συνεχώς ανοδική πορεία.

Πέραν της υψηλής, premium ποιότητας που χαρακτηρίζει τα προϊόντα μας και τα διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, σημαντική συνεισφορά στην πορεία αυτή είχαν οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει με όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής αλλά και με online καταστήματα, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν άμεσα πρόσβαση στα προϊόντα devolo σε όποια πόλη, νησί ή προάστιο και αν βρίσκονται.

Πολύ σημαντική είναι και η συνεισφορά του καναλιού διανομής, Brain Trust, Data Media, Oktabit, Westnet σε Ελλάδα και MP Sat και Westnet στην Κύπρο, όπου χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο τους μπορούμε και διαθέτουμε τα προϊόντα μας με μεγάλη γεωγραφική κάλυψη. Να αναφερθώ και στην τηλεφωνική υποστήριξη που παρέχουμε σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, όπου προσφέρουμε καθοδήγηση για τη σωστή λύση, υποστήριξη για τη βέλτιστη τοποθέτηση και χρήση, και φυσικά για θέματα εγγύησης και αντικατάστασης.

Ποια είναι η κατάσταση της ελληνικής αγοράς τεχνολογίας, σε σύγκριση και με την κυπριακή; Υπάρχει κάμψη; Ποια η δική σας στρατηγική για περαιτέρω ανάπτυξη;

Παρότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αποτελεί μεγάλη πρόκληση, έχουμε καταφέρει να λειτουργούμε μια υγιή και επιτυχημένη επιχείρηση. Ο λόγος είναι απλός: οι καταναλωτές εκτιμούν τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, που αναπτύσσονται στη Γερμανία και συνδυάζονται με την υπηρεσία τοπικής τεχνικής υποστήριξης.

Ταυτόχρονα, βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα Wi-Fi Powerline, και αυτό μπορώ να το συνδέσω με το γεγονός ότι η χρήση, άρα και η ανάγκη των Ελλήνων και των Κυπρίων καταναλωτών για βίντεο streaming, gaming και γενικότερη χρήση του Internet, εξακολουθεί να αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι θέλουν να έχουν μια γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση για να απολαμβάνουν το 100% των δυνατοτήτων της, από οπουδήποτε στο σπίτι.

Όμως, ακόμα βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: το σήμα WiFi του router τους είναι πολύ αδύναμο προκειμένου να δώσει ένα ισχυρό και γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι. Αυτό προκαλείται συνήθως από τοίχους, από τις τσιμεντένιες πλάκες οροφών και άλλους παράγοντες. Και εκεί ακριβώς η devolo δίνει τη λύση. Με τα Powerline προϊόντα μας, κάθε πρίζα στο σπίτι μετατρέπεται σε σημείο πρόσβασης στο Internet με άριστη ταχύτητα. Όσο για την εγκατάσταση, είναι πραγματικά πολύ απλή, Plug & Play.

Λανσάρατε πρόσφατα το προϊόν devolo Magic. Μιλήστε μας για αυτό, για την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού αλλά και για τις καινοτομίες που μπορούμε να περιμένουμε, από εδώ και πέρα.

Η σειρά devolo Magic αποτελείται από Powerline επόμενης γενιάς. Πρόκειται για premium προϊόντα που αξιοποιούν την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση και την μετατρέπουν σε ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων, ιδανικό για τις σημερινές ανάγκες των καταναλωτών που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης, όπως video streaming, online gaming κ.α. Τα devolo Magic έχουν αναπτυχθεί με το νέο πρότυπο G.hn 2, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται ταχύτητες πάνω από 1 Gbit. Ενσωματώνουν τεχνολογία Mesh, βάσει της οποίας κάθε συσκευή επιλέγει σε ποιο σημείο θα συνδεθεί, εντοπίζοντας κάθε φορά το πιο ισχυρό σήμα.

Ακόμα πιο σημαντικό, είναι η δυνατότητα αναβάθμισης των προϊόντων μας, το οποίο δύσκολα θα συναντήσετε σε ανταγωνιστικά προϊόντα. Τα devolo Magic είναι εξοπλισμένα με έναν ξεχωριστό επεξεργαστή (CPU) που τα κάνει ακόμα πιο ευέλικτα σε μελλοντικές αναβαθμίσεις firmware, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον επένδυση σε εξοπλισμό.

Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τα οφέλη των προϊόντων μας και επενδύουν σε αυτά κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Εκτιμάμε ότι η τεχνολογία Mesh θα προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές την επόμενη διετία, κυρίως λόγω των αυξανόμενων αναγκών για αδιάλειπτο και ισχυρό Internet παντού στο σπίτι.

Ένας από τους κλάδους στον οποίο επικεντρώνει η εταιρεία είναι και το smart home. Τι μας επιφυλάσσει η συγκεκριμένη αγορά στο άμεσο μέλλον; Πόσο μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων οι συγκεκριμένες καινοτομίες;

Το Smart home είναι μια κατηγορία που θα βρίσκεται σίγουρα στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια και όσο η τεχνολογία και το Internet πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα μας, είναι αναμενόμενο ότι οι ζωές μας θα επηρεάζονται όλο και περισσότερο. Το σπίτι του μέλλοντος είναι εδώ και μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε από αυτό και να κάνουμε την καθημερινότητα μας απλούστερη.

Έτσι λοιπόν, η devolo παρουσιάζει ένα εύκολο DIY έξυπνο σπίτι με τα προϊόντα Home Control, που αναπτύχθηκαν βάσει του προτύπου Z-Wave, και μέσα σε λίγα λεπτά κάθε σπίτι μετατρέπεται σε Έξυπνο, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη άνεση, ευκολία χρήσης, περισσότερη ασφάλεια, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας. Οι επιλογές των Home Control είναι πολλές, καθώς η γκάμα μας περιλαμβάνει μια ποικιλία προϊόντων όπως έξυπνες πρίζες, σειρήνες συναγερμού, θερμοστάτες καλοριφέρ, αισθητήρες κίνησης και πολλούς άλλους αυτοματισμούς, χωρίς την ανάγκη ειδικών γνώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία τους.

Τα Home Control μπορούν να επεκταθούν προσθέτοντας επιπλέον συσκευές devolo και μπορούν να συνδυαστούν με τις συσκευές Amazon Echo και Google Home. Όλα τα προϊόντα διαχειρίζονται και ελέγχονται μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή devolo Home Control αλλά και μέσω υπολογιστή και tablet, από το σπίτι ή από οπουδήποτε στον κόσμο. Είμαι λοιπόν βέβαιη ότι όσο περισσότερο εξοικειώνονται οι καταναλωτές με τα πλεονεκτήματα και τις διευκολύνσεις που μπορεί να τους προσφέρει ένα έξυπνο και αυτοματοποιημένο σπίτι, τόσο θα αυξάνονται οι επενδύσεις τους σε αυτά.

Ποιες οι λύσεις που προσφέρει η devolo προς επαγγελματική χρήση; Ποια τα οφέλη για μια εταιρεία που θα τις επιλέξει;

Για επαγγελματική χρήση, έχουμε διαθέσιμη τη σειρά devolo dLAN pro 1200+, η οποία περιλαμβάνει προσαρμογείς WiFi και LΑΝ. Κάποια προϊόντα από αυτά διαθέτουν και θύρες PoE, δίνοντας άμεση λύση για πρόσβαση στο δίκτυο σε δύσβατα σημεία, όπως για παράδειγμα σε αποθήκες, διαδρόμους, υπόγεια κ.α. Τα προϊόντα αυτά είναι κατάλληλα για την επέκταση ενός υφιστάμενου δικτύου μιας επιχείρησης, επιτρέποντας την διαχείριση του δικτύου είτε τοπικά είτε εξ αποστάσεως. Αυτό δίνει μεγάλη ευελιξία διαχείρισης δικτύου, σε συνδυασμό με την απλή και γρήγορη εγκατάσταση που είναι οικονομικά αποδοτική λόγω του ότι δεν απαιτούνται επιπλέον κατασκευαστικά μέτρα.

Δύο από τους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται η devolo, προσφέροντας λύσεις, είναι των ασφαλιστικών και της ενέργειας. Μιλήστε μας για αυτό. Συγκεκριμένα, για τις ασφαλιστικές, θα αυξηθεί ο ρόλος και η επιρροή των νέων τεχνολογιών στην προσφορά ασφαλιστικών προϊόντων;

Η devolo δραστηριοποιείται στον χώρο ασφαλείας παρόχων ενέργειας εδώ και καιρό, ενώ έχει προχωρήσει σε απευθείας συμφωνίες με μεγάλους παίχτες όπως, μεταξύ άλλων, και η Generali. Ο σκοπός της σειράς των προϊόντων μας Home Control είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα ενός πιο έξυπνου σπιτιού, ειδικά όσον αφορά στο κομμάτι της πρόληψης, όπως για παράδειγμα μία διαρροή νερού ή ακόμα και μία διάρρηξη. Ως αποτέλεσμα, οι ασφαλιστικοί εταίροι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ευκαιρίες προσέγγισης και επικοινωνίας με τους πελάτες τους και να δεσμευτούν για την πρόληψη τυχών ζημιών, αντί να αντιμετωπίζουν εκ των υστέρων την επίλυση προβλημάτων.

Ωστόσο, στο πλαίσιο των στρατηγικών ψηφιοποίησης τους, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι πάροχοι ενέργειας μπορούν επίσης να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες βοήθειας, οι οποίες μπορούν να προσφερθούν απευθείας μέσα από την εφαρμογή (application) των προϊόντων μας, παρέχοντας στους πελάτες μια άμεση και γρήγορη βοήθεια, όταν αυτή χρειάζεται.

Τα προϊόντα σας φέρουν την επιγραφή «Developed in Germany». Θα μπορούσε τεχνολογία αυτού του επιπέδου να αναπτύσσεται στην Ελλάδα; Υπάρχει η σχετική κατάρτιση, το απαραίτητο επιχειρηματικό περιβάλλον;

Η devolo διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο ανάπτυξης Powerline στον κόσμο, με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας. Κρίσιμο σημείο για εμάς είναι να μπορούν να εργάζονται κοντά μας, στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, άνθρωποι από όλο τον κόσμο, μιας και οι προσωπικές συζητήσεις και οι ανταλλαγή απόψεων σε κάθε αναπτυξιακό μας έργο είναι πολύ σημαντικές. Αυτό κάνει την ομάδα μηχανικών της devolo μοναδική, με αποτέλεσμα στο τέλος να είναι και τα προϊόντα μας μοναδικά.

Η στρατηγική μας για τώρα όσο και για στο μέλλον, είναι να έχουμε την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης στην έδρα μας στη Γερμανία. Ως αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας, να τονίσω ότι είναι το πολύ μικρό ποσοστό επιστροφών προϊόντων που παρουσιάζουν πρόβλημα, και το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο του 1%. Φυσικά, λοιπόν, οι Έλληνες μηχανικοί λογισμικού καλούνται να ενταχθούν στην ομάδα μας στο Άαχεν.

Από την άλλη μεριά, αναπτύσσουμε επαγγελματικές σχέσεις τοπικά ανά χώρα, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου να είμαστε κοντά στους πελάτες μας και στις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας. Ως εκ τούτου, επενδύουμε και χτίζουμε τις πωλήσεις και το Marketing σε κάθε χώρα, οργανώνοντας για παράδειγμα τεχνικές και εμπορικές εκπαιδεύσεις, ενέργειες μάρκετινγκ κ.α, ώστε να έχουμε μια ισχυρή παρουσία στα σημεία πώλησης για την ενίσχυση των πωλήσεων. Τέλος, παρέχουμε στους καταναλωτές υποστήριξη και μετά την πώληση/αγορά των προϊόντων μας, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία devolo.

Κλείνοντας, αναλαμβάνετε τα ηνία μιας γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα. Ποιες οι απαιτήσεις που υπάρχουν από μια τέτοια ηγετική θέση και ποια η δική σας στόχευση, φιλοσοφία αν θέλετε;

Νιώθω τυχερή που εκπροσωπώ μια πρωτοπόρο εταιρία, παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς Powerline. Τα προϊόντα της devolo είναι πραγματικά premium λύσεις και αυτό είναι μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Προσωπική μου στόχευση λοιπόν είναι να αναδειχθεί όσο το δυνατό περισσότερο αυτή η υψηλή ποιότητα των προϊόντων devolo στους καταναλωτές αλλά και στους συνεργάτες μας, αποσκοπώντας στην ενίσχυση του μεριδίου αγοράς και στις δύο χώρες. Είναι εξίσου σημαντικό φυσικά να διατηρήσουμε και να στηρίξουμε τις καλές συνεργασίες και συνέργειες που έχουμε με τους συνεργάτες και με το δίκτυο διανομής και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr