NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

«Για πρώτη φορά, η Ελλάδα κινδυνεύει να μην απορροφήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ»

«Για πρώτη φορά, η Ελλάδα κινδυνεύει να μην απορροφήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ»

«Όπως προκύπτει από την επιστολή του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χαν, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα κινδυνεύει να μην απορροφήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Ο μνημονιακός στόχος, δηλαδή ο στόχος που είχε θέσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το 2019, ήταν να απορροφήσουμε 2,8 δις ευρώ.

Σήμερα έχουμε απορροφήσει λιγότερα από 400 εκατ. ευρώ. Άρα, κινδυνεύει η χώρα μας και να χάσει χρήματα και να μην επιτύχει το Μνημονιακό στόχο. Συμπερασματικά, άφησαν το ΕΣΠΑ χάλια παρ’ όλο που διαφήμιζαν πόσο σπουδαίοι ήταν. Συνεπώς, όταν είσαι τόσο μακριά από το στόχο που ο ίδιος έχει θέσει, καλόν είναι να είσαι σεμνός στις ανακοινώσεις σου».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του χθες, Δευτέρα 12 Αυγούστου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Φρέσκο και Ανθή Βούλγαρη, στο OPEN.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν, την επιστολή του οποίου επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης, επισήμανε τομείς στους οποίους η χώρα μας καταγράφει ιδιαίτερα αρνητικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με αποτέλεσμα να τίθενται εμπόδια στην ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας.

Ο επίτροπος αναφέρθηκε σε ένα νέο πλήγμα στην ελληνική οικονομία εξαιτίας της μη αξιοποίησης αλλά και της κακοδιαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων (άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες με την καλύτερη απόδοση στην εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων. Φοβάμαι ότι η Ελλάδα χάνει αυτήν τη δυναμική» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr