NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

ΣΔΟΕ: «Χτύπημα» σε κυκλώματα εμπορίας λαθραίων ποτών και απομιμητικών προϊόντων

ΣΔΟΕ: «Χτύπημα» σε κυκλώματα εμπορίας λαθραίων ποτών και απομιμητικών προϊόντων
13_09_2019 | 11:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στα πλαίσια της αντιμετώπισης κυκλωμάτων διακίνησης λαθραίων ποτών και παραποιημένων απομιμητικών προϊόντων, προέβη σε ελέγχους στο νησί της Ρόδου.

Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία διενήργησε πλήθος ελέγχων σε τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, με σκοπό την διαπίστωση τήρησης & ορθής εφαρμογής των διατάξεων των νόμων περί εργατικής νομοθεσίας, καθώς επίσης και περί προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας, με ιδιαίτερα αξιοσημείωτα αποτελέσματα όσον αφορά την παραβατικότητα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

Αναλυτικά οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ κατά το διάστημα 26 έως 30 Αυγούστου έδειξαν τις ακόλουθες παραβάσεις

  • Σε δύο ποτοποιίες της Ρόδου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων αλκοολούχων ποτών και συγκεκριμένα στην πρώτη εξ’ αυτών 2.430 Λίτρων Ούζου και 3.200 Λίτρων Λικέρ, και στην δεύτερη 5.790 Λίτρων Ούζου και 110 Λίτρων Αιθυλικής Αλκοόλης. Η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από τους διαφυγόντες δασμούς και λοιπούς φόρους των ανωτέρων κατασχεμένων ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών, υπερβαίνουν το ποσό των 66.000 ευρώ, ενώ τα πρόστιμα, που θα επιβληθούν για τις εν λόγω παραβάσεις υπολογίζονται στο ποσό των 200.000 ευρώ.
  • σε υποκατάστημα επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων εντοπίστηκαν 500 τεμάχια ενδυμάτων, που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιριών του εξωτερικού. Τα εν λόγω εμπορεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα. Την ίδια ημέρα σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Ρόδου, με αντικείμενο εργασιών εμπόριο ενδυμάτων & τουριστικών ειδών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα ένδυσης και υπόδησης συνολικής ποσότητας 1.710 τεμαχίων, τα οποία έφεραν επίσης πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού (απομιμητικά), ενώ ο έλεγχος προέβη με τη συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ρόδου στην άμεση καταστροφή τους.
  • σε έλεγχο εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, εντοπίστηκαν 532 τεμάχια τσάντες παράνομης απομίμησης που έφεραν σήματα γνωστών οίκων, οι οποίες κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα. Η ζημιά των δικαιούχων των σημάτων εταιριών, των ως άνω κατασχεθεισών ποσοτήτων απομιμητικών προϊόντων, προσδιορίζεται τουλάχιστον στο ύψος των 4.000.000,00 ευρώ.
  • σε στοχευμένους ελέγχους επιχειρήσεων του νησιού που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχειακές μονάδες, εντοπίστηκε έντονη τάση παραβατικότητας στους τομείς της αδήλωτης-ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας καθώς επίσης και στην παραβίαση των διατάξεων του νόμου 2121/93 περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr