NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Yπερτροφές: Tα διαμάντια της ελληνικής γης

Yπερτροφές: Tα διαμάντια της ελληνικής γης

Τα τελευταία χρόνια ακούμε πολύ συχνά τον όρο "Superfoods" ή "Υπερτροφές" ελληνιστί. Ως "Υπερτροφές" χαρακτηρίζονται οι τροφές που περιέχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με άλλες και οι ιδιότητές τους είναι ευεργετικές για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Την ανάγκη της αγοράς για τις τροφές αυτές αφουγκράστηκαν δυο "αγρότες" στην Εύβοια, ο Βασίλειος Δαφνής και ο Αγάπιος Κιούσης και άδραξαν την ευκαιρία συστήνοντας την επιχείρηση Berryland ΙΚΕ.

Πριν από 4 χρόνια ξεκίνησαν χωριστά την προσπάθειά τους σχετικά με τις εναλλακτικές καλλιέργειες. Ο Αγάπιος καταπιάστηκε με την καλλιέργεια του ιπποφαούς, ενώ ο Βασίλης με την καλλιέργεια της αρώνιας. Στη συνέχεια γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να ενώσουν την εμπειρία τους και να οργανωθούν. Ξεκίνησαν λοιπόν να παρέχουν τις γνώσεις τους δωρεάν σε όσους ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

"Η εμπειρία μας σχετικά με τις Εναλλακτικές Καλλιέργειες, μετατράπηκε σε τεχνογνωσία. Εμείς προσφέρουμε τις γνώσεις μας σε όποιον ενδιαφέρεται, αφιλοκερδώς. Aπό εμάς όσοι θέλουν, μπουρούν να αγοράσουν έτοιμα φυτά. Επίσης, αγοράζουμε την παραγωγή από τους διάφορους καλλιεργητές σε υψηλότερες τιμές από αυτές που τους δίνουν οι συνεταιρισμοί. Κύριος σκοπός μας είναι να διοχετεύσουμε την παραγωγή τους στην αγορά", μας είπε ο Αγάπιος. Ωστόσο, όπως μας τόνισε δεν δεσμεύεται κανείς με κανένα συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή κάτω από την ομπρέλα της Berryland βρίσκονται ήδη 25 νέοι καλλιεργητές υπερτροφών.

Ένα χρόνο αργότερα η Berryland απέκτησε τον δικό της "Βοτανόκηπο". Ένα κατάστημα στα ράφια του οποίου μπορεί κάποιος να βρει μοναδικά προϊόντα, όπως είναι το γκότζι μπέρι τουρσί, γκότζι μπέρι σέλτσα με τσίλι, γκότζι μπέρι και ντομάτα, πετιμέζι ρόδι αρώνιας σε ελαιόλαδο, βανίλια υποβρύχιο με blueberry, ξίδι αρώνια, ξίδι ιπποφαές καθώς και μία σειρά καλλυντικών με βάση το γκότζι μπέρι. "Aυτό που ουσιαστικά θέλουμε είναι να παντρέψουμε τις υπερτροφές με την ελληνική παράδοση... Τα προϊόντα μας να μπουν σε κάθε σπίτι", μας επισήμανε ο Βασίλης. Και πρόσθεσε "Όλα τα προϊόντα μας τα παρασκευάζουμε σε παρασκευαστήρια τοπικά της Εύβοιας, τα οποία είναι πιστοποιημένα με τα σύστηματα ποιότητας ISO και HACCP".

To συγκριτικό πλεονέκτημά των προϊόντων της Berryland είναι η μοναδικότητα των συνταγών. Όπως μας τόνισε πολλοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να αντιγράψουν τις συνταγές αυτές, αλλά δεν τα κατάφεραν. "Το ότι δεν μπορούν να τα αντιγράψουν δεν έγκειται μόνο στο ότι φτιάχνουμε σάλτσες από γκότζι μπέρι, αλλά στις αναλογίες σε ό,τι αφορά το ξίδι και τα αρωματικά φυτά", είπε συγκεκριμένα.

Τα προϊόντα με τις υπερτροφές βρίσκονται σε καταστήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Λάρισας. Ενώ, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στην αγορά της Αμερικής και της Αγγλίας. Ωστόσο, για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Berryland μπορεί κάποιος να ενημερωθεί από το site της επιχείρησης berryland.gr. Τα προϊόντα της λιανικής, που πωλούνται στον Bοτανόκηπο, μπορεί όποιος επιθυμεί να τα προμηθευτεί και μέσα από το site του καταστήματος votanokipos.gr.

Για όσους επιθυμούν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία καλλιέργειας και συγκομιδής των υπετροφών και να ενημερωθούν σχετικά, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το κτήμα της Berryland στον Πισσώνα Ευβοίας και να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία.

Όμως επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, οι δυο συνεργάτες έχουν βάλει όλο τους το μεράκι και πολύ προσωπική εργασία, προκειμένου η Berryland να γίνει ένα δυνατό brand στην αγορά των υπερτροφών. "Όλη η διαδικασία με τις υπερτροφές είναι σε εξέλιξη, καθώς συζητάμε συνεχώς με καλλιεργητές, συνεταιρισμούς, πανεπιστήμια για να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να οργανωθεί καλύτερα όλη αυτή η προσπάθεια. Κύριο μέλημά μας είναι να προωθούμε στην αγορά προϊόντα, τα οποία θα προσφέρουν όλα τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό που υποστηρίζουμε και θα είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλή για τον κόσμο", τόνισε ο Αγάπιος.

Οι δυο καλλιεργητές θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας και το όραμά τους για το μέλλον.

"Στόχος μας είναι να καταξιωθεί η Βerryland στον ελλαδικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό. Ουσιαστικά μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια ευελπιστούμε να είμαστε μία εξαγωγική εταιρεία", μας είπαν και συμπλήρωσαν "Επίσης θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα θεματικό πάρκο στο χωριό. Μία αυτόνομη κοινότητα ανθρώπων που θα καλλιεργούμε τα προϊόντα μας, στη συνέχεια θα τα μεταποιούμε και θα δεχόμαστε επισκέπτες που θα μοιραζόμαστε μαζί τους τις εμπειρίες μας".

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr