NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Ithaca: Κινητά πλυντήρια ρούχων για άστεγους

Ithaca: Κινητά πλυντήρια ρούχων για άστεγους

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα αισθανόσασταν αν δεν είχατε να φορέσετε καθαρά ρούχα; Εάν δεν είχατε τρόπο να τα πλύνετε; Εάν έπρεπε να προχωράτε στην καθημερινότητα σας νιώθοντας βρώμικος/-η; Είναι βέβαιο ότι η αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση σας θα ήταν πολύ χαμηλή, θα νιώθατε άβολα, περίεργα και περιορισμένοι.

Τα καθαρά ρούχα δεν είναι σημαντικά μόνο για την προσωπική μας υγεία αλλά και για την κοινωνική μας ζωή. Σκεφτείτε, λοιπόν, τώρα πως αισθάνονται οι άστεγοι οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν στους δρόμους, βρώμικοι. Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κυνηγήσουν κάποια ευκαιρία στη ζωή τους, μια ευκαιρία που θα τους άλλαζε τη ζωή όταν δε έχουν καν τη δυνατότητα να είναι ευπαρουσίαστοι;

Αυτή την σκέψη έκανε ο Θάνος Σπιλιόπουλος και η ομάδα του και δημιούργησαν το Ithaca!

Τι είναι το Ithaca;

Το Ithaca είναι μια κοινωνική επιχείρηση κινητού καθαριστηρίου ρούχων για τους άστεγους. Μια κοινωνική επιχείρηση που δεν έχει την μορφή φιλανθρωπίας αλλά υπηρεσίας. Οι δράσεις δεν γίνονται στο βωμό του συναισθηματισμού αλλά με σκοπό την παροχή κοινωνικής αλληλεγγύης που δεν δημιουργεί συναισθήματα αποξένωσης στους άστεγους. Για παράδειγμα λειτουργούν όπως κάθε υπηρεσία, παρέχουν τις υπηρεσίες τους αυστηρά 2 φορές την εβδομάδα και σε συγκεκριμένες ώρες. Με τον τρόπο αυτό, έχουν καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων τους και μπορούν να εστιάσουν στην υπηρεσία αυτήν καθ΄ αυτήν και όχι στο πως αισθάνονται. Το όραμα του κ. Σπιλιόπουλου είναι να γίνει η Ithaca μια βιώσιμη και οικονομικά διαχειρίσιμη επιχείρηση έχοντας πολλά κινητά φορτηγάκια-πλυντήρια και με τη δυνατότητα να μπορεί να λειτουργεί και δια της απουσίας του.

Έως σήμερα η Ithaca έχει βοηθήσει περίπου 500 άτομα, αυτό επί της ουσίας μεταφράζεται σε 427 πλύσεις και περίπου 2.500 κιλά ρούχα! 2.500 Κιλά ρούχα που μπορούν να φορεθούν από τους άστεγους και να τους αλλάξουν την ζωή, μπορούν να τους βοηθήσουν να βρουν μια δουλεία που θα τους βγάλει από τους δρόμους, να τους τονώσουν την αυτοπεποίθηση και να τους βοηθήσουν να νιώσουν καλύτερα.

Ποιο είναι το μότο της Ithaca; Η καθαριότητα οδηγεί στην αξιοπρέπεια και αυτή με τη σειρά της σε νέες ευκαιρίες.

Πηγή: www.crikos.com 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr