NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Befriend & Offer: Η καινοτόμος κοινωνική επιχείρηση που Υποστηρίζει και Προσφέρει

Befriend & Offer: Η καινοτόμος κοινωνική επιχείρηση που Υποστηρίζει και Προσφέρει

Befriend & Offer, που σημαίνει υποστηρίζω και προσφέρω, δεν είναι μόνο το όνομα αλλά και η βάση του επιχειρηματικού μοντέλου της νέας κοινωνικής επιχείρησης του Βαγγέλη και του Ηλία Μπάνια.

Η εταιρεία συνδυάζει τη μόδα με την κοινωνική προσφορά και μέσα από μία ποικιλία γυναικείων και αντρικών casual ρούχων, προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν ένα όμορφο ρούχο και ταυτόχρονα να προσφέρουν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ειδικά στα παιδιά.

Η ιστορία των δύο αδελφών ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2014, σαν απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. "Ουσιαστικά το περιβάλλον δημιούργησε την ανάγκη", μας είπε ο Βαγγέλης, "καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων αυξάνονται συνεχώς και έτσι η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει μία διέξοδο στο πρόβλημα".

"Μία κοινωνική επιχείρηση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούμε, όχι μόνο ως επιχειρηματίες αλλά και ως άνθρωποι που συνυπάρχουν με αλληλεγγύη μέσα σε μία κοινωνία", τόνισε.

H Befriend & Offer ή αλλιώς Bando, είναι μία πρωτοπόρος για τα ελληνικά δεδομένα κοινωνική επιχείρηση που λειτουργεί με διαδραστικό τρόπο, καθώς ο ίδιος ο καταναλωτής επιλέγει πού θα προσφερθεί η δωρεά και ποιος φιλανθρωπικός οργανισμός θα ωφεληθεί.

Υπάρχουν δύο είδη προσφοράς, είτε η οικονομική στήριξη, είτε η προσφορά ενός ρούχου σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

"Και οι δύο θέλαμε να συνδυάσουμε την επιχειρηματικότητα με την ανταπόδοση προς την κοινωνία" επισήμανε ο Βαγγέλης και συνέχισε λέγοντας "η casual ένδυση μας άρεσε πολύ και ήταν πιο εύκολο να συνδυαστεί με την κοινωνική προσφορά".

"Η μόδα επηρεάζει τα συναισθήματα του ανθρώπου, όπως αντίστοιχα γεννιούνται τα ίδια συναισθήματα και με την υποστήριξη των ανθρώπων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τέτοια συναισθήματα για τους πελάτες μας τόσο με την αγορά των ρούχων, όσο και με το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρουμε μέσα από την αγορά των ρούχων. Και τα δύο αποκρίνονται στα συναισθήματα των ανθρώπων. Σκοπός μας είναι να δείξουμε την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά αυτών που μας στηρίζουνε. Ο τρόπος που προσφέρουμε είναι διαδραστικός", υπογράμμισε ο Βαγγέλης.

Πώς όμως δουλεύει το κομμάτι της προσφοράς και της υποστήριξης;

"Κάθε προσφορά γίνεται από την Befriend & Offer και δεν επιβαρύνεται πρόσθετα ο καταναλωτής, το μόνο που του ζητάμε είναι να διαλέξει το φιλανθρωπικό έργο που θα υποστηρίξει", ανέφερε ο Βαγγέλης. Οι καταναλωτές ενημερώνονται απευθείας από την ιστοσελίδα ότι με κάθε προϊόν που αγοράζουν, η εταιρεία στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο του Οργανισμού που οι ίδιοι θα επιλέξουν ή προσφέρει ένα ρούχο σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Αφού επιλέξει ο καταναλωτής την αγορά του προϊόντος που επιθυμεί, στη συνέχεια επιλέγει είτε Befriend, δηλαδή την οικονομική υποστήριξη ενός από τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, είτε Offer, δηλαδή την προσφορά ενός ρούχου στους συνεργαζόμενους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Οι συνεργαζόμενοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η «Κιβωτός του Κόσμου», το «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας», ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Θεόφιλος» ενώ επίκειται συνεργασία και με τα «Παιδικά Χωριά SOS». Οι Οργανισμοί αυτοί επιλέχτηκαν με κριτήριο το εύρος της υποστήριξης, καθώς υπάρχει διαφοροποίηση στο τι προσφέρει ο καθένας, ενώ παράλληλα στηρίζουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των παιδιών και της οικογένειας. Άλλωστε όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης "τα παιδιά έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες".

Με τους Οργανισμούς αυτούς υπάρχει σύμβαση συνεργασίας, εκείνοι ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και η εταιρεία αναλαμβάνει να αποδίδει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα τις προσφορές της. Το κομμάτι της προσφοράς (Offer) ακολουθεί το μοντέλο "One for One". Έτσι υπάρχει συμφωνία με τους Οργανισμούς, να γίνεται η προσφορά των ρούχων όταν συγκεντρωθεί μία ικανοποιητική ποσότητα προσφορών.

Ποιες ήταν όμως οι δυσκολίες και ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

"Πάνω από το 80% των προϊόντων μας είναι ελληνικά και 100% βαμβακερά" τόνισε ο Βαγγέλης και συνέχισε λέγοντας "δώσαμε πολύ μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των ρούχων, στην πρωτοτυπία τους και στη σχεδίαση. Είχαμε βάλει πολύ υψηλές προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να συναντήσουμε δυσκολίες στην εύρεση των σωστών προμηθευτών. Αυτό ωστόσο είχε σαν αποτέλεσμα τα ρούχα να είναι εξαιρετικής ποιότητας".

"Η ανταπόκριση του κόσμου είναι καλύτερη από τις προσδοκίες μας, ενώ θέλουμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους, με την προϋπόθεση πάντα ότι η προσφορά θα είναι ουσιώδης", σχολίασε.

Τους ρωτήσαμε και για τον στόχο της επιχείρησης. "Στόχος μας είναι να προσθέσουμε περισσότερα προϊόντα στο χαρτοφυλάκιό μας όσον αφορά τη μόδα, να μπορέσουμε να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να φτάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα μας σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα ελπίζουμε να βρούμε συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια", μας απάντησε ο Βαγγέλης. "Είμαστε αισιόδοξοι, καθώς η Bando είναι μία καινοτόμος κοινωνική επιχείρηση και ένα πρωτοποριακό εγχείρημα στην Ελλάδα, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι μας εμπνέουν αισιοδοξία οι άνθρωποι που στηρίζουμε, παρόλο που είναι σε δυσχερέστερη θέση από μας", μοιράστηκε μαζί μας ο Ηλίας.

Η καινοτομία, η στήριξη και η προσφορά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Bando, καθώς και η όρεξη και το μεράκι των δύο αδελφών.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, το έργο και τα προϊόντα της μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα, καθώς επίσης στο Facebook και στο Twitter.

Φωτογραφίες Γιάννης Φαφουτάκης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr