NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Οι οκτώ κορυφαίες εφαρμογές κινητών για text analytics

Οι οκτώ κορυφαίες εφαρμογές κινητών για text analytics
10_10_2016 04_07_2017

Οι φοιτητές έχουν να κάνουν καθημερινά με στήλες χαρτιών και πολυσέλιδων εγγράφων, αλλά χωρίς χρόνο να τα διαβάσουν όλα. Εδώ έρχονται τα text analytics, όπου με την ραγδαία ανάπτυξή του μπορούν να δώσουν λύση. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για κινητά που μπορούν να αναλύσουν, να κατηγοριοποιήσουν και να συνοψίσουν τα κείμενα τους. Θα παρουσιάσουμε οκτώ από αυτά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι χρήστες περνούν αρκετό χρόνο αναζητώντας πληροφορίες ή κάποια συνάρτηση μέσω εφαρμογές των κινητών και αποφεύγοντας την αναζήτηση μέσω μηχανών αναζήτησης.

1. Linguakit
Είναι μία εφαρμογή για android που δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να εξάγεις πληροφορίες, αλλά να μεταφράσεις, συνδυάσει και να αναλύσει κείμενα. Ακόμα, υποστηρίζει μια ποικιλία από γλώσσες και αντιμετωπίζει με ευκολία κείμενα γραπτά στο χέρι. Οι λειτουργίες είναι: Διορθωτής, summarizer, sentiment analyzer, συχνότητες λέξεων, εξαγωγέας λέξεων-κλειδιών και άλλα.

2. Conceptmeister
Είναι η σωστή επιλογή για φοιτητές που έχουν να διαβάσουν τεράστιο όγκο πληροφοριών, αφού αυτό το δωρεάν application μπορεί να καταγράψει τις βασικές ιδέες από έγγραφα. Συνοπτικά, απλά ανεβάζει ένα κείμενο, μια διεύθυνση ή μία εικόνα. Η ανάλυση γίνεται από το linguistic API Intellexer. Ανάμεσα στις πολλές δυνατότητες είναι η αναγνώριση γλώσσας και η αναζήτηση ιστορίας.

3. Quill
Διαθέσιμο και για Android και για iPhone. Είναι ιδανικό για αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να διαβάσουν μια ποικιλία κειμένων. Για να γλιτώσεις χρόνο, αρκεί να φωτογραφίσεις μια σελίδα ενός βιβλίου και η εφαρμογή συνοψίζει, αναλύει και προσφέρει τις βασικές ιδέες του κειμένου.

4. Textal
Δωρεάν εφαρμογή για την ανάλυση εγγράφων ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων. Η εφαρμογή βρίσκει σχέσεις ανάμεσα στις λέξεις. Η ανάλυση μπορεί να εξαχθεί και να μοιραστεί μέσω των κοινωνικών δικτύων. Υποστηρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Βρείτε το στο iTunes Store.

5. Squash
Το Squash μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάλυση και σύνοψη ιστοσελίδων, ειδήσεων ή επιστημονικών άρθρων, κοινωνικών δικτύων και blog ή emails. Η εφαρμογή εξάγει το ζουμί του κειμένου και σου παρουσιάζει μία περίληψη της οποία το μέγεθος αποφασίζεις εσύ (μπορεί να είναι 4 ή 8 σελίδες). Χρησιμοποιεί τεχνικές πολυμεταβλητής στατιστικής και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP).

6. Laconic-Summary Maker
Συνοψίζει κείμενα και προσφέρει τα βασικά στοιχεία και τα σημεία κλειδιά. Ακόμα, προσφέρει πρόσβαση σε ειδήσεις και περιλήψεις εκθέσεων. Το κείμενο είτε αντιγράφεται από οπουδήποτε είτε το κατεβάζεις κατευθείαν στο κινητό σου. Έπειτα, μπορείς να κάνεις Share τα αποτελέσματα!

7. Smart OCR: Text Miner Pro
Ακόμα μία εφαρμογή για text analysis. Το πρόγραμμα προσφέρει πληροφορίες επεξεργάζοντας εικόνες και pdf αρχεία, εξάγει την επιθυμητή πληροφορία από μη δομημένα κείμενα και ιστοσελίδες. Βρίσκεται στο Google Play.

8. SumIt!
Δωρεάν για Android, τέλειο για φοιτητές ή για τεμπέληδες που μισούν να διαβάζουν τεράστια άρθρα ή ερευνητικά paper. Είναι εύκολο στη χρήση. Απλά κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, πάρε τα αποτελέσματα και μετά μοίρασε τα αποτελέσματα στους συμφοιτητές, συναδέλφους ή φίλους!

Πηγή: business-analytics.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr