NEWSFLASH...
Βιβλία
ανάγνωση

Νέα έκδοση Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου ‘Διαλέξεις για την ιστορία της νομισματοκοπίας’

Νέα έκδοση Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου ‘Διαλέξεις για την ιστορία της νομισματοκοπίας’
16_07_2015 | 07:31 15_11_2016 | 13:05

Κυκλοφόρησε η έκτη έκδοση στη σειρά 'Διαλέξεις για την ιστορία της νομισματοκοπίας' με τίτλο ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Η περίπτωση της Κύπρου κατά τους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους. Η δίγλωσση αυτή έκδοση, (ελληνικά & αγγλικά) αποτελεί μία εμπλουτισμένη εκδοχή της διάλεξης που η Δρ Ευαγγελινή Μάρκου έδωσε στις 8 Οκτωβρίου 2013. H Δρ Ευαγγελινή Μάρκου είναι αρχαιολόγος, νομισματολόγος, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ), Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) στην Αθήνα.

Η παρούσα μελέτη στοχεύει με συνοπτικό τρόπο να διευκολύνει τους ερευνητές, τους φοιτητές αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο στην καλύτερη κατανόηση της κυπριακής νομισματικής, να τους εξοικειώσει με την εικονογραφία και τη μετρολογία των κυπριακών νομισμάτων και κυρίως, να παρουσιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις σε ζητήματα ταύτισης και χρονολόγησης των νομισματικών εκδόσεων των αρχαϊκών και κλασικών χρόνων. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης κατάλογο νομισμάτων, έγχρωμο χάρτη και επιλεγμένη βιβλιογραφία.

Τη μετάφραση στα αγγλικά έκανε η Ευαγγελινή Μάρκου και την αγγλική επιμέλεια, η Δέσποινα Πυρκεττή. Η φωτογράφηση των νομισμάτων που παρουσιάζονται στην έκδοση και ανήκουν στη Νομισματική Συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος έγινε από τον κ. Βάσο Στυλιανού, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και φωτογραφίες από άλλα μουσεία και οργανισμούς. Η καλλιτεχνική και τυπογραφική επιμέλεια, έγινε από το RGB Design & Publications Ltd και η εκτύπωση στο τυπογραφείο Cassoulides Masterprinters. Την ευθύνη της έκδοσης της σειράς 'Διαλέξεις για την ιστορία της νομισματοκοπίας' έχει η Ελένη Ζαπίτη, έφορος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.

Η έκδοση είναι χαρτόδετη, διαστάσεων 16,5 x 24 εκ., αριθμεί 171 σελίδες και περιλαμβάνει 45 έγχρωμες φωτογραφίες νομισμάτων και τις αντίστοιχες φωτογραφίες ασπρόμαυρες, στο φυσικό μέγεθος των νομισμάτων. Διατίθεται στην τιμή των €12,00 από την Αγορά, το πωλητήριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος, γνωστά βιβλιοπωλεία σε όλη την Κύπρο και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.boccf.org.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr