NEWSFLASH...
Βιβλία
ανάγνωση

Η Τέχνη του Coaching. Εισαγωγή στη Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας.

Η Τέχνη του Coaching. Εισαγωγή στη Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας.
15_09_2015 | 12:30 15_11_2016 | 13:05

Οι εκδόσεις iWrite.gr, παρουσιάζουν το βιβλίο του Χαράλαμπου Πετρά "Η Τέχνη του Coaching. Εισαγωγή στη Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας".

Με επιρροές από την Ανθρωπιστική και Υπαρξιακή προσέγγιση, τη Θετική Ψυχολογία, τη Συστημική Σκέψη και τον Κονστρουκτιβισμό, το Coaching είναι μια σπουδαία τέχνη για να την εγκαταλειφθεί στους «γκουρού της ευτυχίας». Είναι το Coaching μια κατασκευή; Είναι ένα αυτόνομο πεδίο; Είναι μια παρέκκλιση ή μια καινοτομία;

H Coaching Ψυχολογία είναι η επιστήμη που διέπει το Coaching, μια τέχνη επικεντρωμένη στη λύση και προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα κατά την οποία ο Coach ενθαρρύνει τη θέσπιση στόχων, την ανάπτυξη, την αλλαγή και την καλλιέργεια προσωπικών δεξιοτήτων του Coachee.

Στο πρώτο μέρος, του βιβλίου ο συγγραφέας αναπτύσσει μια, ιστορικά και θεωρητικά, ολοκληρωμένη πρόταση για τον ορισμό αυτής της τέχνης και των κινημάτων που εμπεριέχει. Στο δεύτερο μέρος, επιχειρεί να προσφέρει έναν πλήρη οδηγό της Coaching πρακτικής, με μεθόδους και εργαλεία για τη στοχοθεσία και την αλλαγή που μπορεί να αξιοποιήσει ο επαγγελματίας Coach. To βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους καταπιάνονται με την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση. Δεν είναι τόσο θέμα επαγγελματικής ιδιότητας όσο ιδιοσυγκρασίας.

Ο Χαράλαμπος Πετράς γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής και Οργανωσιακός Coach. Σπούδασε Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, Ψυχολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Athens Coaching Institute. Έχει σχεδιάσει δύο προγράμματα εκπαίδευσης στο Coaching, πιστοποιημένα από διεθνείς συλλόγους του κλάδου, τα οποία και συντονίζει. Παρέχει Organizational & Executive Coaching και Συμβουλευτική Ηγεσίας.

Πατήστε ΕΔΩ για να παραγγείλετε το βιβλίο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr