NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Μη φοβάστε να αποτύχετε! Μόνο έτσι θα επιτύχετε!

Μη φοβάστε να αποτύχετε! Μόνο έτσι θα επιτύχετε!

Τελικά ποια ήταν η Coco Chanel;

Η “Coco” ήταν γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας και ιδρύτρια της εταιρείας Channel.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1883 στο Saumur της Γαλλίας και πέθανε τον Ιανουάριο του 1971 στο Παρίσι. Το όνομά της ήταν Gabrielle Bonheur Chanel.

Το χαρακτηριστικό της και αυτό που όλες οι γυναίκες θυμούνται και έχουν στη ντουλάπα τους είναι το «μικρό μαύρο φόρεμα».

Ήταν από τις πρώτες που έφερε επανάσταση στο γυναικείο ντύσιμο μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, υιοθετώντας το “casual chic” στιλ. Σαν επιχειρηματίας έχει αφήσει άλλο ένα landmark που δεν είναι άλλο από το άρωμα “Channel No 5”!

Τι ήταν αυτό όμως που την ξεχώρισε σαν άνθρωπο και σαν επιχειρηματία;

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δημιούργησε μία τάση για τις γυναίκες, ώστε να απελευθερωθούν από τον κορσέ και να βρουν τον εαυτό τους. Η «Coco» που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο όπου και έμαθε να ράβει, έφερε πραγματικά επανάσταση στη μόδα. Υιοθέτησε το άνετο και συνάμα σοφιστικέ στιλ, το οποίο αναδείκνυε με πέρλες. Άλλωστε γνωστή ατάκα της είναι ότι «η πολυτέλεια πρέπει να είναι άνετη αλλιώς δεν είναι πολυτέλεια».


Παράθεση - epixeiro.gr

Η επιτυχία συνήθως έρχεται από αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι η αποτυχία είναι αναπόφευκτη. - Coco Chanel

Το όνομα “Coco” έρχεται από άγνωστα σε πολλούς χρόνια τότε που ήταν τραγουδίστρια.

Η επιχειρηματική της δραστηριότητα ξεκίνησε φτιάχνοντας καπέλα, ενώ όπως η ίδια έχει πει η επιτυχία της σαν σχεδιάστρια ρούχων ξεκίνησε από ένα «jersey» που φορούσε πάνω από ένα φουστάνι και όλοι τη ρωτούσαν από πού πήρε το φουστάνι!

Ήταν πολύ ενεργητική, αποφασιστική και φιλόδοξη. Αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει και να δημιουργήσει νέα τάση στη μόδα ήταν το ότι ένωσε το γυναικείο με το αντρικό στιλ, δημιουργώντας κάτι μοναδικό για την εποχή.

Δυστυχώς αναγκάστηκε να κλείσει την εταιρεία της, όταν ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, επανήλθε όμως στον κόσμο της μόδας στα 70 της.

Μετά τον θάνατό της η εταιρεία της περιήλθε στα χέρια της οικογένειας Wertheimer και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 300 καταστήματα "Channel" σε όλο τον κόσμο.

Μπορούμε λοιπόν κλείνοντας να πούμε ότι πραγματικά έχτισε μία αυτοκρατορία αγνοώντας τις αποτυχίες και όντας ο εαυτός της!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr