NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Το Reload Greece προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέες Start – ups

Το Reload Greece προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέες Start – ups

Έχει συμπεριληφθεί στην λίστα του Maserati100 από το Centre of Entrepreneurs, μια λίστα που περιλαμβάνει τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες- ηγέτες της Βρετανίας οι οποίοι στηρίζουν την νέα γενιά των επιχειρηματιών. Γνωρίστε τον Mike Sotirakos που μίλησε στο epixeiro.gr.

Ο Mike Sotirakos είναι CEO & Co-Founder της Launch 1000 και παράλληλα Programe Director του ReloadGreece. Ένας πολυβραβευμένος επιχειρηματίας, επενδυτής, μηχανικός και μέντορας που έχει ιδρύσει αρκετές εταιρείας σε μια ευρεία ποικιλία βιομηχανιών. Έχει μεγάλη εμπειρία στο να μετατρέπει τις ιδέες σε μεγάλες επιχειρήσεις ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αρκετές τεχνολογικές και συμβουλευτικές εταιρείες. Πάνω από όλα όμως είναι ένας καλός σύζυγος και περήφανος πατέρας δύο εξαιρετικών κοριτσιών και στον ελεύθερο χρόνο απολαμβάνει την αδρεναλίνη που του προσφέρουν τα windsurfing & crossfit.

Πιστεύει βαθύτατα πως η παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμη για μια δραστική αλλαγή. Συνεργάζεται και βοηθάει πολλές start-ups και επενδυτές να δημιουργήσουν ένα διεθνές δίκτυο επιχειρήσεων βασισμένο στις αρχές της Ριζοσπαστικής Γενναιοδωρίας και του #benefitabilaty το οποίο θα δημιουργήσει έναν πλούτο και παράλληλα θα έχει βαθιές και θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στο να επενδύσει σε επιχειρήσεις που φέρνουν ελπίδα και μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες στο ανώτατο δυνατό όριο.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το Reload Greece πρακτικά ενδιαφέρεται να δεχτεί αιτήσεις από start-ups που απασχολούνται στον χώρο του τουρισμού, γεωργίας, οικονομικών και τεχνολογίας

Τι είναι το Reload Greece RG Challenge 17 και με ποιον τρόπο στηρίζει τους επιχειρηματίες;

Το Reload Greece RG Challenge 17 είναι ένα απαιτητικό και έντονο υψηλών απαιτήσεων accelerator πρόγραμμα για επιχειρηματίες. Το πρόγραμμα αυτό θα λάβει χώρα στις 28 Ιουνίου με 7 Ιουλίου 2017 στο London Business School, στην καρδιά της επιχειρηματικότητας στο Λονδίνο. 10 προεπιλεγείσες ομάδες επιχειρηματιών θα διαγωνιστούν σε ένα εντατικό πρόγραμμα το οποίο θα τους προσφέρει τις ικανότητες, εργαλεία και επαφές που χρειάζονται για να εκτοξεύσουν την επιχείρησή τους στο επόμενο επίπεδο.

Διεθνώς αναγνωρισμένοι μέντορες θα προσφέρουν την βοήθειά τους στους επιχειρηματίες ώστε να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, να βελτιώσουν την αξία τους, να σχεδιάσουν πλήρων το σχέδιό τους και να γίνουν έτοιμοι να δεχτούν επένδυση. Οι αιτήσεις είναι ανοικτές αλλά η διεθνής πρόσκληση για τις start-ups λήγει στις 3 Απριλίου.

Το Reload Greece πρακτικά ενδιαφέρεται να δεχτεί αιτήσεις από start-ups που απασχολούνται στον χώρο του τουρισμού, γεωργίας, οικονομικών και τεχνολογίας. Μία εκ των ομάδων θα λάβει υποτροφία και δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Με ποιον τρόπο το πρόγραμμα RG Challenge 17 θα έχει θετικές επιπτώσεις στην Ελλάδα;

Το Reload Greece είναι ένα κέντρο εκπαιδευτικής φιλανθρωπίας με βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο στηρίζει τους επιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν μια start-up η οποία θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ίδια τους την χώρα. Το RG Challenge έχει ήδη καταφέρει να βοηθήσει, να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει μία νέα γενιά επιχειρηματιών στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα της ελληνικής διασποράς παγκοσμίως. Επικεντρώνουμε συγκεκριμένα το ενδιαφέρον μας σε start-ups που θα έχουν κοινωνικό – οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα.

Υπάρχουν αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα;

Φέτος το Reload Greece έχει έρθει σε συνεργασία με ελληνικές accelerators όπως είναι τα Egg & Befinnovative. Το να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ ελληνικού και βρετανικού οικοσυστήματος, θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή οι Έλληνες της διασποράς και οι Βρετανοί επενδυτές με νέους ταλαντούχους επιχειρηματίες και επομένως ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις θα προκληθούν στην Ελλάδα. Η εκδήλωση Dragon’s Den θα λάβει χώρα στο  κτίριο του London Shard και εκεί οι επιχειρηματίες θα έχουν ανεκτίμητη πρόσβαση σε επενδυτές από την Βρετανία.

Ποια είναι η γνώμη όσων έχουν συμμετάσχει παλιότερα στο RG Challenge;

Οι νικητές του RG Challenge16, Nima Composites, κέρδισαν δωρεάν incubation διάρκειας 6 μηνών στο Orange Grove στην Ελλάδα. Χρησιμοποιούν σύνθετα υλικά με ίνες άνθρακα για να παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα για μια σειρά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Τα προϊόντα αυτά θα παράγονται στην Ελλάδα, επομένως θα αναπτυχθούν νέες ικανότητες και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ο Συν – ιδρυτής, Ευάγγελος Ζυμπελούδης, δήλωσε σχετικά: « Η βοήθεια που δεχτήκαμε από το Reload Greece είναι ανεκτίμητη, μας βοήθησε πάρα πολύ να αναπτυχθούμε. Είναι σημαντικό κάθε νέα startup να περιτριγυρίζεται από ένα δίκτυο υποστήριξης και βρήκαμε πολλή από αυτήν μέσα στο Reload Greece ».

Δήλωση Γιώργου Οικονομίδη, συμμετέχοντα στο RG Challenge15: « Αυτή η εβδομάδα ήταν γεμάτη ενέργεια και καινοτομία. Μας βοήθησε να ανοίξουμε τα μάτια μας σχετικά με τον κλιμακούμενο επιχειρηματικό σχεδιασμό ».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr