NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Έφη Κυρτάτα: Η χαρισματική ηγέτιδα πίσω από το Reload Greece

Έφη Κυρτάτα: Η χαρισματική ηγέτιδα πίσω από το Reload Greece

Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει πάθος...σωστά; Θέλω να πω σίγουρα έχουμε δει και ακούσει αρκετούς να μιλάνε για αυτό, αλλά πόσο συχνά μπορούμε να το προσέξουμε στον τόνο της φωνής κάποιου πραγματικά; Αν δεν το έχεις προσέξει, τότε καλύτερα να μιλήσεις με την Έφη Κυρτάτα. Πέρα από την όμορφη και δυνατή φωνή της, έχει και κάτι ονειρικό η φωνή της, είναι λες και η Tinkerbell βγαλμένη από το παραμύθι του Peter Pan έκανε τα μαγικά της και σε κάνει να αισθανθείς ότι μπορείς να πετάξεις! Αλλά μην παρεξηγήσετε, η ίδια είναι πολύ προσγειωμένη και στόχος της είναι να προοδεύει, να παίρνει την δράση στα χέρια της και να πραγματοποιεί τα όνειρά της! Η Έφη είναι νέα γυναίκα, μόλις στα 26 της, αλλά με έντονη την αίσθηση της ευθύνης, έναν ισχυρό σκοπό, με αίσθηση του ανήκειν, ειλικρινής και εξαιρετικά ευγενική!

Από τα εφηβικά κιόλας χρόνια της προσπαθεί να βλέπει την μεγάλη εικόνα, καθώς ήδη στη περίοδο κρίσιμων εξετάσεων στα τελευταία σχολικά της χρόνια πήρε την πρωτοβουλία να εκπροσωπήσει το σχολείο της στο Model United Nations ( μτφ Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών )! Η Έφη Κυρτάτα, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του πατέρα μα και του παππού της, έκανε αίτηση για πτυχίο νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλοντας έτσι να διευρύνει και να χτίσει έναν ισχυρό τρόπο σκέψης. Γνώριζε όμως πολύ καλά πως δεν θα κυνηγούσε μια καριέρα στην νομική, αλλά στις επιχειρήσεις. Έτσι αποφάσισε να ανακαλύψει έναν νέο δρόμο κάνοντας αίτηση για MBA αλλά κατέληξε να συνδυάζει όσα αγάπησε σε πτυχίο μάστερ στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο Λονδίνο.

Τότε ξεκίνησε η ιστορία της, την στιγμή που  η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έφτανε στο χειρότερό της σημείο,  η ίδια μαζί με 4 φίλους της δεν μπορούσαν να χωνέψουν την σκέψη ότι όλο το ταλέντο που υπήρχε στην Ελλάδα εγκατέλειπε την χώρα με αποτέλεσμα να δημιουργείται και να προβάλλεται μια εικόνα στο εξωτερικό αντίθετη με όσα άξιζε η χώρα και οι κάτοικοί της! Έτσι, ύστερα από μακρά περίοδο σχεδιασμών και σκέψεων, ήρθε η ιδέα , μέσα από μεγάλες εκδηλώσεις, να αναδειχτούν οι Έλληνες επιχειρηματίες  οι οποίοι ακόμη το πάλευαν, ακριβώς μέσα στην καρδιά της κρίσης και οι οποίοι μάλιστα τα κατάφερναν να επιτύχουν!

Παράθεση - epixeiro.gr

Ο καθένας ατομικά μπορεί να προσπαθήσει και να αλλάξει τα πράγματα ανεξάρτητα του αν η αλλαγή θα είναι μικρής η μεγάλης κλίμακας.

Το Reload Greece γεννήθηκε ύστερα από πολλές πετυχημένες εκδηλώσεις και συνέδρια που είχαν σκοπό να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα προσφέροντας ελπίδα στους Έλληνες, οι οποίοι βρισκόντουσαν απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Σήμερα, το Reload Greece είναι μια οργάνωση η οποία έχει την βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο προσφέρει σε μια νέα γενιά επιχειρηματιών την κατεύθυνση, στήριξη και παροχή κατάλληλων μέσων να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με κοινωνικό ή οικονομικό αντίκτυπο. Έτσι μπορούν να φέρουν πίσω στην πατρίδα τους την γνώση και την ελπίδα μέσα από την δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων. Ενώ η ιδέα ξεκίνησε από το πάθος για την δικιά τους χώρα η Έφη σημειώνει πως πρόκειται για ένα αειφόρο μοντέλο το οποίο πιστεύει πως μπορεί να δουλέψει για όλες τις χώρες που ζουν μέσα σε κοινωνική και οικονομική κρίση!

Η Έφη Κυρτάτα είναι μια πολύ εμπνευσμένη και χαρισματική ηγέτιδα. Μια ηγέτιδα η οποία πιστεύει ακράδαντα πως χωρίς την ομάδα της ή την βοήθεια εθελοντών και υποστηρικτών τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί. Σημειώνει μάλιστα η ίδια, και ποιος μπορεί να διαφωνήσει, πως ο καθένας ατομικά μπορεί να προσπαθήσει και να αλλάξει τα πράγματα ανεξάρτητα του αν η αλλαγή θα είναι μικρής η μεγάλης κλίμακας ή του είδους της προσφοράς του καθενός! Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε να συμβαίνει στις ζωές μας και την κοινωνία μας.

Πηγή: crikos.com

Μετάφραση: Στάθης Κετιτζιάν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr