NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Τι σημαίνει να είσαι entrepreneur; - Μέρος 1ο

Τι σημαίνει να είσαι entrepreneur; - Μέρος 1ο

Οι καιροί στην Ελλάδα είναι δύσκολοι, πόσο μάλλον στην επιχειρηματική Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των όσων προβλημάτων την ακολουθούν. Είναι μια δύσκολη και τολμηρή απόφαση για κάποιον να βρει το κουράγιο να επιχειρήσει στην Ελλάδα. Αποτελεί ένα σίγουρο ρίσκο όσο καλή ιδέα, θάρρος, εξυπνάδα, τόλμη και τύχη αν έχεις. Υπάρχουν όμως αυτοί που δεν φοβούνται και αντιμετωπίζουν την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα ως μια πρόκληση, από την οποία μάλιστα τελικά βγήκαν κερδισμένοι με μεγάλες επιτυχίες! Τι σημαίνει όμως να είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα; Τι σημαίνει να είσαι ένας πραγματικός entrepreneur και ποια είναι τα επακόλουθά του; 10 πετυχημένοι startupers στην Ελλάδα μας απαντούν!

Rantevu - Δημήτρης Λιτσικάκης ιδρυτής.

Είναι ένας μαραθώνιος, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κοινότητες όπως το Startup Grind που κάνουν αυτό το ταξίδι λιγότερο μοναχικό, μιας και υπάρχουν πλέον ευκαιρίες για networking όπου οι entrepreneurs μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες και να αλληλοβοηθούνται. Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη κουλτούρας, συνεννόησης και συνεργασιών στην Ελλάδα είναι κάτι που μας πάει πίσω σαν οικοσύστημα. Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε!

Messinian Hub – Ιδρυτές Βασίλειος Νίκας και Καδόγλου Νικόλαος.

Θέλει δυναμική και αποφασιστικότητα, αλλά την ίδια ώρα κουράγιο και διαλλακτικότητα όταν οι καταστάσεις γίνονται δύσκολες. Απαιτεί συνεχή επικοινωνία με τους εταίρους και ανάπτυξη κοινής πολιτικής για την επίτευξη στόχων, και όχι ενέργειες ανεξάρτητες και αυτόνομες εκτός του επιχειρηματικού σχεδίου. Θέλει διορατικότητα και συνεχή προσαρμογή με τις συνθήκες και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, και όχι εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών και εγωισμών. Το να είσαι entrepreneur λοιπόν είναι κάτι περίπλοκο και δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και κάτι πολυδύναμο εάν χαρακτηρίζεσαι από σύνεση και φιλοδοξία.

liateR - Αντώνης Αργυρός – Founder & CEO.

Επειδή όλες οι εταιρείες που έχω δημιουργήσει και τα projects στα οποία έχω συμμετάσχει  προκύπτουν πάντα από προβλήματα που αντιμετωπίζω στην καθημερινότητα και για τα οποία δεν μπορώ να βρω μια λύση θα έλεγα πως entrepreneur είναι αυτός που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα δημιουργώντας αξία.

JamJar- Ceo Έυα Επιροπάκη και Βέρα Παπαγγελοπούλου.

Enterpreneur σημαίνει αγαπώ τη ζωή και θέλω να τη ρουφήξω μέχρι το μεδούλι, δημιουργώντας κάτι από την αρχή, παλεύοντας γι’ αυτό με νύχια και με δόντια, βιώνοντας τις δυνατές συγκινήσεις της αποτυχίας αλλά και της επιτυχίας, χαρίζοντας με τη σειρά μου δυνατές συγκινήσεις και μαγικές εμπειρίες στους συνταξιδιώτες αλλά και στους πελάτες μου. Enterpreneur σημαίνει «θέλω και άλλο».

Woof Club - Έλενα Δέδε, Founder & CEO και Χαράλαμπος Δέδες, Co-founder & Sales Manager.

Το να αντέχεις την αβεβαιότητα και να μη χάνεις τη μεγάλη εικόνα.

FEAC Engineering – Σωτήρης Κόκκινος, Διευθύνων  Σύμβουλος & υπεύθυνος της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Σημαίνει δημιουργικότητα, ελευθερία σκέψης, να κάνεις το αδύνατο δυνατό, φαντασία, χαρά , υπευθυνότητα, ρίσκο.

Mentor - Γκιόκας Παναγιώτης, Founder & CEO.

Θα προτιμήσω τον όρο startupper ή νέος επιχειρηματίας και ομολογώ πως είναι ίσως η γοητευτικότερη εμπειρία που μπορεί να ζήσει ένας νέος και δημιουργικός άνθρωπος. Πέρα από τα άγχη, την πλήρη έλλειψη προσωπικού χρόνου και όσες δυσκολίες παρουσιαστούν, η συναναστροφή με άλλους επιχειρηματίες, η κατάκτηση των στόχων σου, η προσωπική εξέλιξη και όλος αυτός ο νέος κόσμος που ανοίγεται μπροστά σου, αποτελεί πραγματικά μια εμπειρία ζωής.

T-Greeks - Rafaela Moura Torres, Ιδιοκτήτρια.

Επιχειρηματικότητα για μένα σημαίνει να μπορείς να φέρεις κάτι καινούριο στην αγορά στην οποία δραστηριοποιείσαι με συνέπεια και ποιότητα. Πιστεύω πως η καινοτομία, η ποιότητα και η σωστή-ευγενική εξυπηρέτηση είναι το Α και το Ω σε μία επιχείρηση. Αν έχεις αυτά τα τρία, θεωρώ πως δύσκολα θα αποτύχεις. Αργά ή γρήγορα θα αναγνωριστείς.

Vieno - Στέφανος Πρόκος, Συνιδρυτής & CEO.

Κατ’αρχήν θεωρώ ότι entrepreneur δεν είναι αυτός που έχει απαραίτητα μία δική του εταιρεία ή startup, αλλά αυτός ο οποίος δεν αντέχει να του βάζουν όρια στην επιχειρηματική σκέψη και τη δημιουργικότητά του και παλεύει καθημερινά να προσθέτει αξία στη δουλειά και στους πελάτες του. Θεωρώ, μπορείς να βρεις entrepreneurs ακόμα και σε τεράστιες πολυεθνικές.

Blueground - Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager Greece.

Να έχεις την ικανότητα να μετατρέψεις μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα σε μια βιώσιμη επιχείρηση, που θα μπορέσει να προσφέρει αξία σε εσένα και στους άλλους, συμβάλλοντας στην κάλυψη πραγματικών αναγκών.

Πάρτε παράδειγμα λοιπόν από τους παραπάνω entrepreneurs και μη φοβηθείτε να επιχειρήσετε και να γεμίσετε με νέες εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr