NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Τι σημαίνει να είσαι ένας entrepreneur; - Μέρος 2ο

Τι σημαίνει να είσαι ένας entrepreneur; - Μέρος 2ο

Έχουμε δημοσιεύσει προηγουμένως στο epixeiro.gr έρευνα σχετικά με το πώς ορίζουν 10 πετυχημένοι startuppers τον όρο entrepreneur. Παρακάτω ακολουθούν ακόμη 10 οι οποίοι προσθέτουν τη δική τους πινελιά για το τι σημαίνει για αυτούς να είναι entrepreneur.

E-table - Γιώργος Αρφαράς συνιδρυτής.

Από τη μία πλευρά δημιουργικότητα, ευρηματικότητα και πάθος. Από την άλλη πλευρά ‘γερό στομάχι’, αντοχές και υπομονή. Είναι υπέροχο να κάθεσαι στο τιμόνι, αλλά πρέπει να είσαι και διατεθειμένος για προσωπικές θυσίες, όποιες κι αν είναι αυτές. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε κάποιος άλλος, είναι ένα ‘μαραθώνιο sprint’!

Vesselbot - Αθανασία Παναγιωτοπούλου Co-Founder & CMO και Κωνσταντίνος Κομοδρόμος Co-Founder & CEO.

Ένα ταξίδι συνεχούς προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων που θέτεις κάθε φορά, μέσα από μια αέναη διαδικασία επιμόρφωσης, δικτύωσης και ωρίμανσής του χαρακτήρα σου.

forky - Μιχάλης Γκόντας CEO.

Να λύνεις ένα πρόβλημα με οικονομικά βιώσιμο τρόπο. Να δημιουργείς και να συνεργάζεσαι με άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Greeking.me - Νικόλαος Θεοδωρίδης και Άννα Μανιά co-founders.

Σημαίνει πως είσαι σε θέση να υλοποιήσεις, να βγεις από μια βολική κατάσταση και να αρχίσεις να παίρνεις αποφάσεις. Το να έχεις μια ιδέα, καλή ή μέτρια δεν σημαίνει κάτι. Το σημαντικό είναι να προχωρήσεις, να κάνεις το βήμα ώστε να εφαρμόσεις την ιδέα σου στην πράξη.

Ex Machina - Βασίλης Χρυσός Co-Founder.

Είναι μια λέξη που δύσκολα μεταφράζεται στα ελληνικά! Συνήθως τη μεταφράζουμε ως επιχειρηματίας, αλλά για μένα εμπεριέχει και πιο συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η δημιουργικότητα, η μεθοδικότητα, η επιμονή και η διορατικότητα. Ο entrepreneur αντλεί κίνητρο από το πάθος για αυτό που επιδιώκει να χτίσει.

ARDUStech – Βασίλης Σιόρος & Άκης Καπέτας.

Entrepreneur για εμάς σημαίνει να βγεiς από την πεπατημένη, να αναπτύξεις νέες ικανότητες και να ξεκινήσεις με θάρρος για μια δύσκολη μάχη που έπεται. Δεν είναι τυχαίο που τα πρώτα χρόνια μιας εταιρείας, μέχρι τουλάχιστον το Brake Even, ονομάζεται Valley of Death.

Direct Solutions - Τσακίρη Αθανασία CEO.

Στην Ελλάδα η έννοια του «επιχειρείν» είναι για άλλους παρεξηγημένη, για άλλους ρομαντισμός και για άλλους τρόπος ζωής. Εμείς, δεδομένου ότι ξεκινήσαμε ως καινοτόμα ιδέα - startup από incubators όπως το egg της Eurobank και παρακολουθώντας από κοντά πολλές επιτυχημένες ιδέες στο εξωτερικό να μεγαλουργούν, έχουμε πειστεί πως το entrepreneurship είναι μια πρόκληση  για μια ομάδα να επιτύχει υψηλούς στόχους.

Tourismart- Μάγκυ Κοντού CEO.

Μία ιδέα από το χαρτί γίνεται εταιρία, έντονη καθημερινότητα, γρήγορες εναλλαγές, επιτυχίες και αποτυχίες, νέα πρόσωπα, συνεχής επαγγελματική εξέλιξη. Αν το πρωί ξυπνάς με χαμόγελο για τη δουλειά σου, είσαι τυχερός, τα έχεις ήδη καταφέρει.

Supermarketnow - Θάνος Παράσχος CEO.

Να μη σταματάς να παρατηρείς. Να μη σταματάς να δουλεύεις πάνω σε αυτό που αγαπάς και μέσα σε κάθε πρόβλημα, να έχεις την διάθεση να εντοπίσεις τη λύση. Να μελετάς όλες τις παραμέτρους να δημιουργείς ένα πλάνο και τελικά να παίρνεις το ρίσκο υλοποίησης της ιδέας σου.

EMAILIT – Νικήτας Γεωργόπουλος ιδρυτής.

Entrepreneur για μένα σημαίνει η ευκαιρία διαχείρισης του ελέγχου μίας επιχειρηματικής δραστηριότητας, που στοχεύει στην διάκριση και στην αναγνώριση, χωρίς να χάνεται το focus της ομάδας ενός startup.

Οπότε, όπως διαβάσατε και όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο, πάρτε παράδειγμα από τους παραπάνω νέους επιχειρηματίες και μην φοβάστε να επιχειρήσετε!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr