NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

«Ζωντανά» ρολόγια από την Μύκονο

«Ζωντανά» ρολόγια από την Μύκονο

Πώς θα σας φαινόταν να έχετε ένα ρολόι το οποίο θα γερνάει μαζί σας;

Ο Γιώργος Γαλούνης είναι ένας άνθρωπος τελειομανής και ενθουσιώδης με οτιδήποτε καινοτόμο και αμετανόητα ρομαντικός. Η Originate ενσαρκώνει όλες τις αξίες που εκφράζουν τον ίδιο και κάθε άτομο της ομάδας του. Σκοπός του είναι να εντάξει στην βιομηχανία του ρολογιού ένα ρολόι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, το οποίο αντιδρά, ζει και εξελίσσεται παράλληλα με το πέρασμα του χρόνου και την φροντίδα που του δείχνει ο κάτοχός του. Ύστερα από πολλή μελέτη, δημιουργήθηκε και παρουσιάζεται σήμερα στους λάτρεις του ρολογιού, κάτι εντελώς φρέσκο, με νότες κλασικότητας αλλά πάνω απ’ όλα ζωής.

Τι το ξεχωριστό έχουν τα ρολόγια της Originate; Γιατί φτιάχνονται από ξύλο;

Αυτό που κάνει το ρολόι μας ξεχωριστό, είναι η ποιότητα, η αντοχή και η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της κατασκευής του. Από τον σχεδιασμό και την ισορροπία των υλικών που χρησιμοποιούνται μέχρι το φινίρισμα, όπου εφαρμόζουμε τεχνικές κοσμηματοποιίας ακόμη και στο ξύλο, είναι αυτά που δίνουν στα ρολόγια μας την μοναδικότητά τους.

Και μόνο στην ιδέα ότι κάθε ρολόι ξεκινά, κυριολεκτικά, από κούτσουρο όπου με την κατάλληλη κατεργασία παίρνει μορφή και καταλήγει σε ένα αντικείμενο με χαρακτήρα και δική του συμπεριφορά, νομίζω είναι μαγικό. Πλέον το ρολόι είναι ολόκληρο ζωντανό και όχι μόνο η καρδιά του μηχανισμού.

«Ζωντανά» ρολόγια από την Μύκονο

Που και πώς μπορεί να βρει κανείς τα ρολόγια σας;

Αυτή τη στιγμή μπορεί να τα βρει κάποιος σε επιλεγμένα σημεία στη Μύκονο και προσεχώς σε κάποιους επιλεγμένους προορισμούς ακόμη σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό μετά το τέλος του καλοκαιριού. Για ειδικές παραγγελίες δεχόμαστε αιτήματα στην ιστοσελίδα μας όπου παρουσιάζουμε και τα περισσότερα μοντέλα μας.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Πηγή της ιδέας αποτέλεσε ένας δημιουργικός χειμώνας στην Μύκονο, όπου είχα αφιερωθεί στην κατασκευή γλυπτών από θαλασσόξυλα που μάζευα από παραλίες της Μυκόνου, σε συνδυασμό με το πάθος μου για την ωρολογοποιία, όπου από μικρός θαύμαζα όλα εκείνα τα εντυπωσιακά ρολόγια που τύχαινε να συναντώ και παρατηρούσα την κίνηση που είχαν μέσα τους, σαν όντως να είχαν ζωή. Έτσι καθώς τις ελεύθερές μου ώρες μελετούσα την μηχανική των ρολογιών και σχεδίαζα τα δικά μου μοντέλα, γεννήθηκε η ιδέα του να επιχειρήσω βάζοντας το θαλασσόξυλο σαν υλικό μέσα στο ρολόι.

Έμπνευση αποτέλεσε και πάντα θα αποτελεί η Μύκονος, ο τόπος μου, απ’ όπου επηρεάζεται η αισθητική μου και μπορώ να αφήνω το μυαλό μου να φανταστεί ελεύθερα οτιδήποτε έξω από τους τετριμμένους τρόπους σκέψης.

«Ζωντανά» ρολόγια από την Μύκονο

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία για εμάς σημαίνει να μπορέσει το κοινό μας να ταυτιστεί απόλυτα με τις αξίες που εκπροσωπούμε. Θέλουμε οι δημιουργίες μας να φτάσουν στα χέρια όλων εκείνων που επιλέγουν το προϊόν μας γιατί ανακλάται μέσα από αυτό η προσωπικότητά τους.

Το μεγαλύτερό μας επίτευγμα είναι η σταθεροποίηση της αδάμαστης φύσης του ξύλου και το γεγονός ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προδιαγραφές  προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει επάξια έναν ελβετικό μηχανισμό και αντίστοιχα να φιλοξενηθεί στον καρπό του κατόχου του για χρόνια.

Επιχειρηματικά, εάν και είμαστε ακόμη πολύ νέοι, επίτευγμα θεωρούμε την αποδοχή του προϊόντος από τον κόσμο και ειδικότερα από το εξωτερικό, χωρίς να έχει γίνει ακόμη κάποια προώθηση από την μεριά μας.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Αφιερώνοντας καθημερινά, ένα κομμάτι της ημέρας στην έρευνα και τον πειραματισμό με κάτι καινούριο, υπάρχει συνέχεια η χαρά της εξερεύνησης στην ατμόσφαιρα. Πρακτικά όμως, θα έλεγα πως είναι η φύση της δουλειάς μας τέτοια, όπου η αγάπη που θα δείξεις στο ρολόι είναι η ίδια ακριβώς αγάπη που θα έδειχνε ένας γλύπτης στο γλυπτό του, όπου θα οδηγήσει σε ένα κάλο αποτέλεσμα. 

«Ζωντανά» ρολόγια από την Μύκονο

Βάση ποιας φιλοσοφίας λειτουργεί η εταιρεία σας;

Σίγουρα βάσει του πάθους μας για συνεχή εξέλιξη. Κάθε μέρα αποτελεί νέα πρόκληση, όπου μόλις την ξεπεράσεις προκύπτει κάτι μοναδικό. Το προϊόν το οποίο βλέπετε σήμερα αποτελεί μια μεγάλη συλλογή από τέτοιες προκλήσεις.

«Ζωντανά» ρολόγια από την Μύκονο

Ποιο είναι το όραμα σας;

Το όραμά μας είναι να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε τον κόσμο και να βρούμε κομμάτια ξύλου είτε ιστορικής είτε συναισθηματικής αξίας, από τα οποία θα κατασκευάσουμε περιορισμένα κομμάτια ιδιαίτερων ρολογιών, βοηθώντας να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα και την ιστορία τους για χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr