NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Αποδίδει μισθολογικά ένα MBA;

Αποδίδει μισθολογικά ένα MBA;

Πρόκειται για ένα από τα ερωτήματα τα οποία «βασανίζουν» αρκετούς – αν όχι τους περισσότερους – δυνητικούς MBA φοιτητές. Το ερώτημα γίνεται δυσκολότερο αν λάβει κανείς υπόψιν ότι: α) πρόκειται επίσης για ένα σχετικά ακριβό πρόγραμμα (και πρέπει να είναι ειδάλλως θα είναι χαμηλής ποιότητας) και β) που επίσης απαιτεί και σημαντική προσπάθεια προκειμένου να αποφοιτήσεις.

Η απάντηση βρίσκεται στο σε ποιο business school θα επιλέξει κανείς να φοιτήσει. Aν πρόκειται για ένα business school το οποίο πιστοποιείται από διεθνείς οργανισμούς (π.χ., ΑΜΒΑ) και το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου τότε οι πιθανότητες για σημαντική μισθολογική απόδοση είναι μεγαλύτερες και σημαντικές, αν όχι σίγουρες. Ειδικότερα,  πρόσφατη μελέτη (Financial Times Alumni Ranking, 2017) δείχνει ότι η φοίτηση σε κορυφαίο MBA μπορεί να οδηγήσει – σε τρία χρόνια από την αποφοίτηση – σε τριπλασιασμό του μισθού που λάμβανε o φοιτητής πριν τις σπουδές του (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ).

Tα στοιχεία που έχουμε στο ALBA Graduate Business School καταδεικνύουν ότι για τους απόφοιτους μας το να επιλέξουν το ALBA για το ΜΒΑ τους ήταν και η σωστή επιλογή. Και ήταν σωστή όχι μόνο γιατί φαίνεται να οδήγησε σε μισθολογικές αυξήσεις αλλά και γιατί σε αρκετές περιπτώσεις διευκόλυνε την αλλαγή αντικειμένου εργασίας που στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον αποτελεί βασική διέξοδο και καλή στρατηγική. Ήταν σωστή επίσης, γιατί επέτρεψε την ενσωμάτωση σε ένα «σώμα» 4,000 αποφοίτων αλλά και συμφοιτητών οι οποίοι είναι πιθανό να είναι μελλοντικοί εργοδότες, πελάτες ή και συνέταιροι σε επιχειρηματικές προσπάθειες. Κυρίως όμως ήταν σωστή γιατί λειτούργησε ριζικά στην προσωπική ανάπτυξη του αποφοίτου, ο οποίος μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές διαδικασίες (π.χ., Leadership Development & Coaching, Creativity Chronicles, Management Acts, Performing Phronesis κτλ.) αλλά και μια ισόρροπη ανάπτυξη τεχνικών (π.χ., business model canvas, marketing engineering, enterprise resource planning, project risk management κτλ.) έχει πλέον το βασικό προσωπικό χαρακτηριστικό το οποίο θα τον κάνει να πάει την ζωή του αλλά και την κοινωνία λιγάκι παραπέρα: φρόνιμη αυτοπεποίθηση.

Οι παραπάνω προσπάθειες επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα, με τον διεθνές οργανισμό Αssociation of MBAs να ανανεώνει την εμπιστοσύνη του στα προγράμματα MBA του ALBA (Executive MBA, The ALBA MBA, ΜΒΑ in Shipping,) τα οποία ­­– μέσα από μια πολύ σκληρή διαδικασία ελέγχων ποιότητας – (επανα) πιστοποιήθηκαν για τα επόμενα 5 χρόνια.

Γυρνώντας στην αρχική μας ερώτηση, και ανακεφαλαιώνοντας, η απάντηση φαίνεται να είναι θετική αλλά μονάχα αν επιλέξει κανείς ένα κορυφαίο MBA για τις σπουδές του και το ALBA MBA είναι πλέον ανάμεσα στα κορυφαία 250 business school π αγκοσμίως σύμφωνα με το QS Global 250 Business Schools Report (2017) (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr