NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Τα Ελληνικά Γαλακτομικά Προϊόντα με Διεθνή Πιστοποίηση!

Τα Ελληνικά Γαλακτομικά Προϊόντα με Διεθνή Πιστοποίηση!

​H Longevity Diet Foods προσφέρει μια νέα γενιά γαλακτοκομικών προϊόντων, 100% φυσικά με βιολειτουργικές ιδιότητες. Με άλλα λόγια προϊόντα που όχι μόνο είναι υγιεινά αλλά με φυσικά ενεργά συστατικά που προωθούν την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Η «ομάδα» απαρτίζεται από στελέχη μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών που έχουν έρθει μαζί ώστε να πετύχουν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να προσφέρουν προϊόντα που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ υγιεινής διατροφής και συμβατικής ιατρικής παράλληλα με υπέροχη γεύση – βελούδινη υφή και όλα αυτά σε προσιτή τιμή.

«Ο τρόπος να ξεχωρίσουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ήταν και είναι  να μπορέσουμε να ενώσουμε δυνάμεις ανθρώπων με διαφορετικά backgrounds που όλοι μαζί να προσφέρουμε κάτι μοναδικό στον τελικό καταναλωτή» δήλωσε αρχικά η Άννα Χατζηϊωάννου, Γενική Διευθύντρια της Longevity Diet, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο epixeiro.gr.

Παράθεση - epixeiro.gr

Όλη η μαγεία σε μια επιτυχία είναι η «συγκέντρωση» των κατάλληλων συνεργατών με κοινό όραμα

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Longevity Diet και ποια τα οφέλη;

Η Longevity Diet Foods προσφέρει προϊόντα καινοτόμα σε διεθνές επίπεδο, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Κύριος στόχος η συμβολή μας στην καθημερινότητα και την υγιεινή διατροφή του σύγχρονου καταναλωτή. Τα προϊόντα μας παράγονται από μονάδες καθετοποιημένες με φρεσκότατες και φυσικές πρώτες ύλες με υψηλή διατροφική αξία, εφόσον μπαίνουν στην παραγωγή αμέσως μετά τη συλλογή τους και έτσι δε χάνουν την αξία τους.

Πέραν της σημαντικότητας της πρώτης ύλης, τα συνδυάζουμε με βιονεργά πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς, πρώτες ύλες που σιγουρευόμαστε για το 100% φυσικής επεξεργασίας τους. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτουμε στο ήδη υψηλά διατροφικό προϊόν ακόμα περισσότερα στοιχεία που δρουν και συντελούν στην ευεξία και πολλές φορές προληπτικά σε ασθένειες.

Τα Ελληνικά Γαλακτομικά Προϊόντα με Διεθνή Πιστοποίηση!

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η έμπνευσή μας έρχεται από τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής Ιπποκράτη, που είχε πει “Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας”. Σήμερα ο καταναλωτής πιστεύει ότι μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να πετύχει τους στόχους του, είτε διαχείριση βάρους, είτε διαχείριση υγείας. Παγκόσμιο trend το healthy living. Η Longevity Diet Foods ( η διατροφή της μακροζωίας) απευθύνεται σε αυτή την αγορά. Την αγορά του helath & wellness με προϊόντα clean label και πιστοποιημένα.

Τα Ελληνικά Γαλακτομικά Προϊόντα με Διεθνή Πιστοποίηση!

Βραβευτήκατε στο διεθνή διαγωνισμό World Dairy Innovation Awards 2016, αποσπώντας το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας. Μιλήστε μας για αυτήν την επιτυχία σας. Τι άλλο έχετε κατορθώσει ως τώρα;

Με το που τελειώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου μας κωδικού, YoguDiet 2%, στείλαμε το concept μας στα Παγκόσμια Βραβεία Καινοτομίας Γαλακτοκομικών που έγιναν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2016.

Όταν τότε συντάσσαμε την συμμετοχή μας οι αρμόδιοι έδειχναν απίστευτο ενδιαφέρον στο project μας και αυτό μας έδινε ελπίδες. Βέβαια εκεί μπαίνουν παγκοσμίως 200 + εταιρείες που όλες θέλουν να κερδίσουν με την έμπνευσή τους στην καινοτομία, και ειδικά η κατηγορία Yogurt είναι η πιο ανταγωνιστική.

Όταν μας έστειλαν ότι περάσαμε στους finalists ήταν ήδη για εμάς μια τεράστια επιτυχία. Πόσο μάλλον όταν μας ανακοίνωσαν ότι κερδίσαμε!

Αυτό το πρώτο βραβείο – και πιο σημαντικό – ήταν η αφετηρία στο να συνεχίσουμε δυναμικά και με μεγαλύτερη πίστη στο εγχείρημά μας. Ήταν για εμάς μια διεθνής πιστοποίηση της διαφορετικότητας των προϊόντων μας, ειδικά σήμερα που όλοι προσπαθούν να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στον τελικό καταναλωτή.

Το βραβείο αυτό μας άνοιξε πολλές πόρτες και προοπτικές.

Το μόνο που μας ‘’έτρωγε’’ στο όλο ξεκίνημα μας ήταν να πιστοποιήσουμε με το βραβείο καινοτομίας και την γεύση. Πριν λίγες ημέρες πήραμε και το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης από την iTQi των Βρυξελών, το μεγαλύτερο βραβείο πιστοποίησης γεύσεως , αφού γίνεται από 140 βραβευμένους chef και someliers  παγκοσμίως σε τυφλή δοκιμασία (blind tests).

Με αυτά τα δύο Παγκόσμια Βραβεία η Longevity Diet Foods  ξεκινάει το ταξίδι της με τις σφραγίδες Διεθνών Οργανισμών πάνω στα claims μας. Έχουμε όμως κερδίσει και άλλα βραβεία στη μικρή ζωή της εταιρείας μας.

Τα Ελληνικά Γαλακτομικά Προϊόντα με Διεθνή Πιστοποίηση!

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Είμαστε διαρκώς σε κίνηση, σε εγρήγορση. Η ομάδα έχει άξιους συνεργάτες που έχουν κοινό όραμα και στόχο και με πολλές συνεργασίες με το εξωτερικό που όλο πλησιάζουμε πιο κοντά στο να ξεκινήσουν.

Τι θέλετε να δείτε η Longevity Diet να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Στόχος μας είναι μέσα σε μια 5ετία να έχουμε στηθεί σε τουλάχιστον 20 χώρες και να προσφέρουμε μια νέα εμπειρία γεύσης και υγιεινού snacking.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Κάθε νέα προσπάθεια σήμερα χρειάζεται πρωτίστως ανθρώπους που να έχουν το ίδιο όραμα και φιλοδοξία. Οι επενδύσεις έρχονται όταν φτάσει η ώρα για ταχύτερο expansion. Όλη η μαγεία σε μια επιτυχία είναι η «συγκέντρωση» των κατάλληλων συνεργατών, και με κοινό όραμα. Μπορεί σήμερα μια start up να ξεκινήσει με λίγα χρήματα, και αυτό πρέπει να κάνει, μέχρι να βρει τον βέλτιστο τρόπο να αναπτυχθεί.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα; 

Να ακούν αλλά και να μην επηρεάζονται από το περιβάλλον τους (εσωτερικό – εξωτερικό). Αν μια ιδέα είναι καλή και το πιστεύει, τότε με πολλή δουλειά – υπομονή και επιμονή μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr